21st August 2015, 22:38
3 out of 3 members found this post helpful.

Postat în original de
Robert
Marian, adblock este o optiune personala a fiecaruia. Nu iti pica bine, adevarat, dar gandeste-te ca cel care are activat adblock-ul oricum nu va da niciodata click pe reclamale tale, decat cel mult accidental. Deci? Ce pierzi de fapt tu ca webmaster? Nu mare lucru, parerea mea.
Da-mi voie sa nu fiu de acord cu asta. Va da click pe o reclama interesanta, cu exceptia vreunui fixist care nu vrea el sa-ti aduca un beneficiu. Ca e el pe sistem "capra vecinului". Ar fi tampit fixist sa nu o faca, cata vreme interesul i-a fost starnit.
Ce om intreg la cap nu da click pe o reclama la booking de exemplu, daca de 2 zile isi cauta o cazare si Google l-a ginit cu asta si ii da un rezultat relevant?
Iar in alta ordine de idei, cel care blocheaza reclama pe un site de bun simt nu merita sa vada mai departe informatia de pe acel site. Site-ul omului, conditiile omului. Pe cand el e un vizitator care la "intrare" accepta termenii si conditiile.
Ultima modificare făcută de Cristi U; 22nd August 2015 la 05:09.
Mai dau cate-un sfat
juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de
nutritie.
22nd August 2015, 10:10
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Robert
Marian, adblock este o optiune personala a fiecaruia. Nu iti pica bine, adevarat, dar gandeste-te ca cel care are activat adblock-ul oricum nu va da niciodata click pe reclamale tale, decat cel mult accidental. Deci? Ce pierzi de fapt tu ca webmaster? Nu mare lucru, parerea mea.
Greșit. Cineva care are adblock ar fi dat click pe reclamele tale dacă era ceva relevant și acestea nu ar fi fost agresive. Poate nu contribuie la fel de des, dar acel ”niciodată” nu este adevărat.
În altă ordine de idei, dacă toată lumea ar avea Adblock instalat, internetul nu ar mai rezista foarte mult. Asta e puterea lui, chestii gratuite, dar dacă vrei chestii gratuite suportă și tu câteva reclame acolo, asta e tot. Dacă ai dat de un site plin de pop-uri și alte cele, soluția simplă e să nu-l mai folosești, sigur găsești alternativă, iar dacă nu găsești înseamnă că era un site cu filme/muzică/chestii ilegale și, implicit, suferința cu reclame este meritată.
Omul a întrebat care ar fi soluțiile (sunt și eu curios și mai ales, dacă o astfel de mișcare te poate afecta SEO) și a primit niște păreri despre Adblock și cam atât.
@Alex Ochea cum să lase Adblock și să se concentreze pe adusul oamenilor pe site când, jumătate din ăia pe care-i aduci au adblock, nu-ți aduc niciun venit, îți consumă resurse și e o problemă.
Mi se pare șocant să văd aici, webmasteri, care să fie de acord cu Adblock și să găsim fel de fel de explicații. Oameni buni, treaba nu e gravă acum, dar poate fi, poate ăla acolo ar trebui să vă sperie.
În orice caz, fiecare face ce vrea, eu unul aș vedea o lume a webmasterilor uniți care explică utilizatorilor de ce sunt necesare și reclame și de ce ar face internetul mai bun și nu o lume în care , bă, fac eu site-uri dar e bun Adblock ăsta că mă pot uita online la filme fără să am reclame. Am ca tot omu, de la site-uri de 2 bani până la site-uri la care am muncit foarte mult și pot zice că am adus o contribuție și un ajutor real unor oameni. Ei bine, fără bani câștigați din reclame nu cred că aș fi făcut unele site-uri, nu aș fi avut timp, energie și bani pentru așa ceva.