29th March 2013, 11:40
2 out of 2 members found this post helpful.
Nu ca as fi vreun expert, dar facebook-ul ma bate si pe mine, asa ca m-am apucat de citit si studiat pe tema (mie imi este destul de greu sa aplic ce gasesc avand in vedere ca pagina de fb pe care o administrez este intr-un domeniu aproape necautat pe fb) si am gasit urmatoarele variante de promovare:
1. Creeaza pagina de pe contul personal ca sa poti da invite la prietenii pe care ii ai deja. Cum spunea si Alexandru Ionut, nu ar prinde rau daca i-ai ruga sa dea cate un share din cand in cand.
2. Ai grija ce nume alegi. Nu ca ar cauta multa lume pagini, dar daca cineva da share la o poza de pe pagina ta, numarul de like-uri va fi direct proportional cu nivelul de interes starnit de numele paginii. Adica prietenii prietenilor tai vor da like daca ai un titlu atragator.
3. Posteaza constant. Pentru o pagina de fun, recomandate sunt intre 5-10 posturi la inceput. Dupa ce incepe sa creasca numarul de like-uri, poti mari numarul, dar nu imediat.
4. Cele mai multe like-uri/share-uri se dau in week-end deci asigura-te ca esti pe faza. Nu uita ca in timpul saptamanii dupa ora 19:00 publicul muncitor sa spunem asa cauta motive de relaxare.
5. Share-uri multe primesc imaginile cu mesaje pe ele. Nu sunt greu de editat, le poti face si in paint. Evident, este moda mesajelor motivationale. Daca reusesti sa le faci amuzante este si mai bine.
6. Nu da multe like-uri mai departe. Nu inteleg exact de ce, dar citisem ca raportul dintre numarul de like-uri primite si numarul de like-uri date (in relatia pagini-pagini) determina cat de des apari pe peretele celor care ti-au dat tie like.
7. Poti sa faci parteneriate (un fel de barter) cu pagini deja existente sa iti dea cateva share-uri si le promiti si tu cateva share-uri in scop de reclama reciproca.
8. Incearca sa pui continut cat mai original pe pagina. Si aici ma refer si la poza de profil si la cover.
9. La un moment dat, cand strangi un numar de like-uri, pune mesaje de forma: daca da like, daca nu share. Dar ai grija ca mesajul sa fie controversat adica sa fie o proportie relativ stransa (x like-uri si x/2 share este raportul ideal). Aici ma refer sa nu pui intrebari de forma: Daca vreti sa primiti ceva de Craciun dati like, daca vreti sa fiti singuri, tristi si morocanosi dati share. Exemplul este absurd, dar sunt si cazuri de genul asta si nu prea au succes.
10. Tin-te tare pe nisa. Daca vrei o pagina de fun, nu pune mesaje de genul memento mori. Pastreaza nota optimista si amuzanta.
Cam astea imi trec acum prin minte. Pe masura ce mai descopar, revin cu un edit.
PS: In cazul unei asemenea pagini cu un public destul de larg, poti cumpara 1000 de fani ca sa ai un start. Parerea mea este ca si fara, daca ai rabdare, pagina va avea o crestere frumoasa daca te tii de treaba.
29th March 2013, 13:28
1 out of 1 members found this post helpful.
Postat în original de
tonks
9. La un moment dat, cand strangi un numar de like-uri, pune mesaje de forma: daca da like, daca nu share. Dar ai grija ca mesajul sa fie controversat adica sa fie o proportie relativ stransa (x like-uri si x/2 share este raportul ideal). Aici ma refer sa nu pui intrebari de forma: Daca vreti sa primiti ceva de Craciun dati like, daca vreti sa fiti singuri, tristi si morocanosi dati share. Exemplul este absurd, dar sunt si cazuri de genul asta si nu prea au succes.
In termenii si conditiile facebook nu ai voie sa ceri like/share. Nici conditionarea participarii la un concurs cu un like/share.