Sunt retele. Odata ce pui mana pe un PR serios, iti poti construi o retea cu el.
Dar poti cumpara, daca nu m ainsel de la ceva polonezi si de la rusi (SAPE parca)
Versiune printabilă
SAPE parca a fost penalizata recent. Oricum, nu-i o idee buna sa folosesti o retea publica, care vinde constant link-uri, pt ca e mai usor de depistat. Cel mai bine e sa-ti faci reteaua ta, dar e vb de bani destui de frumusei si trebuie sa vezi daca se merita. Dar cred ca iesi mai ieftin cumparand cateva link-uri, doar ca alege reteaua cu grija
Nu sunt retele. Sunt domenii la ale caror servere am acces. În termeni profani se numește... hacking? :)
1. felicitari pentru post; desi nu rezonez 100% cu toate tehnicile, ma bucur ca ai adus si o altfel abordare.
2. ati/ai reusit sa scapati un site de over-optimization? ma refer la un site care nu a primit nici nu mesaj de penalizare; totul este algoritmic; nu este un micro site/ afiliere. (domeniul este pe .com)
E treaba ta ce faci tu. Felix intrebase unde se poate in sensul ca ar vrea si el. Si se mai poate, pe langa metodele tale, folosind retelele respective.
@tymbark- si tu poti face parte din reteaua SAPE Cum ar putea sa te penalizeze? Nu-i asa simplu cum pare si nu e singura retea disponibila.
E un domeniu in care fiecare isi pune strategia in valoare in functie de niste mici reguli. Eu zic ca orice strategie care ii arata lui Mr. G ca promoveaza un brand si produsele/serviciile acelui brand are rezultate bune.
Just a point of view.
Metoda nu e buna pentru site-urile colegilor si colaborari cum a sugerat OP pentru ca ai nevoie teoretic de un site puternic care sa se asocieze prin rel=me cu un site afiliat.
Daca NU faci hacking, n-o sa gasesti pe nimeni sa vrea sa se asocieze in felul asta cu un site facut ieri si care dispare maine.
"Thus establishing a bi-directional rel-me link and confirming that the two URLs represent the same person" - practic asociezi un domeniu valoros si puternic cu... diverse.
Metoda cu cautarile in Google cu site-ul in stringul de cautare este interesanta. Nu am testat-o, dar o sa incerc sa vad rezultatele. Pur teoretic nu are cu ce sa strice pentru ca e un fel de Google personalised search mai "barbar". Practic, nu am citit TOS-ul Google sa stiu daca ai voie sa trimiti cautari deja formatate.
Am inteles. Deci tu esti unul dintre cretinoizii care sparg site-urile oamenilor si insereaza linkuri catre propriile site-uri. Asa SEO mai zic si eu. Din cauza unora ca tine, mii de siteuri la care s-a muncit (facute fara furt) sunt busite si penalizate de Google.
Ar trebui sa faci un tutorial despre asta: cum sa spargi un site si sa iti pui linkul acolo, ca un "jmeker" adevarat, ce zici?
@Nichita el administreaza servere si acolo sunt doar siteuri importante cu PR>6 (institutii de stat sau facultati ) . Asta nu e hacking , e magarie
E mare profesor care anuleaza penalizari.... Pai normal ca le anulezi, cand ai linkuri de calitate , in rest ai debitat lucruri fara logica si sa fara sa ai idee de ce se intampla asta
duplicate hacking
Wrong thread ....^&*$%#$^%#&*^
E posibil si asta, dar e doar o supozitie.
Hackingul e altceva. Vezi jocurile.us, post pe forum.
Eu zic ca esti offtopic. Lasa lumea sa intrebe lucruri despre seo, si serp, nu-ti mai da tu cu parerea despre hacking.
Off: Magarii fac si eu, te deranjeaza?
Vezi tu.... Asta e o concepție extrem de greșită pe care o au multe persoane. Nu poți strica o resursă utilă decât dacă ești un cocalar retardat. Ți se pare din toate discuțiile de aici că sunt cocalar sau retardat? Nu este penalizat nici un site pe care pun linkurile. Dacă citeai tot ce s-a discutat ai fi aflat și de ce. Linkurile nu stau acolo prea mult timp. Rămân doar unele aflate în diferite articole sau puse pe site-uri părăsite de peste 1 an. Nu îndreaptă către site-uri de pharma sau către nișe care atrag penalizări. Un link pus o lună de zile pe un site cu pr 6 sau mai mare nu are cum să atragă penalzări pentru acel site. Nu penalizează nimeni un site de genul ăsta cu una cu două, mai ales în maxim 90 de zile. Te invit să iei întreg topicul de la capăt.Citat:
Am inteles. Deci tu esti unul dintre cretinoizii care sparg site-urile oamenilor si insereaza linkuri catre propriile site-uri. Asa SEO mai zic si eu. Din cauza unora ca tine, mii de siteuri la care s-a muncit (facute fara furt) sunt busite si penalizate de Google.
