Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: doua intrebari scurte

GabriELoS este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    202
    Putere Rep
    0

Implicit doua intrebari scurte

Salutare.

O sa fiu scurt si la obiect cu urmatoarea situatie. Sa presupunem ca am s-a achizitionat un nou domeniu (clean).

Prima intrebare:
    Cand se poate pune primul link catre site? De exemplu, azi l-am terminat. Am adaugat continut unic, am creat categorii, etc. Este bine sa ma apuc imediat de SEO off page sau sa mai astept? (poate sa para stupid ce intreb, sunt doar curios care este cea mai buna practica)

A doua intrebare:
    Este important un sitemap.xml? Sau pur si simplu in Webmaster Tools selectezi optiunea "Preluare ca google" si apoi faci selectia din imagine?

GWT.jpg

Voi cum ati procedat cu un nou domeniu si a dat rezultate

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

Implicit

1) Depinde de "gusturile" fiecaruia... Eu de obicei la o sapt dupa ce-am luat domeniul si am adaugat continut pe el, ii pun 1-2 link-uri de pe site-uri cu PR mare cu anchor text ca URL sau brand

2) Nu vad utilitatea sitemap-ului. Eu dau submit din obisnuinta, dar daca site-ul are o structura simpla, optimizata, cum e un site cu wordpress, de exemplu, atunci google va gasi singurel toate paginile, pe masura ce crawler-este site-ul. Poti sa dai submit la sitemap, dar cred ca n-are niciun beneficiu sau niciun dezavantaj cu privire la ranking-uri
    Signatura lipsa

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Nu as zice chiar ca sitemap-ul este useless. El ajuta la o indexare corecta a paginilor din site. Da, daca vorbim de un site actualizat rar, probabil nu o sa te ajuta in mod deosebit, dar ce ne facem in cazul unui portal de stiti, care publica 100 de articole zilnic? Ajuta? Eu zic ca da.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    202
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    1) Depinde de "gusturile" fiecaruia... Eu de obicei la o sapt dupa ce-am luat domeniul si am adaugat continut pe el, ii pun 1-2 link-uri de pe site-uri cu PR mare cu anchor text ca URL sau brand

2) Nu vad utilitatea sitemap-ului. Eu dau submit din obisnuinta, dar daca site-ul are o structura simpla, optimizata, cum e un site cu wordpress, de exemplu, atunci google va gasi singurel toate paginile, pe masura ce crawler-este site-ul. Poti sa dai submit la sitemap, dar cred ca n-are niciun beneficiu sau niciun dezavantaj cu privire la ranking-uri
    Nu as vrea sa mai creez sitemap mai ales daca spui ca nu are nici un beneficiu major. As folosi mai degraba functia mentionata anterior in imaginea atasata. Cred ca functioneaza pe acelasi principiu

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    202
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Nu as zice chiar ca sitemap-ul este useless. El ajuta la o indexare corecta a paginilor din site. Da, daca vorbim de un site actualizat rar, probabil nu o sa te ajuta in mod deosebit, dar ce ne facem in cazul unui portal de stiti, care publica 100 de articole zilnic? Ajuta? Eu zic ca da.
    Este un magazin online in care produsele nu se schimba atat de des (cum este la emag de exemplu)
    Fiind vorba de un prestashop are utilitate un sitemap?

samdan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    12th June 2013
    Posturi
    48
    Putere Rep
    22

Implicit

Bune intrebarile, astept si eu cu interes si alte pareri.
    @ Tymbark: Nu stiu daca Google este asa destept, dar nu cumva punand linkuri catre un site care nici nu a apucat sa fie indexat (1 sapt) va parea link platit?

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

Implicit

Pai... de ce sa nu fie indexat? In 5 minute iti indexeaza orice site nou. Eu pe ideea asta merg. Iau domeniul, pun continut pe el, in 2 minute e indexat... Are timp o sapt sa-si dea seama ce-i cu el si apoi ii pun 1-2 link-uri. Daca dupa o sapt deja nu-i indexat, ceva nu-i in regula.

@Roby Depinde de situatie, clar. De cat de mare e site-ul, de structura, navigatie, etc. Dar probabil 90% din site-uri se pot descurca f bine fara sitemap. Oricum google crawler-este aproape toate paginile zilnic sau de cateva ori pe zi si implicit vede noile pagini, in conditiile in care exista link-uri spre ele de pe pagini deja indexate
    Signatura lipsa

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    202
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    Pai... de ce sa nu fie indexat? In 5 minute iti indexeaza orice site nou. Eu pe ideea asta merg. Iau domeniul, pun continut pe el, in 2 minute e indexat... Are timp o sapt sa-si dea seama ce-i cu el si apoi ii pun 1-2 link-uri. Daca dupa o sapt deja nu-i indexat, ceva nu-i in regula.
    Nu am facut ca tine dar este asta o problema? iata cum am procedat:

Eu am folosit robots.txt pentru a bloca accesul cat timp am lucrat la site (nu este o idee buna sa se procedeze asa?).
    Azi am terminat de retusat la el si am scos fisierul robots de tot (am zis sa il scot ca sa nu opresc accesul la pagini importante).
    L-am pus (pe site) in GWT si azi-maine ma apuc de SEO off page (adica 1-2 linkuri in prima faza, fara ancora).

Chiar mai devreme am integrat si Wordpress care sa afiseze 150 caractere in home page cu "articole recente" (mi se pare bine din punct de vedere al continutului nou si cred ca face bine la SEO)

cris este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th July 2007
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de GabriELoS Vezi Post

Prima intrebare:
    Cand se poate pune primul link catre site? De exemplu, azi l-am terminat. Am adaugat continut unic, am creat categorii, etc. Este bine sa ma apuc imediat de SEO off page sau sa mai astept? (poate sa para stupid ce intreb, sunt doar curios care este cea mai buna practica)
    google zice ca sa lasi aceasta parte sa vina natural

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    202
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de cris Vezi Post
    google zice ca sa lasi aceasta parte sa vina natural
    la o saptama dupa cumpararea domeniului = nenatural? ma intreb cum decide google ca e natural sau nu in acest context.
    mi-am verificat site-ul cu comanda site:domeniu.tld si aparent are pagini indexate (8 pana acum), probabil din cauza ca de dimineata am scos si robots.txt
    cel mai probabil in urmatoarele zile va creste numarul de pagini indexate.

L.E Cred ca in cazul meu sitemap.xml nu are o asa mare importanta. Ramane de vazut pe viitor cum stau lucrurile.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 6th February 2013, 15:50
  2. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 31st October 2012, 14:22
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 11th June 2012, 15:04
  4. domenii scurte
    De anntidot în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 26th January 2010, 09:35
  5. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th May 2008, 20:39

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •