Dupa cum scrie in titlu mar interesa daca exista vreo regula pentru dimensionarea unui pagini adica cati pixeli latime si cati lungime :d
Dupa cum scrie in titlu mar interesa daca exista vreo regula pentru dimensionarea unui pagini adica cati pixeli latime si cati lungime :d
Desigur ca exista diferite dimensiuni default pentru aceasta chestiune. Numai ca astazi a devenit o problema acest lucru deoarece exista o diversitate de dispozitive precum tablete, monitoare, telefoane asa ca mai toti webdesigneri pe care i-am intalnit folosesc procentele si nu pixeli. Si te asigur ca e mult mai simplu si curat sa folosesti procentele in detimetrul pixelilor. insa daca te ajuta o sa iti spun cateva dimensiuni in pixeli:
1024 x 768
1280 x 1024
1280 x 800
800 x 600
Insa reiau, pentru a elimina bataile de cap foloseste procentele. Acum depinde si ce program folosesti pentru realizarea siteului, insa in CSS se poate realiza foarte simplu totul.
ai dreptate am cautat mai mult si am ajuns la concluzia ca dimensionarea in procente este cea mai ideala cudul css " width: 100%;
height: auto !important;
height: 100%; /* for older browsers */
min-height: 100%; este in regula ?
Eu iti sugerez sa il faci in procente si cu divuri, asta depinde cum iti e mai usor. La inceput stiu ca gasisem scripturi care iti redimensionau pagina insa iti urca timpul de incarcare semnificativ insa cu procentele am scapat de toate problemele. Plus ca exista diferite tipuri de aliniamente intre divuri sau tabele care iti permit sa faci cam tot ce vrei. Succes
si cum faci ca exact acelasi continut de pe un rand de 800px sa il afisezi pe un rand de 2000px?
daca nu e responsive / adaptive.. imaginile vor fi la fel de mari pe 2000 ca si pe 800;
de ce mi-ar fi mai comod un site care imi umple ecranul 100% si imi adauga spatii albe intre elemente decat unul de 960 care imi aseaza frumos spatiile albe in lateral?
Exista anumite setari pentru ca elemente din pagina (imagini, div-uri) sa se poata scala dinamic, in functie de rezolutia si dimensiunea ferestrei browser-ului. Efectul este vizibil in timp real, adica apuci marginea ferestrei browser-ului si tragi de ea si micsorezi fereastra. Dai refresh si vezi cum continutul s-a scalat.
Pentru asta de obicei se foloseste combinatia "height=auto; max-width:100%;" si un hack pentru Internet Explorer 8 "width: auto\9; /* ie8 */"
Ultima modificare făcută de Vicarious; 30th June 2013 la 14:30. Motiv: typo
Nu sunt sigur cum este in wordpress, insa in Joomla se folosesc mult si pixeli cand creezi scheletul propriu zis pentru module. Pui o anumita latime predefinita, dupa care imparti toate coloanele, randurile, etc dupa procent. E oarecum greu sa lucrezi cu 100% latime pt orice tip de rezolutie ... deoarece pot aparea probleme legate de grafica.
poti arunca o privire aici: 960 Grid System (e un sistem "clasic");
daca vrei "expert level" poti cauta pe net detalii despre "adaptive" si / sau "responsive" design;
later edit: e foarte usor sa o dai in bara cu dimensionarea in procente daca nu ai experienta cu treaba asta;
Ultima modificare făcută de Ciprian.Olaru; 29th June 2013 la 23:55. Motiv: later edit
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)