1 out of 1 members found this post helpful.
Comentariile reprezinta continut si sunt utile. In opinia mea trebuie sa moderezi comentariile inainte de publicarea lor pe site si sa pastrezi numai pe cele de calitate si care nu contin link do follow catre site-uri slabe.

Postat în original de
Alex Ochea
Salut! ce credeti, ar putea numarul comentariilor sa influenteze pozitia articolului sau a siteului in
serp? Adica daca ai foarte multe comentarii naturale, sa aiba un efect pozitiv? Ma gandesc sa scot rubrica de comemtarii si mi-e frica sa nu ma afecteze.
Alex ca si pozitionare in serp te pot influenta din doua puncte de vedere:
1. Dispare content de pe pagina, care te putea pozitiona pe diferite cautari, long tails
2. In cazul in care ai comentarii dofollow, in cazul in care le scoti scade OBL-ul paginii astfel si juice-ul care iese prin acele linkuri(in special daca ai multe).
Depinde de situatia concreta daca e mai bine sa le scoti sau nu.
Fara semnatura.
Eu sincer le-as lasa, dar le-as modera astfel:
1. Unde e link extern pe nume sau in continutul comentariului as scoate linkul daca nu e relevant sau ma afecteaza cumva
2. Pe cele pozitive le-as lasa si as completa daca ar fi cazul
3. Pe cele negative le-as lasa doar daca nu ar fi extrem de negativiste, si le-as modifica completand cu un text de genul "va recomand in schimb produsul cutare"