1 out of 1 members found this post helpful.
Nu are nevoie de variantă pentru mobil dacă nu are vizitatori mobili. Însă lucrurile nu stau deloc așa.
Site-ul nu se bazează doar pe ofertele alea, are o grămadă de conținut în spate, apelat de fel și fel de curioși. Iar, de obicei, traficul înseamnă succes.
Procentual, estimez că un procent semnificativ apelează infotour de pe mobil/tabletă.
Am un site similar, cu informații din turism.
1. Windows - 69.69%
2. Android - 17.57%
3. iOS - 9.13%
4. Alte sisteme mobile de operare - aproximativ 2%
Cu indulgență, mai mult de un sfert din vizitatorii mei vin de pe mobil/tabletă. Și nu am un site responsive, deocamdată, dar lucrez la unul pentru că îmi imaginez ce plăcere au utilizatorii mei când trebuie să facă scroll sau zoom. Este necesară o variantă mobilă, indiferent care ar fi aia.
Cea mai bună variantă pentru infotour este cea mai ieftină variantă. Accidental, știu cam ce există pe site și problema e destul de complexă. Trebuia gândită varianta de responsive de la bun început.
Pentru secțiunea de oferte este cel mai greu de făcut o variantă responsive, pentru că le permite utilizatorilor să adauge cam orice, inclusiv tabele. Pentru restul, galeriile foto trebuie regândite pentru responsive, la fel cum se întâmplă și cu google maps (se pot face responsive însă user experience se duce pe Dâmbovița la vale).
În concluzie, aș merge pe o variantă de mobil, fără subdomeniu m.infotour.ro. Aș gândi modificarea template-ului după detecția device-ului de pe care este apelat. Este sigur cea mai iefitnă variantă și nu ar pierde absolut nimic, doar că ar avea câteva modificări de făcut. Dacă adaugă câteva modificări (să le zicem minore) variantei de desktop, ar avea parte de un site absolut funcțional, optimizat din toate punctele de vedere.
Sper să nu mă înșel, nu-s un developer pur sânge, dar mi se pare de bun simț. Sper să fie și funcțională toată treaba.