Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: VBlog YT

UrsanCristian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    31st October 2015
    Vârstă
    32
    Posturi
    54
    Putere Rep
    19

Implicit VBlog YT

Salut, în primul rând imi cer scuze daca nu am postat bine.
    Doresc să fac un canal pe yt, videoblog tip review şi m-am gândit să îl fac pe limba engleză pentru a avea un succes mai mare.
    Din start menţionez faptul că e un hobby pe care am vrut să îl încep demult timp şi m-am gândit că dacă se poate să-l transform într-o afacere.
    Sunt conştient că dacă e vorba de câstiguri, vor veni după un timp poate chiar 2+ ani ceea ce nu e o problemă foarte mare având în vedere că în primul rând fac asta din plăcere abia pe urmă ca afacere.
    Prima dată m-am gândit să îl fac pe limba română dar mai mult să ajut blogul gen testimoniale şi zilele acestea m-am gândit să-l vorbesc în engleză pentru o căutare mai bună pe yt.

Ce trebuie să am în vedere având în vedere că o să vorbesc în limba engleză?E nevoie să vorbesc engleza extrem de corect din punct de vedere gramatical(pentru vorbitorii nativi contează asta?)?Care sunt cele mai bune modalităţi de promovare a videoblogului, orice sugestie e binevenită.

Multumesc.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    41

Implicit

Eu sunt de parere ca foarte mult conteaza modul de exprimare, deci iti trebuie o engleza destul de buna. In engleza nu cauta titluri pe youtube decat nativii, ci si romanii si alte popoare, pentru ca de obicei stiu ca vor gasi continut de o calitate mai buna.

Daca chiar poti face asta, eu zic sa nu mai astepti. Blogging-ul se muta tot mai mult spre video, traficul tot mai mult spre device-uri mobile, deci mai bine sa incepi de pe acum.

Referitor la ce ziceai si tu, nu iti bate capul pe .ro cu astfel de continut, baga-te direct pe com daca te pricepi, ai resursele necesare (camera video bunicica, engleza buna, stii sa te exprimi si dai bine in fata camerei, si mai ales, stii despre ce vorbesti in acele reviews).
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

AcaFeLLas este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    24th December 2015
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    33
    Posturi
    31
    Putere Rep
    19

Implicit

Sunt multi pe youtube care fac videoblog, nu au o engleza foarte buna si au succes, lumea ii urmareste. Nu cred ca va conta foarte mult faptul ca nu vorbesti engleza la perfectie. O problema ar fi ca mai sunt cateva canale de review-uri in care cel care prezinta are acces la produs, iar daca tu faci asta din Romania nu prea vad cine te-ar putea ajuta cu produse. Pentru a avea succes cu review-urile trebuie sa ai produsul in mana si sa il testezi in fata camerei, nu trebuie sa faci doar review-uri pozitive.
    Aici apare o alta problema, sa spunem ca vei gasi un sponsor care sa iti dea produse pe mana pe care sa le testezi, dar cu singuranta nu vor fi de acord sa le faci un review negativ. Si aici iti pot da si un exemplu: Mikey Has, realizatorul emisiunii Doza de Has a fost contactat de o firma de odorizante pentru toaleta pentru a-si promova brand-ul in videoblogul lui. Mikey face video-uri comice si le-a spus celor de la firma ca singura chestie pe care o poate face e sa spuna ca isi face nevoile pe produsul lor. Daca stai sa te gandesti efectiv lumea chiar isi face nevoile pe produsul lor, insa cei de la firma nu au fost de acord sa se spuna asta despre produsul lor. Asa si tu, prinzi o sponsorizare si ai produsul x, care produsul x nu e bun de nimic si tu trebuie sa zici ca e bun si asta nu e in regula.