Hai să îți explic ceva în termeni mai amabili decât cei pe care-i folosești tu. De fapt mă adresez întregii comunități, pentru că Seopedia este o comunitate, nu un site unde doar moderatorii au dreptul să decidă ce informații sunt utile sau nu pentru forum.Citat:
Ar trebui sa faci un tutorial despre asta: cum sa spargi un site si sa iti pui linkul acolo, ca un "jmeker" adevarat, ce zici?
În ziua de azi concurența voastră cea mai nenorocită pe seo sunt oamenii ca mine. O știu foarte bine și o știi și tu. Dacă toată lumea era corectă în domeniul ăsta nu apelam nici eu la metodele neortodoxe. Nu puteți bate așa ceva prin mijloacele voastre pentru că a face rost de toate resursele, să testați și apoi să adaptați din mers metodele, o să vă ia extrem de mult timp și poate fi foarte costisitor. Până reușiți să faceți teste din care să trageți concluzii trec luni de zile și deja ceva se schimbă la metodele de promovare seo. Cu ce rămâneți? Cu bani pierduți și timp irosit, eventual și cu niște domenii care ajung să primească doar 5% din traficul concurenței. Și apare unul ca mine sătul să vadă oamenii cum se învârt în jurul cozii și le dă niște sfaturi despre niște metode testate și care funcționează cu succes. Toate metodele respective sunt testate prin blackhat, dar se pot aplica identic prin metodele clasice whitehat. Ce îi costă pe membrii comunității să testeze ce au citit aici? Un domeniu nou și în cel mai rău caz să dea câțiva euro pentru niște backlinkuri mai de doamne ajută, pe care probabil tot de la ceilalți membrii ai comunității le vor cumpăra. Mie mi se pare o afacere a dracului de bună să stai și să primești mură în gură toate informațiile de care ai nevoie și să fii scutit de research și pierderi financiare. Dacă sfaturile mele îi vor ajuta așa cum garantez eu că o vor face, toată lumea e mulțumită. Dacă se vor învârti în jurul cozii pe seopedia și nu vor găsi nimic care să îi ajute cu adevărat vor ajunge pe forumurile blackhat din afară, pentru că nimeni nu e aici din plictiseală, toată lumea vrea să obțină rezultate. Vor da bani pentru e-book-uri de rahat, vor cumpăra servicii de backlink-uri de rahat, vor testa metode de rahat și rezultatul final vor fi iarăși timpul pierdut și bani aruncați pe geam, eventual și niște domenii penalizate grav.
Acum nichita spune-mi și mie cât de normal este să îi sari la gât unei persoane care îți împărtășește gratis niște metode simple care în mod normal sunt făcute publice de-abia după ce nu mai funcționează, uneori nici măcar atunci? Văd că oamenii din comunitatea voastră cer mai multe detalii, deci informația prezintă interes. Profită și tu la un loc cu ei sau măcar lasă-i pe ei să mai adauge niște informații utile la bagajul de informații pe care deja îl au. După cum am spus zilele trecute, nu o să stau prea mult pe aici. Nu mă interesează dacă primesc ban sau rating-uri proaste pentru că, repet, nu am venit să vă cer sfaturi sau să vă vând ceva, am venit să dau o mână de ajutor. Între timp unii vin în discuții cu o aversitate mare față de mine, uitând că unele dintre informațiile pe care le dau aici nu se sharuiesc nici măcar pe bani. După cum bine vezi nichita, încerc pe cât de mult posibil să evit discuțiile ce contravin regulamentului și mă adresez cu respect fiecărui membru al comunității, chiar dacă mi se adresează ca un bădaran.
Eu zic așa. Ori mă lași să le răspund liniștit membrilor comunității Seopedia, ori îmi razi contul și mă întorc la treburile mele. Dar te rog, tratează-mă cu respectul pe care vi-l acord și eu vouă pentru că nu ne tragem de șireturi. Mulțumesc.
Ție Avram nu am ce să-ți zic. Dacă ai vreun argument în defavoarea celor spuse de mine vreau să îl văd adus în discuție. Îți garantez că îl pot demonta imediat. Dar scutește-mă cu trollingul ăsta bădăran și de datul cu presupusul, că sunt sătul de vorbele goale demne de discuții în fața curților din Ferentari.
@CDK:
Nu uita, nicio fapta buna nu ramane nepedepsita.
O știu din experiență. Din păcate...
CDK pari un baiat inteligent asa ca as vrea sa te intreb, cum reusesti sa blochezi site-urile gen ahrefs, majesticseo etc..sa faca scraping pe site-urile de unde primest link.
Merge doar cu robots.txt sau ai si IP-urile lor blocate? (ma gandesc ca nu vrei sa iti afle concurenta backlink-urile)
Daca da, poti sa dai un paste la cum arata robots.txt ? Rewrite merge ok?
Ex:
Pseudocod:
If HTTP user agent== ahfresbot
then block
Concurența îmi află doar backlinkurile care rămân definitiv pe anumite domenii. Adică mai precis cele vizibile, puse în articole sau pe site-uri părăsite. Din partea mea să le găsească. De ce le-aș ascunde? La prima vedere totul pare foarte white. Ce pot să facă? Din contră. Concurența încearcă să pună backlinkuri la fel ca și mine și de multe ori o dă în bară nasol. De ce? Pentru că le lipsește primul pas, cel care îmi ridică relevanța cel mai rapid. Restul backlinkurilor sunt scoase destul de repede, adică imediat ce a rankat site-ul așa cum mi-am dorit.
CDK am o intrebare: de ce spui ca backlink-urile din directoare sunt inutile? Nu mai ajuta nici daca faci inscrierea cu descrieri diferite?
@ CDK, scrii prea mult si amestecat (la fel ca mine), dar e foarte greu sa-ti raspunda cineva, pentru ca munca de editare dureaza prea mult.
Am si eu or ugaminte la tine, referitor la postul : http://forum.seopedia.ro/subiecte-pe...tml#post262296
Acum nichita spune-mi și mie cât de normal este să îi sari la gât unei persoane care îți împărtășește gratis niște metode simple care în mod normal sunt făcute publice de-abia după ce nu mai funcționează, uneori nici măcar atunci? Văd că oamenii din comunitatea voastră cer mai multe detalii, deci informația prezintă interes. ... nu am venit să vă cer sfaturi sau să vă vând ceva, am venit să dau o mână de ajutor. Între timp unii vin în discuții cu o aversitate mare față de mine, uitând că unele dintre informațiile pe care le dau aici nu se sharuiesc nici măcar pe bani.
Se poate o lista cu acele informatii utile, pe care le-ai postat? Mai ales cele care nu se sheruiesc nici pe bani?
Primul post a fost model emm sau ovidescu (no offence), asa ca am evitat sa comentez. Am ales doar partea cu penalizarea , care dupa cum ti-am raspuns este o "aberatie". Daca luam fiecare punct in parte, in afara de "banalitati" nu este nimic extraordinar in ce ai scris. Singurul punct de discutat, era penalizarea, care era de fapt un pamflet. Asta este parerea mea si mi-am argumentat-o.
Asa ca te rog, sa postezi punctual, "informatiile valoroase", pe care sa putem purta o discutie civilizat.
Multi useri au intrebat, si tu ai raspuns "nimic". Doar ai reformulat explicatiile initiale, astfel incat sa nu fie necesar un raspuns exact. Aici banuiesc ca intra acele "informatii utile"?
Daca avem o lista (nu primul post) cu "infromatiile utile" care nu exista pe forum, le putem discuta separat. Tu cu argumentele tale, noi(eu) cu argumentele noastre. Asa merge forumul asta.
Eu urasc posturile, despre "sa vorbim vorbe" asa ca prefer discutii punctuale, si mai putina compunere, ca nu suntem la bac.
Nu am nimic cu tine personal (nu am de ce), dar cum am mai spus, respectul se castiga prin argumente, nu prin lungimea unui post.
Orice backlink poate fi util pe termen scurt. În schimb înscrierea în directoare te poate afecta pe termen lung chiar dacă inițial te-au ajutat. Gândește-te câte domenii very low quality pot fi listate într-un director web și tu ai domeniul listat laolaltă cu ele. Pe lângă asta este posibil să nu mai poți șterge la timp listarea ta din director. Dacă directorul web este penalizat de Google și linkurile către cei înscriși devin "otrăvitoare" nu înseamnă că tu îți vei da seama de acest lucru. O penalizare urâtă nu atrage cu sine și scăderea instantă în pr. Mulți nu știu asta. Uneori page rankul nu scade cu anii chiar dacă domeniul și-a luat o penalizare mare cât casa. Tu vei lista domeniul tău bucuros că directorul are pr mare, dar directorul este deja considerat de Google fermă de linkuri și tratat ca atare. Listând domeniul tău în mai multe directoare penalizate poți intra și tu în lista neagră. Listingul în zeci sau sute de directoare e generare artificială a relevanței pe anumite keywords și e făcută pe față. Noi știm asta, Google știe asta.
Tom a zis că listarea în directoarele web te ajută la long tail keywords. Nu am cum să-l contrazic pentru că are logică. Dar nu folosi zeci de directoare pentru asta și nu îndrepta linkul din director către root domain dacă acel long tail keyword targetat are relevanță pe o pagină a site-ului tău dar nu și pe index. Un link către root domain pus pe directoare web îmi inspiră inconștiență din partea unui webmaster.
Tom: nu am scris nimic despre reinventat roata. Metoda pe care am făcut-o publică este singura pe care o pot sharui unor webmasteri ce adoptă doar metodele legale. Am pus pur și simplu pașii exacți cu intervale de timp, pași pe care dacă îi urmezi întocmai vei avea exact rezultatele pe care le dorești. După cum am zis rata mea de succes este 100% de fiecare dată pe orice nișă pe care am testat, totul petrecându-se în maxim 3 luni. Poate că știai de faza cu rel=me pe un site cu pr mare, că știai ca se aplică doar în cazul primului backlink către un domeniu nou, de poziționarea corectă a backlinkului în structura primului site pe care pui backlink-ul, la ce interval de timp să adaugi restul linkurilor, de faptul că acele căutări forțate ajută la relevanță ș.a.m.d. Permite-mi să nu cred că știai pașii exacți totuși.
Nu generaliza. Dacă tu nu ai înțeles asta nu înseamnă că ei nu au înțeles. Dacă nu au înțeles mă pot întreba din nou, specificând ce anume nu a fost destul de clar.Citat:
Multi useri au intrebat, si tu ai raspuns "nimic". Doar ai reformulat explicatiile initiale, astfel incat sa nu fie necesar un raspuns exact. Aici banuiesc ca intra acele "informatii utile"?
Hai să discutăm puțin pe marginea penalizărilor. Spune-mi ce crezi tu că scârțâie la micul meu tutorial, iar eu îți voi spune de ce mă bazez pe tehnica mea.Citat:
Am ales doar partea cu penalizarea , care dupa cum ti-am raspuns este o "aberatie". Daca luam fiecare punct in parte, in afara de "banalitati" nu este nimic extraordinar in ce ai scris. Singurul punct de discutat, era penalizarea, care era de fapt un pamflet. Asta este parerea mea si mi-am argumentat-o.
Daca nu ai aflat, forumul nu are ca domeniu de activitate blackhat-ul. Indiferent cum ai da-o, spargerea de site-uri ("hacking" asa cum te-ai laudat singur) nu are de-a face cu SEO. Ce impartasesti gratis? Ideile legate de spargerea de siteuri cu PR-mare? Cat de bun esti folosind ceva care nu e al tau, in mod ilegal?
Indiferent cum ii spui, ceea ce faci tu (accesare ilegala de sisteme informatice) este pasibil inclusiv inchisoare.
Badaran? Cu hackerii mi se pare normal. Colegul meu Vali repara zilnic siteuri sparte de diversi idioti.
Incerci sa duci discutia intr-o zona personala de genul "baneaza-ma, sunt doar o victima, am incercat sa ajut."
CDK, inainte de a degenera aceste discutii, spune-ne ce tipuri de domenii alegi pentru site-urile tale? EMD? Sau domenii de tip brand?
In procesul tau de optimizare folosesti si link-uri nofollow? Daca da, poti detalia? Le pui pe brand, pe ancora de interes, in ce proportii comparativ cu link-urile dofollow?
Primul backlink îl pun în funcție de pagerank. Un pagerank mai mare de 5 reprezintă în majoritatea cazurilor un nivel de trust mai mare decât domeniile fantomă cu pr măricel. Totuși și domeniile curate cu pr5 am văzut că ajută la fel de mult. Prin domenii curate mă refer la cele care nu sunt pe nișe dubioase (promovare seo, pharma) și fără legătură cu ceva legat de medicină sau produse farmaceutice.
Nu mai folosesc linkuri nofollow de ceva timp. Acum nofollow chiar înseamnă nofollow dpdv al rankingului, cel puțin din testele mele. Este posibil să mă înșel pentru că nu a mai fost necesar pentru mine să testez prea mult valoarea unui backlink nofollow. La ultimele mele teste de acum aproximativ 1 an și ceva am încercat să indexez un domeniu nou prin linkuri nofollow și după 2 săptămâni tot nu existam în Google. Așa că am renunțat definitiv la ele.
Știu lovelife, dar simplul fapt că a durat prea mult să mă indexeze Google m-a făcut să acord linkurilor nofollow un mare thumb down.
Detalii tehnice de atunci:
Ip unic doar pentru acel domeniu.
Whois-ul era protejat printr-un serviciu de privacy.
Numele de domeniu era cumpărat pentru prima dată și nu a existat înainte.
Linkurile au fost puse în comentarii pe câteva bloguri.
După cum am zis este posibil să mă înșel și să fi avut ghinion. E vorba doar de un domeniu totuși. Statistic este irelevant.
Fiind link-uri puse in articole vechi, stii si tu ca dureaza ceva timp pana este revizitata pagina respectiva si apoi si site-ul tau, plus distanta de timp intre parsarea site-ului si aparitia acestuia in index.
La mine uneori a durat 2 saptamani si dupa ce am avut link dofollow de pe un site cu PR mare
La indexare petnru google nu tine cont de follow sau nofollow, mi-au fost indexate site-uri doar cautand domeniu in google sau dand un ping catre google la publicarea primului articol
Nu erau articole vechi. Erau puse la ultimele articole, pe bloguri românești cu autoapprove la comentarii. Unul dintre ele era visurat.ro. Pur și simplu nu a mers treaba cum am vrut. Am renunțat. Consider nofollow un rahat în zilele noastre, dar e strict opinia mea bazată doar pe instinct și pe o singură experiență irelevantă. În 2009 mă foloseam de linkuri nofollow și a dat un randament decent. După ceva timp a devenit frustrant de greu să îmi ating scopul cu toate că luam o grămadă de backlinkuri nofollow din comentarii pe bloguri. Repet, nu trebuie să luați de bună părerea mea pe subiectul linkuri nofollow pentru că este foarte posibil să mă înșel.
Eu n-am inteles ceva din thread-ul asta: unde sunt dovezile? Ca asa pot si eu sa scriu teorii si ce am visat aseara despre "SEO".
Si legat de hacking: cum ar fi sa descoperi intr-o zi ca site-urile tale au cate un link pus de CDK sau mai rau au fost penalizate pentru asta.
Ce cauta discutia asta aici, pentru ca se vede clar ca boostul primit de site-uri este dat de linkurile puse prin hack, deci aici nu este SEO!
Du-te pe forumuri de black hat seo si hacking ori creati o sectiune speciala pentru discutii de genul asta.
Parca vad pe privat cum cer oamenii metode de spart serverele pentru a-si pune linkuri si ei ca sa creasca in google prin aceasta metoda revolutionara, dar stai, asta nu e tot, iti oferim BONUS si 3 metode de a nu fi prins de google, totul pe gratis, pentru ca sunt un om bun.
Legat de taguri: am taguri indexate care sunt pe pozitii foarte bune, important e sa ai o structura bine gandita si sa nu exagerezi cu ele.
Despre rel="me": ai facut 2 teste identice (acelasi site hack-uit, acelasi kw, 2 domenii noi, fara EMD) si ai vazut ca rel="me" este important? Fara el nu mai crestea site-ul?
LE: acum am vazut, este pus la sectiunea "Subiecte pentru incepatori" :| asta trebuie sa invete incepatorii, asa se face SEO!
El n-a zis (in thraed-ul initial) ca trebui sa obtii link-ul prin hack-ing. Se poate f frumos cumpara un astfel de link, pe bani frumosi, ce-i drept.. Dar sunt si alte metode de a obtine astfel de link. Poate cunosti pe cineva cu site PR 6 care vrea sa-ti dea un link de pe homepage. Faptul ca el foloseste tehnica pe care o foloseste, e irelevant pt topicul initial.
Nu sunt de acord cu hacking-ul, dar nici nu cred ca ce a explicat CDK in primul post trebuie mutat in seciunea "black hat seo", pt ca sunt sfaturi bune, care e posibil sa mearga si personal, nu vad nimic foarte "black hat" in ce explica el in sectiunea de link building in primul post. Oricum, n-are rost sa incepem iar o discutie despre black, gray sau white hat, pt ca nu ajungem nicaieri. El explica ce link-uri si cand trebuie puse, nu sugereaza sa hackerim sau sa cumparam. Ca a explicat in alte postari cum face el asta, e partea a doua... dar nu are rost sa desconsideram threadul initial.
Eu o sa incerc ce sugereaza el, dar bineinteles, voi cumpara link-urile, neavand site-uri cu PR 6-7 si nici skill-uri de hacker-it.
Pai ce webmaster cu site autoritar (caci despre asta e vorba, nu despre PR) va accepta sa puna rel=me pe un link catre un site care nu-i apartine? Asa cum am spus mai sus, rel=me inseamna ceva foarte clar - ca ambele site-uri apartin aceluiasi proprietar si ca sunt legate intre ele. Tie, site-ul respectiv iti da maxim de autoritate. Dar cand faci o prostie, se afunda ambele site-uri. Ma rog, poate nu se afunda de tot, dar deja nu mai are autoritatea initiala.
Tu ai vinde un asemenea link? Daca proprietarul site-ului nu stie de rel=me, dar tu stii, se conidera o magarie din partea ta?
Deci tu cu cat ai vinde un asemenea link?
@Dane, ti s-ar parea de mirare ca un webmaster cu un website autoritar PR6-7 sa-ti puna linkuri "rel=me" spre niste websites adult? :))Citat:
Testat pe keywords ce returnează zeci de milioane de rezultate. Inclusiv gambling, inclusiv adult.
Eu cred ca va fi mai mult decat bucuros, in mod cert "n-o sa-i dauneze cu nimic". Asa cum "nu dauneaza" nici celor hackerite.
Aaa... Eu nu ma refeream la partea cu rel="me". Aici nici nu stiu daca pune careva asa ceva. Dar nu cred sa conteze f mult. Eu vreau sa vad cat de mult conteaza sa ai primul link de pe un PR 6-7. Stiu ca un astfel de link din blog comment ajuta destul de mult, pt unele nise e suficient sa te propulseze pe pagina 2-3, doar link-ul asta, de aia mizez ca un link intr-un articol ar ajuta si mai mult.
Pai si atunci ce trebuie sa mai testezi?
Stii deja ca numai un comment te propulseaza, nu e evident ca un link contextual pe index te propulseaza inzecit?
Conteaza ca e primul probabil in conditiile in care nu ai "primele" niste inscrieri in 32453 de directoare, adica Google stie clar ca nu faci SEO Spam.
In rest nu vad dilema. Nu testa, fa direct, ca stii deja cat conteaza.
Da... ce nu stiu e diferenta intre ele... cat de mult m-ar ajuta un link contextual fata de cel din comentariu. Pt ca din comentarii pot obtine cateva link-uri cu PR 5-6, care nu ma costa nimic. Ori, un link contextual PR 6 costa nitel. Dar daca un astfel de link ar valora cat 10 comentarii, as putea cumpara unul, deoarece n-am zeci de pagini cu PR 5-6-7 unde sa pun comentarii.
Plus, eu la comentarii n-am pus niciodata title="" la <a href=""> ..</a>, dar as putea incerca si asta. Stiam ca la link-urile pe imagini conteaza alt si title, dar nu stiam ca si la link-urile text. O sa testez si asta.
Diferenta exacta n-o sa afli niciodata, pentru ca exista si factorul "random", care ii face pe majoritatea sa ia decizii gresite si sa interpreteze eronat datele. De exemplu si PR-ul este un mod eronat de a interpreta datele. Sunt mult prea multi factori implicati ca sa conteze doar PR-ul.
OP ne povesteste de SEO, dar de fapt nu e SEO ci un fel de "brute force".
Ca exemplu - un mod sigur de a ajunge pe prima pagina este sa pui link sitewide cu rel=me pe nasa.gov.
Nu conteaza ca e EMD, nu conteaza ca promovezi biscuiti in Uzbekistan, vei fi in top. Din pacate nu poti cumpara sa face rost de un asemenea link, deci discutia e irelevanta. Crezi ca nasa.gov poate fi comparat cu alte site-uri doar pe baza PR-ului? Are PR8, sunt site-uri romanesti cu PR8. Sunt comparabile?
In concluzie - da, un link pe indexul unui site cu PR conteaza mai mult decat un link in comentariile aceluiasi site.
Cu cat mai mult? Nici Google nu-ti paote da un procent exact.
Măi băieți treaba stă așa. Am postat o chestie pe care unii o vor testa, iar alții care stau cu nasul pe sus și își dau bășini pe aici vor înfiera metoda. Cei care vor dori să o testeze vor avea rezultate. Unii vor vinde mai multe produse, alții vor mai câștiga un ban din afilieri. Fiecare cu ce poate. Cei care stau cu nasul pe sus se vor pupa reciproc în fund, dar vor folosi aceleași rahaturi învechite care nu mai dau randament. Rezultate? Mai greuț. Dar măcar au cercul lor vesel de pupători în fund. Ce mai contează că mulți dintre ei fac foamea?
Așa cum am spus de prea multe ori deja, metoda mea poate fi aplicată extrem de simplu și foarte legal. Aveți o piață de linkuri în România. Vă aveți unul pe celălalt. E nevoie de un amărât de site cu pr5 pentru primul link și încă alte câteva linkuri pe care le veți folosi să creșteți relevanța. Vă va pune un webmaster linkul cu rel=me pe index? Da. Contează să îl plătiți. Un pr 5 se obține relativ ușor și pr nu se schimbă de la o zi la alta. Backlinkul de pe index nu atrage penalizări și nu scade nicio relevanță dacă este scos când deja vă îndreptați cu pași repezi către prima pagină, de preferat după maxim 1 lună jumate. Într-adevăr poți afecta site-ul cu backlinkul dacă domeniul tău este în shit list, dar un domeniu nou nu ajunge după o lună de existență în lista neagră a Google decât dacă distribuie malware, sau face spam pe pharma și produse contrafăcute. Mă mir că într-o comunitate seo nu știe nimeni asta. Și da, există o legătură între mail spam și penalizări, pentru că spamul masiv detectat în căsuța Gmail își are locul și el într-o oarecare măsură în algoritmul de identificare a domeniilor cu probleme.
Mulți dintre voi au început să vocifereze că un site cu pr de la 6 în sus nu îți va da niciodată un backlink pe index cu rel=me. Păi măi băieți. Dacă eu pot beneficia de astfel de linkuri e una. Dacă voi nu puteți, atunci băgați pe un pr 5 cumpărat. Funcționează aproape identic. Eu am precizat asta clar de la început dar, na. E mai greu cu memoria pentru unii.
Vai CDK dar ăsta e blackhat și domeniile vor fi penalizate. Domeniile nu vor fi penalizate. Nu mă poți contrazice pe ceva pe care eu am testat de o grămadă de timp iar tu nu ai testat niciodată, doar fiindcă așa crezi tu că ar fi normal să se întâmple. Nu tot ce e diferit față de ceea ce știai tu deja este blackhat.
Tom: cu tine mi-a făcut cea mai mare plăcere să port discuțiile. Ai punctat ce era de punctat și nu te-ai abătut de la subiect. Bravo. Păcat că nu ai citit printre rânduri și ai ratat unele chestii importante. Ziceai de penalizări. Hai să îți las punctual explicația de ce funcționează ce am zis.
1. Domeniile expiră. România este atipică prin faptul că un domeniu cumpărat poate fi al tău pe viață, dar totuși Google nu ține cont de asta și .ro intră în aceeași oală algoritmică cu restul lumii.
2. Prin faptul că tu îndrepți ns-urile domeniului către nimic și că acesta stă jos jumătate de an trimiți deja primul semnal către Google.
