In acest caz ma gandesc serios sa ma mut in Sibiu![]()
In acest caz ma gandesc serios sa ma mut in Sibiu![]()
fa si tu un site ca ddjobs .ro , pacaleste lumea, obtii content in cantitati industriale fara prea mari eforturi si castigi de pe seama naivilor.
scuze de offtopic.
Interesant ddjobsde cand este site-ul?
Cauta-ti un partener de afaceri care are experienta in online, dar nu dispune de capital de investit si in care ai mare incredere, si faceti ceva impreuna.
Fara experienta in online nu ti-as recomanda sa incepi sa te bagi cu capul inainte, in ciuda a ce apare prin presa, mediul online e destul de competitiv; ideea ca platesc un programator sa se ocupe de partea de programare si un designer sa se ocupe de partea de design (mai ales pentru un buget maxim de 5-10k pt tot proiectul) nu prea tine in momentul in care "competitia" ta sunt oricum afaceri lansate de programatori sau designeri care nu au cheltuielile respective si care sunt probabil mai buni si mai motivati decat ce poti angaja tu la banii aia.
Investeste acei bani in acelasi lucru din care i-ai produs.
Tu ai idee ce concurenta este pe com pe nisa de web design? Pe toate segementele de trafic.
Stiu un caz concret de 2 programatori foarte buni ce si-au facut firma de web design (au parasit vechea firma), la inceput au prin vreo 3 contracte au fost super incantati, apoi si-au dat seama ca nu prea stiu cum sa gaseasca alte contracte, sau gaseau doar contracte din care abia isi scoteau banii de cola.
Rezultatul dupa 6 luni au 5000Euro datorii la banca si afacerea lor sa inchis.
Asculta ce spune TOM despre agentia de WEB design, daca esti smecher poate poti reusi sa reduci costurile lunare la 1000Euro, dar de unde aduci clientii aia carora se le faci site-uri? Sa gasesti clientii este cel mai greu si cel mai scump intr-o afacere.
Si cand faci planul de afaceri trebuie sa iei in calcul si banii care trebuie sa ii scoti tu personal din firma pentru a putea trai, eu consider ca o afacere trebuie sa iti asigure un venit personal net de cel putin 1000Euro lunar, altfel este o afacere proasta
Legat de ideea cu garsoniera de inchiriat, nu este rentabila, sunt multe costuri, de exemplu eu am un spatiu si azi noapte am avut o inundatie, o camera distrusa, azi am facut evaluarea reparatiilor 800E, si la o garsoniera poate fi la fel, sa spunem ca iei o chirie de 200Euro, bani ce merg la recuperarea investitiei, tu in timpul asta din ce traiesti? Unde este afacerea?
Legat de portalul de turism, se poate face si cu 15000 euro daca ai suficiente cunostinte in domeniu, ai o experiente eu as reusit sa fac cu banii astia si sa il aduc la un trafic de 5-10.000 unici pe zi probabil, dar munca mea valoreaza peste 1000Euro pe luna ceea ce nu sunt inclusi in cei 15.000 euro, si primii bani poti sa ii faci dupa minim 6 luni, automentinerea afacerii abia dupa 1 an, dar intre timp poate veni un PINGUIN sau alt animal de casa al google si trebuie sa o iei de la capata. Si aici marea problema este monetizarea, cum aduci clienti platitori?
Activitatea rentabila cu garsonierele poate fi cumpararea garsoniera ce arata rau, nevaruita, murdara la un pret mic o reconditionezi ieftin sa aiba fata si o vinzi cu un profit de 1-2000Euro, am un amic care face asa ceva in galati, are agentie imobiliara si la el apar tot felul de oferte de case si apartamente ieftine dar care nu sunt cumparate de nimeni datorita aspectului sau a diferite probleme, el le rezolva si le vinde repede pentru ca stie sa vada potentialul
Alta afacere buna in care sa combini ceea ce faci cu online-ul ar fi un site pe nisa pentru inchirieri garsoniere si apartamente pentru o noapte, tu trebuie sa ai un site in care sa ai ofertele din sibiu, il pozitionezi bine in google si apoi de la cei ce vor sa inchirieze iei taxa lunara, sau iei in locatie astfel de apartamente si apoi le sub inchiriezi cu noaptea. Stiu pe cineva ce face asa ceva si fara site.
Eu am un mic proiect pentru asa ceva, dar nu am avut inca timp sa aloc proiectului.
Ultima modificare făcută de lovelife; 11th December 2012 la 23:22.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Daca vrei sa faci o investitie online poti sa te gandesti la un serviciu de statistica web cum este trafic.ro sau cum era wta.
Vei avea vizitatori garantat.Apoi daca serviciul este din ce in ce mai bun poti pune o taxa.
La inceput trafic era gratis apoi a introdus taxa de 10 euro pe an.Atunci siteuri mari gen trilulilu au migrat pe sati unde am citit ca taxa este de 500 de euro.Apoi trafic a marit si el taxa si a ajuns la 19 euro plus tva.Este o afacere sistemul de statistica web.
De ce are probleme financiare WTA? Pentru ca era rentabil?
Te anunt ca trafic.ro nu este chiar asa de rentabil
Eu platesc la trafic.ro pentru ca cei care cumpara reclama de la mine vor sa aiba statistici din surse oneste, de ce ar avea incredere cineva in tine ca oferi altfel de statistici corecte si nu sunt manarite cu advertiserul ca tot isi da 10Euro pe luna
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Nu vreau sa intru in polemica dar wta.ro nu avea probleme financiare.A fost inchis pentru ca foarte multi copii cu siteuri isi mareau artificial traficul datorita unui bug din scriptul wta.A mai tinut cateva saptamani si apoi a fost inchis.Cauta pe google daca nu ma crezi.
Ontopic:poti sa cumperi continut care in timp iti va aduce profit.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)