Eu te-as sfatui, daca ai atractie fata de camera si editat video sa incepi pe o alta nisa. Ma uit pe youtube si sunt o gramada care se prostesc in fata camerei si fac milioane de euro.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    41

Implicit

Ca sa nu mai zicem de o gramada de clipuri haioase, sau cu animale amuzante, care au milioane de vizualizari. Deci se poate, dar uita ca lucrezi din Romania, axeaza-te pe traficul din com.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    31st October 2015
    Vârstă
    32
    Posturi
    54
    Putere Rep
    19

Implicit

Multumesc de păreri.
    Nişa pe care vreau să fac videoblogul e o nişă bună după cum am calculat şi observat eu, având în vedere că nu există clipuri pe subnişa pe care vreau să creez clipurile(şi am la ce să fac review chiar dacă e subnişă).Cel puţin nu am găsit dar eu nu am găsit.Există clipuri pe nişa respectivă dar pe toată nişa dar destul de slab.
    Nu voi face review la produse it, e un alt tip de review să spun aşa.
    Perioada următoare voi mai face căutări cât mai ample să fiu sigur pe ce nişă mă bag(şi eu am luat în calcul filmuleţele amuzante edy12006) având în vedere că voi intra şi în sesiune şi pe urmă mă voi decide exact ce şi cum.

<Mania> este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    18th November 2015
    Vârstă
    28
    Posturi
    46
    Putere Rep
    19

Implicit

Nu cred ca engleza e cea mai mare problema, chiar daca nu pronunti foarte bine unele cuvinte ei tot inteleg (cum sunt romanii adevarati cu ardelenii sau cu moldovenii, chiar daca vorbesc altcumva noi toti ne intelegem). Traficul de romania este foarte prost platit, desi exista in sistem 1milion si una de reclame (toate la fel de prost platite), traficul pe extern este mult mai profitabil. Lmea cauta reviews in engleza pentru ca stiu ca cele din limba nativa sunt destul de prost facute (unele, si nu ma refer la Romania in special).

Cu timpul dictia ta se va perfectiona si asta va atrage din ce in ce mai multi abonati si din ce in ce mai multe vizualizari.
    Bafta cu vblogul tau.

Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    31st October 2015
    Vârstă
    32
    Posturi
    54
    Putere Rep
    19

Implicit

În principiu doar prin vară îi voi da drumul daca e să fie, până atunci mai am şi eu timp să îmi perfecţionez engleza, să mai studiez piaţa şi altele.
    Mulţumesc tuturor de raspunsuri.

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    35

Implicit

Citeva sugestii: daca faci review-uri la produse/servicii, ar fi de preferat sa alegi din cele care exista multe cautari, astfel chiar daca esti la inceput vei avea multe vizualizari si implicit abonati. Daca faci review la un produs foarte putin cautat, exista riscul sa renunti dupa o perioada in care ai putea avea foarte putine vizualizari. Alta varianta ar fi sa faci un mix de rev la produse foarte cautate cu rev la alte produse mai putin solicitate. Bafta!
    Lucrurile nu sunt greu de facut, ceea ce e greu e sa te pui in starea de a le face...

gmc
    gmc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    4th December 2013
    Posturi
    148
    Putere Rep
    22

Implicit

banuiesc ca faci reviewuri practice, deci nu e chiar nevoie sa vorbesti mult si fara rost. Mai ales la produse trebuie sa le arati pe toate partile, eventual sa le descoperi "defectele" care nu sunt prezentate de vanzatori, sau chiar alte calitati pe care nu le au prezentat. Daca ai deja sculele, iti recomand sa incepi mai repede treaba, chiar daca pui pe yt un review la o luna, abia vezi cum sta treaba. Eventual faci un review mai scurt. Succes!
    Succesul este ca si sarcina. Toata lumea te felicita, dar nimeni nu stie de cate ori ai fost f....

Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    31st October 2015
    Vârstă
    32
    Posturi
    54
    Putere Rep
    19

Implicit

Salut,
    Da sunt review-uri practice, doar practice că până la urmă asta se caută.
    Eventual dacă aveţi ceva idei de produse pe care mi le recomandaţi pentru review-uri vă rog să mi le împărtăşiţi aici sau prin pm astfel mă veţi ajuta foarte mult sa ştiu unde să ţintesc.
    Eu am o ţintă să spun aşa, încă nu e un plan bine pus la punct, aştept să treacă sesiunea şi pe urmă încerc să îmi stabilesc exact ce faci,despre ce fac şi cum fac.
    Din păcate nu am 'sculele necesare' dar o să încerc cât de repede să fac câteva clipuri pilot să văd cum prind.
    Orice idei şi sfaturi sunt binevenite, vă mulţumesc de ajutor.
    Ultima modificare făcută de UrsanCristian; 10th January 2016 la 13:59.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •