Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 14 din 14

Subiect: Cum scapi de daownadup - virus

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de Alexandru Ionut Vezi Post
    @puthre: am folosit mai bine de un an Ubuntu. Daca nu ai incercat, iti recomand Linux Mint Debian Edition. Eu sunt fan Ubuntu, dar recunosc ca LMDE il face praf ... Indiferent ce distributie folosesti, poti fi purtator de virusi. Nu e pot afecta, dar poti distribui. Exista aplicatii antivirus pe care le poti instala pe Ubuntu, Mint etc..doar sa-ti protejezi "vecinii".
    Eu nu sunt atat de fan Ubuntu, doar mi se pare ca e cea mai buna recomandare cu o migrare usoara si cu o comunitate suficient de mare pe care pot sa o fac celor care inca folosesc windows (si in consecinta au probleme) si n-au gasit 2 minute in care sa se intrebe de ce fac asta.
    Caut cu jingle.ro.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Indiferent ce distributie folosesti, poti fi purtator de virusi. Nu te pot afecta, dar poti distribui. Exista aplicatii antivirus pe care le poti instala pe Ubuntu, Mint etc..doar sa-ti protejezi "vecinii".
    Am instalat in trecut o versiune de ubuntu( fara a folosi vreun antivirus ), nu m-am ferit deloc, am intrat pe orice site, am dat clic pe orice link de oriunde.
    Dupa 4 luni de la instalare fiind curios cum se prezinta sistemul meu, am instalat pe rand 2 aplicatii antivirus si am scanat sistemul folosind acele aplicatii.

Prima aplicatie folosita, Bitdefender pentru linux:
    dl.dropboxusercontent.com/u/17279480/poze-virusi/bitdefender.png

A doua aplicatie antivirus folosita, Esset pentru linux:
    dl.dropboxusercontent.com/u/17279480/poze-virusi/esset1.png
    dl.dropboxusercontent.com/u/17279480/poze-virusi/esset2.png
    Rezultatul e destul de concludent.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

... Indiferent ce distributie folosesti, poti fi purtator de virusi. Nu e pot afecta, dar poti distribui...
    @Iulian - Ce a zis Alexandru mai sus este corect. "Purtator" inseamna ca poti downloada sau primi fisiere infectate pe care la randul tau sa le dai altcuiva considerandu-le safe din motiv ca nu te-au afectat pe tine. Dar pe ei ii poate afecta. Nici-un sistem creat de om nu este si nici nu va fi vreodata 100% safe.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Din fericire pentru sistemele linux se poate constata foarte simplu daca niste fisiere descarcate contin virusi fara a fi necesar un antivirus.
    Pot spune chiar ca uneori e mai usor a identifica virusi din fisiere pe sisteme linux decat pe un sistem Win pe care e instalata ultima versiune de antivirus, dupa cum stiti virusi noi nu pot fi identificati de antivirus daca nu exista in baza de date a acestuia informatii ca respectivul fisier e virus.
    Eu unul daca as vedea un fisier .exe cu o denumire exotica intr-un folder ce contine muzica, sau fisiere wordpres as fi destul de suspicios.

Din fericire pe Linux putem vedea virusi, iar acestia sunt inactivi.

dl.dropboxusercontent.com/u/17279480/poze-virusi/poze-virus-atasament.png

dl.dropboxusercontent.com/u/17279480/poze-virusi/poze-virus-stic.png ( pentru a vedea fotografiile puneti link-urile asa cum sunt in browser )

Oftopic:
    De curand am scanat PC-ul infectat al unui amic, am descoperit mai mult de 100 de virusi din aceia periculosi folosind Malwarebytes, dupa ce am efectuat aceasta operatiune am conectat un stic usb pe care anterior am descarcat cateva aplicatii folosind pc-ul meu pe care am Ubuntu ( stic-ul parea curat ).

Am instalat acele aplicatii pe pc-ul scanat al amicului apoi dupa cateva zile am conectat acel stic la pc-ul meu, am descoperit pe el un fisier exe cu o denumire ciudata.
    ( din pacate nu am facut print scren dar pot servi ca exemple link-urile prezentate mai sus ).

Concluzia e ca nici chiar cel mai laudat antivirus nu e sigur 100% si am constatat de multe ori asta pe pielea mea.
    Daca totusi cineva doreste o siguranta mai mare poate folosi un sistem dualboot, poate descarca acele fisiere pe o partitie NTSF accesibila atat din win cat si din Linux, le verifica vizual pe linux apoi trece si pe celalalt sistem pentru a le scana cu un antivirus sau de ce nu le poate scana chiar cu un antivirus de linux.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Virus in base64
    De Realtuning în forumul WordPress
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 19th February 2013, 11:51
  2. virus sau hack?
    De prodan_13 în forumul Client side
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 5th June 2009, 15:59
  3. Virus PC
    De style în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th October 2007, 23:32
  4. Virus Pe Site
    De style în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 12th October 2007, 14:14
  5. Virus prin YM
    De Cristian Mezei în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 22nd November 2006, 16:25

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •