Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Cum stie google care sunt linkuri sitewide?

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit Cum stie google care sunt linkuri sitewide?

Stiu ca poate vi se pare o intrebare de gradinita, dar vreau sa stiu cum isi da seama google unde sunt puse linkuri sitewide intr-un site?

Este o chestiune de pozitionare? Adica gaseste linkul in acelasi loc in multe pagini?

Sau este o chestiune cantitativa? Adica gaseste linkul in toate paginile site-ulu si asa isi da seama.

De exemlu: daca intr-un site scris cu php, linkul care apare in footer se schimba in fiecare pagina a site-ului, atat ca anchor cat si ca destinatie, el mai este considerat sitewide?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Victoras, daca NU e sitewide, cum e?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Victoras, daca NU e sitewide, cum e?
    Nu ma cheama Victoras si Tom te stiam si te credeam mai profund. N-am pus intrebarea de florile marului.

Cu totii stiti ca site-urile de vanzare online sunt obligate sa aiba un link catre ANPC. Conform ahrefs ANPC-ul are 39 MILIOANE de backlinkuri dintre care aproape jumatate sunt considerate de ahrefs ca sitewide. Banuiesc ca majoriatea magazinelor online au pus linkul catre ANPC in footer. Era de asteptat ca procentul de linkuri sitewide sa fie pe la vreo 90%. Asta inseamna ca o parte din linkurile din footer nu au fost considerate sitewide de catre ahrefs. Si atunci revin la intrebarea initiala, cum este definit un sitewide?

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    Asta inseamna ca o parte din linkurile din footer nu au fost considerate sitewide de catre ahrefs.
    Ca sa reiau intrebarea lui Tom, ce fel de link e cel din footer daca NU e sitewide?
    Retired

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    43

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Raspunsul la intrebarea ta este foarte simplu, Google observa de cate ori apare linkul catre siteul Y in paginile siteului X. Daca numarul paginilor ce contin acest link depaseste un anumit procent (poate 70-90%) din totalul paginilor atunci linkul este considerat sitewide.

In cazul siteurilor gen anpc, politiaromana, anaf, domeniile edu, etc difera de siteurile obisnuite deoarece reprezinta institutii, organizatii, etc.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    Ca sa reiau intrebarea lui Tom, ce fel de link e cel din footer daca NU e sitewide?
    Si daca in loc sa apara in footer, apare intr-un bloc in mijlocul paginii nu mai este sitewide?

Eu nu intreb cum recunoaste un om un link sitewide, ci cum il recunoaste un bot.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Si daca in loc sa apara in footer, apare intr-un bloc in mijlocul paginii nu mai este sitewide?

Eu nu intreb cum recunoaste un om un link sitewide, ci cum il recunoaste un bot.
    Poa sa fie si inheader si in sidebar si in footer si unde vrei tu, important e sa para pe (aproape) tot situl si devine sitewide.
    Un bot recoasste la fel de bien precum un om...
    Retired

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

eu inteleg asa: sitewide = site + wide = site + (having great extent / extending throughout a specified area or scope) = raspandit in mai tot siteul;
    de ce un bot ar intelege diferit?
    daca un site are x pagini indexate si in p% din x se regaseste acel link (unde p > o limita pe care fiecare o interpreteaza diferit, dar ideea de baza ramane), atunci as spune ca linkul este wide in site; gresesc?

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Multumesc Clax, Catalin Cerga si Ciprian Olariu.

Ok, am inteles. Este o chestiune cantitativa si n-are nici o legatura cu layout-ul paginii, asa cum ma temeam initial. Defapt, ma temeam ca este o combinatie de cele doua.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Nu ma cheama Victoras si Tom te stiam si te credeam mai profund. N-am pus intrebarea de florile marului.

Cu totii stiti ca site-urile de vanzare online sunt obligate sa aiba un link catre ANPC. Conform ahrefs ANPC-ul are 39 MILIOANE de backlinkuri dintre care aproape jumatate sunt considerate de ahrefs ca sitewide. Banuiesc ca majoriatea magazinelor online au pus linkul catre ANPC in footer. Era de asteptat ca procentul de linkuri sitewide sa fie pe la vreo 90%. Asta inseamna ca o parte din linkurile din footer nu au fost considerate sitewide de catre ahrefs. Si atunci revin la intrebarea initiala, cum este definit un sitewide?
    Te cheama Vicarious? Pe mine nu ma chiama Tom

Sunt mai profund, dar depinde de subiect, tu ai intrebat o banalitate, si raspunsul ti l-ai dat singur. Exista alb si negru, cum imi dau seama care e alb?

ANPC, este "obligatoriu", dar nu site wide. Deci eu decid sa-l adaug pe home, si atat! Asta nu il face sitewide! Daca din 100 mil site-uri, 50 ii dau 1 link, si 50 site wide, cate linkuri de tip sitewide avem?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vom concura cu google. Care sunt sansele tale
    De lovelife în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 4th July 2013, 10:37
  2. Cumpar linkuri sitewide PR3 +
    De Mar în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th October 2009, 10:18
  3. Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 24th March 2008, 16:57
  4. care stie: MODX CMS