3. Revenirea după jumătate de an cu o structură total diferită și eventual cu textele modificate trimite al doilea semnal către Google și anume că șansele sunt foarte mari ca domeniul să fi expirat și să-și fi schimbat ownerul.
4. Din cauza asta domeniul va avea la revenire pr0 pe toate paginile, chiar dacă inițial a avut pr măricel pe fiecare pagină în parte.
5. Chiar dacă a fost penalizat acum totul este roz pentru că e ilogic să pedepsești un owner nou pentru greșelile celui vechi.
6. Nu mai este necesar să începi de jos pentru că domeniul deja rămâne cu relevanță din trecut, chiar dacă fusese penalizat. Ăsta este un glitch/bug, cum vrei tu să îi zici.
7. Din cauza asta un serviciu de whois privacy contează, pentru că taie accesul la informațiile despre owner. Google verifică întotdeauna whois-ul fiecărui domeniu în parte. Ar trebui să știți asta majoritatea dintre voi. Dacă nici asta nu știți ar trebui să vă recalculați nivelul de cunoștințe seo.
8. Există un volum uriaș de domenii folosite la rahaturi, iar Google nu are cum să nu țină cont de asta. Sunt persoane care cumpără săptămânal mii de domenii și le abuzează la maxim prin mail spam sau hit&run seo.
9. Șansele sunt destul de măricele ca o altă persoană să cumpere din întâmplare un astfel de domeniu ce în trecut a fost penalizat.
10. Google ține cont de punctul 9 și scoate penalizările după downtime-ul de lungă durată + restul chestiilor ce trebuiesc făcute și despre care deja am detaliat îndeajuns ca să vă prindeți și voi cum stă treaba.
Concluzia: metoda mea trimite semnale către Google că proprietarul domeniului a fost schimbat. Mai simplu de atât nu pot să explic.
========================
Nichita. Hai să îți explic o treabă. Tu scoți totul din context ca să pară că ești băiatul bun și interlocutorul tău este cel rău. Vorbești doar ca să te afli în treabă, cu toate că nu ai treabă cu ceea ce spui. Nu te cunosc dar fac pariu că nu prea ai mulți prieteni în viața reală. Maxim 4? Mă înșel? Revenind la ale noastre, dacă tu din fraza ori mă lași să le răspund liniștit membrilor comunității Seopedia, ori îmi razi contul și mă întorc la treburile mele, ai înțeles că joc cartea banării, înseamnă că ori ești mai încet la minte, ori încerci un social engineering foarte prost cu cine nu trebuie. Te lămuresc acum ce voiam să zic prin fraza respectivă. Ori tăceai din gură și nu mă mai plictiseai cu opiniile tale idioate, ori îmi ștergeai contul și măcar știam o treabă. Dacă tot nu ai înțeles încă la ce mă refer și vrei să vorbesc pe limba ta, îți spuneam respectuos să mai taci în plm din gură că mă plictiseai.
De oameni ca tine am avut pe mână cu zecile de mii în fosta mea comunitate și peste jumătate din ei te depășau cu mult în mediocritate, prostie si aberații. Deci sunt obișnuit, iar tu nici în mediocritate nu ești unic. Din păcate, din cauza opiniilor tale de părerist profesionist care nici măcar nu a citit toate discuțiile de aici, totul s-a îndreptat către o zonă de certuri pe care nu o pot evita decât lăsându-mă păgubaș. Lasă, stai liniștit cu turma ta de gâsculițe și pupați-vă reciproc în fundulețele de seoiști mediocri cu rezultate la fel de mediocre ca și voi. Ia-l și pe prietenul tău Vali cu tine. Aș vrea să îmi explici cum de ai adus vorba de un Vali în discuția noastră? Ce e un Vali? Dacă eu nu îl știu de ce rahat aduci vorba de el? Vali ăsta al tău repară site-uri făcute de el? Că dacă e așa, înseamnă că e un coder prost și merită să repare toată viața lui.
Cât despre Avram... Un mediocru cu bază de cunoștințe zero care vorbește mult și prost fără nici o urmă de argumentare. Turma îl pupă în cur, el se simte boss de boss. Automat discuția se strică. De unde să ceri argumentări dacă nu e creier și nici educație? Nu vă gândiți că am ceva personal cu el și cu Nichita. Chiar sunt mici copii față de alți incompetenți. Poate că dacă ne-am vedea la o bere în oraș am discuta ca între prieteni. Dar strict rezumat la partea de internet, niște mediocri cu o turmă în spate tot mediocri rămân. Urlați în continuare hacker hacker blackhat blackhat și rămâneți în continuare aceiași mediocri care nu pot distinge informația din postul original de restul discuției.
