Postat în original de
ovidiu_negoescu
Salutare. Poate fi adevarat? Eram in primele 3 pozitii in cautari pe google, insa am observat ca dupa ce siteul a fost mutat (de host) am pierdut pozitii in cautari...si cand zic pierdut ma refer la 5 pagini...dupa pozitia 1-2 pe 50 la cautarea a doua cuvinte cheie. Mentionez ca nu am facut nimic sa dauneze siteului. Pur si simplu ...
Sa fie asta explicatia? Mutarea pe alt server dauneaza?
Da, se intampla tot timpul, atat cand schimbi design (sau cms) cat si cand schimbi hosting. Pentru ca tu ii spui lui Google: Mi-am schimbat site-ul, iti place?
Eu am testat pe propriul site si din experienta concluzia este:
La orice schimbare majora a site-ului, Google iti face audit, astfel incat pierzi sau castigi mai multe pozitii. De ex, daca aveai link-uri vechi care au disparut si google inca nu le-a scos (se misca greu, vezi wmt) acum le scoate.
Caderea ta este destul de mare, ceea ce ma duce la o singura concluzie: ai nisa foarte slaba. Adica cu 2 links in plus urci 2 pagini sau 10 locuri, asa ca acum la "audit" te-ai dus atat de mult, pentru ca ai link-uri putine sau foarte slabe.
De exemplu: eu pe unul din site-uri nu mi-am mai revenit dupa "audit" unde eram inainte. Am cazut 5 locuri la design, 4 la schimbarea platformei, 4 la hosting si ca sa-mi revin, trebuie sa incep sa aduc links (cand o sa ma intereseze). Dar asta e un exemplu pe nisa grea, toti au link-uri multe si bune, asa ca o cadere de 5 locuri este destul de "drastica". In schimb, la schimbarea de text, nu se simte nimic
Pentru ca, LINKs!
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.