Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 25

Subiect: redobândire domeniu

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de ionutzz23 Vezi Post
    Domeniu iti apartine, ti-a fost furat, nu exista nici-un act legal prin care tu ii cedezi domeniul.
    In fapt, nu e vorba de furt aici ci de inselaciune (daca cumparatorul intentiona de la bun inceput sa intre in posesia site-ului fara a plati pretul) sau de nerespectarea contractului de vanzare de catre una dintre parti (daca ambele parti au fost de buna credinta la incheierea contractului). In ambele cazuri dreptatea e de partea lui Paul.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de N.Paul Vezi Post
    .... Pot recupera domeniul în vre-un fel, ținând cont că datele sunt aceleași ca cele din buletin ? ....
    In cazul in care nu exista niciun contract de vanzare-cumparare este furt. Daca exista un astfel de contract si plata nu a fost facuta este inselatorie.
    Domeniul reprezinta o proprietate si apartine celui care a inregistrat-o pana in momentul instrainarii sau expirarii. Instrainarea se face cu documente si implica schimbarea datelor de proprietate si de contact pentru acel domeniu.
    Legal, domeniul iti apartine indiferent daca a platit sau nu.... Un domeniu ne se vinde pe vorbe, intelegeri pe mess s.a.m.d.
    Gandeste-te ca maine cineva vrea sa cumpere domeniul ala cu 1 mil USD. Pe cine va contacta? Detinatorul de drept, adica pe tine.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    In cazul in care nu exista niciun contract de vanzare-cumparare este furt. Daca exista un astfel de contract si plata nu a fost facuta este inselatorie.
    Tocmai am explicat ca nu e furt. Contractul de vanzare-cumparare nu trebuie privit neaparat ca o foaie de hartie in care apare un cumparator, un vanzator si un obiect vandut. Daca te duci la magazin si cumperi o guma chiar fara a completa sau semna vreo hartie se numeste ca ai incheiat un contract de vanzare-cumparare.

Din pacate nu pot sa ii spun cum sa reintre in posesia site-ul decat prin intermediul organelor jurisdictionale ale statului, dar sunt convins ca el nu asta a intrebat. Asadar, hai sa ne limititam la ce a intrebat el.

CezarAdrian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th April 2013
    Locaţie
    Suceava
    Vârstă
    32
    Posturi
    22
    Putere Rep
    0

Implicit

@N.Paul mai ai si alte domenii/servicii de care te folosesti la firma respectiva ?
    O solutie dupa cum s-a zis e sa mergi la politie insa nu la postul de politie din oras/cartier ci la inspectorat. Cu siguranta si in judetul tau inspectoratul are o sectie care se ocupa cu informatii ( imi scapa numele complet ). Asta stiu ca un prieten a avut probleme cu niste produse vandute pe net la care nu a mai primit banii si prezentand anumite facturi in cazul tau factura de cumparare a domeniului, cumparatorul a fost contactat si produsele restituite. Acum depinde si pe cine gasesti acolo, dupa noroc.
    Dupa cum a mai spus cineva mai sus daca nu a fost facut nici un act care atesta faptul ca ati facut o intelegere, ci numai pe cale orala este considerat furt. ( Normal ar trebui un act in notariat pentru simplul fapt ca multe bunuri au fost cumparate pe baza unui proces verbal intre partile terte insa in instanta si nici macar la politie nu au fost recunoscute, a se cauta tranzactii financiare intre persoane fizice sunt sute de cazururi pe siteuri de avocatura ). Eu zic sa nu te descurajezi si sa il pui la punct pe respectiv. Succes.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

@Paul - Atata timp cat ai cedat domeniul de buna voie nu ai ce mai face. Cel care la primit poate spune ca i l-ai donat si ca acum tu te-ai sucit si ca vrei xxx pe el. Ceea ce conteaza este faptul ca nu te-a fortat nimeni sa cedezi domeniul, ai facut-o de buna voie in consecinta cel care il detine nu poate fi acuzat de ninic. Data viitoare fii mai cu bagare de seama.

Este ca si cum ma inteleg eu acum cu proprietarul si-o-pi-di-a sa-mi transfere domeniul si scriptul [fara contract] si ca ii dau eu dupa ce mi-l transfera 100K euro. O data ce l-am primit [atata timp cat nu exista un arbitru] este al meu fara sa mai fie necesara o alta procedura. Simpla posesie imi confera dreptul de proprietate.

Succes!

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Hakuna Matata Vezi Post
    @Paul - Atata timp cat ai cedat domeniul de buna voie nu ai ce mai face. Cel care la primit poate spune ca i l-ai donat si ca acum tu te-ai sucit si ca vrei xxx pe el. Ceea ce conteaza este faptul ca nu te-a fortat nimeni sa cedezi domeniul, ai facut-o de buna voie in consecinta cel care il detine nu poate fi acuzat de ninic. Data viitoare fii mai cu bagare de seama.

Este ca si cum ma inteleg eu acum cu proprietarul si-o-pi-di-a sa-mi transfere domeniul si scriptul [fara contract] si ca ii dau eu dupa ce mi-l transfera 100K euro. O data ce l-am primit [atata timp cat nu exista un arbitru] este al meu fara sa mai fie necesara o alta procedura. Simpla posesie imi confera dreptul de proprietate.

Succes!
    1. Donatiile de la o anumita valoare in sus sunt valabile doar daca se fac in fata notarului.
    2. Posesia ii confera posesorului doar o prezumtie RELATIVA de proprietate care poate fi rasturnata. Daca iti bag mana in buzunar cand nu esti atent si iti iau telefonul, adica intru in posesia acestuia, nu inseamna ca devin si proprietarul lui.

neo
    neo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th August 2007
    Posturi
    296
    Putere Rep
    39

Implicit

@Hakuna Matata suntem în prezența unei infracțiuni de înșelăciune, art. 215 actualul cp., fiindcă @Paul a pierdut atributul proprietății (a suferit un prejudiciu) în urma manoperelor dolosive realizate de respectivul user și care a intrat astfel în posesia domeniului de internet. Posesia domeniului poate fi demonstrată pe cale judiciară fără probleme (whois history, facturi anterioare, discuții messenger / email etc.) @Paul trebuie să formuleze o plângere penală la unitatea de poliție sau direct la parchetul din localitate.

@Paul să recuperezi domeniul de internet ai două căi: înțelegere amiabilă sau calea judiciară.

@Paul chiar dacă datele de whois sunt încă pe numele tău, domeniul nu îți mai aparține. Actualul deținător fraudulos poate oricând schimba datele administrative.

@Paul firma de hosting nu cred că te va ajuta. Îți poate "returna" domeniul, fără o hotarâre judecătorească, doar în situații de forță majoră, eroare etc. ceea ce nu a fost în cazul tău. Daca ți-ar "recupera" domeniul, ar realiza la rândul ei o infracțiune.

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

Cosmin tu ai citit ce am scris mai sus?

Donatia este o liberalitate adica un act de consimtamant, unul da iar conditia este ca celalalt sa primeasca ... nu erste cazul de acte.
    Cel care detine domeniul in momentul de fata nu i la luat "din buzunar", acesta i la dat de buna voie.

PS - esti student la drept ca eu am terminat acum 8 ani?

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    1. Donatiile de la o anumita valoare in sus sunt valabile doar daca se fac in fata notarului.
    2. Posesia ii confera posesorului doar o prezumtie RELATIVA de proprietate care poate fi rasturnata. Daca iti bag mana in buzunar cand nu esti atent si iti iau telefonul, adica intru in posesia acestuia, nu inseamna ca devin si proprietarul lui.
    @Neo - nu sunt indeplinite toate contitiie pentru inselaciune [penal] nu exista intelegerea, nu i s-a luat domeniul cu forta

Domeniul a fost cedat in urma unei promisiuni de cumparare care nu exista decat intre cei 2 si cum am spus si mai sus cel care are domeniu poate spune lejer ca la primit cado, cine poate dovedi contrariul?
    Ultima modificare făcută de Hakuna Matata; 24th June 2013 la 10:21.

neo
    neo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th August 2007
    Posturi
    296
    Putere Rep
    39

Implicit

... nu sunt indeplinite toate contitiie pentru inselaciune [penal] nu exista intelegerea, nu i s-a luat domeniul cu forta
    @Hakuna Matata înțelegerea nu trebuie să fie încheiată în formă scrisă pentru a fi valabilă; forma scrisă este necesară doar pentru a fi probată.

... care are domeniu poate spune lejer ca la primit cado, cine poate dovedi contrariul?
    @Hakuna Matata de aceea există calea judiciară, tocmai pentru a proba dacă a fost / nu a fost vorba de o înșelăciune

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

Ai dreptate ce spui insa e pierdere de timp, poate urma calea judiciara ... dar hai sa vedem putin si vice-versa. In momentul de fata in creditam pe Paul de buna credinta dar hai sa presupunem ca Paul ia cedat domeniul de bunavoie si nu in schimbul banilor [ce pot fi urmaribili] ci in schimbul la altceva [ce nu poate fi probat]. Acesta [Paul] vazand ca domeniul are succes in mainile noului proprietar s-a sucit si nu vrea sa-l mai dea. Cine e de rea credinta acum?

Pentru orice plangere prealabila trebuiesc dovezi in clar nu vorbe pentru ca aceasta sa poata urma mai departe calea judecatoreasca unde sa se imparta dreptatea.

IN concluzie raman la parerea ca domeniul nu mai poate fi recuperat si ma opresc aici din postari, desigur cu speranta ca vor veni si alte comentarii ...

Citat Postat în original de neo Vezi Post
    @Hakuna Matata înțelegerea nu trebuie să fie închietă în formă scrisă pentru a fi valabilă; forma scrisă este necesară doar pentru a fi probată.
    @Hakuna Matata de aceea există calea judiciară, tocmai pentru a proba dacă a fost / nu a fost vorba de o înșelăciune

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce domeniu sa aleg EMD sau domeniu normal.
    De florescualin în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 1st November 2012, 15:26
  2. Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 27th January 2012, 15:14
  3. Link Exchange 3 way domeniu AUTO pot oferi PR3,4 din orice domeniu
    De Iskander în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th October 2008, 13:58
  4. domeniu vechi neoptimizat sau domeniu nou
    De gyf_025 în forumul Google
    Răspunsuri: 11