========================
Acum să discutăm puțin la nivel de experiență. Din 1999 și până acum mi-am format baza de cunoștințe pornind la drum cu securitatea IT și văd lucrurile printr-o prismă total diferită de a voastră. Mulți dintre voi mă știu sub diferite nume, ori de pe blogul de securitate unde am fost owner și despre care ați vorbit și voi destul pe aici, ori în funcție de comunitatea de securitate în care am activat în ultimii ani. Alții știu de experimentele sociale pe care le-am făcut în urmă cu câțiva ani. Deja unii dintre cei care citesc rândurile astea și-au dat seama cine sunt și cei care mă știu sunt conștienți că niciodată n-am vorbit prostii și că tot ce afirm cu tărie pe partea tehnologică e verificat și reverificat de o grămadă de ori. Până să ne facem dispăruți din peisaj mie și echipei mele ni se cereau părerile personale despre companii gigant atât în presa internațională cât și de către companiile de securitate. Țăranii de aici or să aibă din nou impresia că e laudă de sine. Eu zic că e prezentarea capacităților pe care le am în ceea ce ține de internet și sisteme informatice (iar Google este doar un sistem informatic până la urmă) vs experiența unor păreriști de aici. Dau detaliile astea pentru că sunt destui oameni aici care mă cunosc și acum cu siguranță nu vor mai sta în dubii să aleagă între versiunea mea și a păreriștilor.
Între timp am luat contact cu mediul afilierilor. De ceva timp am început să consiliez diferite site-uri din afară pe partea de antifraudă în sistemele de afiliere și de calculare a unor algoritmi de ranking în sistemele interne. Gândind sistemele pentru niște oameni potenți financiar și tehnologic am realizat că în zilele noastre, cu tehnologia existentă, este imposibil să faci ceva mult mai diferit de atât. Așa că din curiozitate am luat la rând fiecare punct al teoriilor mele, le-am aplicat pe (probabil) cel mai cunoscut și secretos sistem de ranking din lume, adică cel folosit de Google, și am ajuns la rezultatele dorite. Culmea este că am aflat asta inițial făcând totul white, doar că mi-a luat prea mult timp până să ajung la rezultatele dorite.
După care am început să mă folosesc de resursele pe care le aveam la dispoziție și automat munca mea s-a transformat în ceea ce ziceți voi că e blackhat. Resursele pe care le folosesc nu simt niciodată prezența mea și nu suportă penalizări, pentru că știu cum să le feresc de penalizări. De ce aș distruge o resursă bună când o pot avea câțiva ani? Că mă credeți sau sunteți încuiați ca Nichita, este problema voastră. Dar, repet iar pentru toată lumea, este irelevant cum procedez eu atâta timp cât voi puteți aplica aceeași metodă folosind tehnicile clasice de cumpărare a linkurilor. Am adaptat în diferite moduri întreaga metodologie pentru rezultate mai rapide, mai diferite, mai persistente ș.a.m.d., deci soluții există destule. Ce v-am spus vouă funcționează perfect atâta timp cât se respectă pașii întocmai. Este doar ciorna de la care am pornit eu inițial, dar functionează perfect de o grămadă de timp și am cunoștințe fără treabă cu hackingul care profită de jumătate de an de pe urma acestei metode pe .ro folosind servicii ca piața de linkuri.
Problema Google de când lumea și pământul este că rankează în baza unor anumiți pași urmați. Algoritmul ăla complex de care toată lumea este speriată are o bază extrem de simplă, iar tot ce este în jurul acestei baze se modifică anual mai mult sau mai puțin. Dar baza este întotdeauna aceeași. Întotdeauna workaround-ul pentru a ranka bine cu un domeniu nou stă în pașii pe care îi urmezi încă de la început ca webmaster. De aceea le pot spune lejer gâsculițelor că dacă le-aș da oricând 5 linkuri cu pr între 6 și 8 să își facă propriile teste diferite de ale mele, eu îi voi depăși întotdeauna folosind pașii mei și un singurul domeniu din cele 5 + maxim alte 5 domenii fără prea mare relevanță ce au pr între 3 și 5 m-ar face să câștig oricând în fața lor.
Eu mă retrag din discuție pentru că știu din experiență că nu te mai poți înțelege cu lumea pe un forum unde dacă apare un moderator cu gura mare sar și pupincuriștii să îi țină partea. Been there saw that. Oricum totul a fost previzibil și amuzant în același timp. Mi-am ocupat timpul cu o discuție constructivă de care duceam dorul. Probabil discuția va fi ștearsă de obtuzul Nichita care o să tremure de nervi și o să repete iar hacker hacker hacker în lipsă de argumentație, dar măcar au fost destui care să bage la cap ce au de făcut ca să își ușureze munca. Nu pot să spun că sunt dezamăgit de discuțiile tâmpite de aici pentru că era de așteptat, ci mai degrabă a fost amuzant să văd iar turme în acțiune. Îmi lipsea și asta. Lumea moare de foame în România și unora li se pare deplasat să te cauți singur pe Google ca să îți ridici o mică afacere online. E blackhat domne. E incredibil câtă ipocrizie și prostie există printre noi. Mă bucur că peste 2-3 luni câțiva or să aibă rezultate bune utilizând pașii recomandați de mine și își vor permite să mai aducă un ban în plus în familie. Asta e tot ce mă interesează. Asta e tot ce contează.
Vă mulțumesc celor mai deschiși la minte pentru discuțiile purtate și vă urez tuturor baftă în proiectele de viitor.
Cu drag,
Vechea voastră cunoștință 2dejte