Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Intrebare Alexa Rank

andreiphd este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Thai
    Posturi
    120
    Putere Rep
    29

Implicit Intrebare Alexa Rank

Buna ziua,
    As dori sa stiu daca Alexa Rank influenteaza pozitia unui site in motoarele de cautare si daca da, as dori sa-mi spune-ti daca hostingul influenteaza acest ranking.
    Intreb acest lucru deoarece am vandut acum ~2 saptamani un site ce avea un Alexa Rank ~ 5mil si cu toate ca respectivul client nu a mai postat niciun articol si s-a pastrat acelasi numar de vizitatori, Alexa Rank a scazut la jumatate. Imi poate spune cineva de ce?
    Multumesc frumos.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Alexa Rank este influentat de vizitatorii care au toolbarul Alexa instalat si care viziteaza site-ul. Durate mari de timp petrecute pe site sau un numar mare de useri cu toolbarul instalat determina scaderea Alexa Rank, fenomen pe care l-ai observat la site-ul vandut. Hostingul nu influenteaza aceasta cifra.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Thai
    Posturi
    120
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Alexa Rank este influentat de vizitatorii care au toolbarul Alexa instalat si care viziteaza site-ul. Durate mari de timp petrecute pe site sau un numar mare de useri cu toolbarul instalat determina scaderea Alexa Rank, fenomen pe care l-ai observat la site-ul vandut. Hostingul nu influenteaza aceasta cifra.
    Multumesc frumos pentru raspuns. Si totusi cum se explica faptul ca situl nu a primit nimic nou de cand l-am vandut, am acces la analytics si pot afirma ca statisticile sunt la fel ca atunci cand era al meu. Singurul lucru care s-a schimbat, a fost hostingul. Mi se pare destul de ciudat...

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Poate userul nou sta mult pe site si-l "bibileste". Alexa poate fi influentat destul de mult doar de comportamentul unui singur user cu toolbar instalat.
    Ultima modificare făcută de Nichita; 1st September 2012 la 12:22.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Thai
    Posturi
    120
    Putere Rep
    29

Implicit

Am inteles, multumesc frumos.

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

Am remarcat ca nu doar cei cu toolbar conteaza, de asta am cautat un articol care sa confirme oarecum, eu am avut siteuri fara vizite romanesti, fara target romanesc si cu toate astea eu actualizand siteul ii influentam rankul Alexa, nu stiu sa fiu avut toolbar Alexa instalat, nu stiu sa am asa ceva instalat, sunt pe Ubuntu, si aparea tara cea mai populara Romania, cu un rank sub 100.000 pentru Romania, in conditiile in care doar eu vizitam siteul din Romania si eventual cativa rataciti, procent nesemnificativ.

As opposed to the popular belief that alexa counts only the number of hits from the alexa toolbar it also collects detailed statistical data which includes, but not limited to IP address , browser version and cookies, click stream and referrals including time on site and clickthroughs which is a big deal considering that it can fetch all this information without the user having to install an asynchronous script within the HTML of the site like Google analytics.
    http://machoarts.com/alexa-rank-the-facts-and-follies

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Toate addonurile care arata Alexa Rank au in componenta un element care e echivalentul Alexa toolbar (in ceea ce priveste influentarea valorii).

Daca ai QuirckSearchStatus, de exemplu, si stai pe site toata ziua, o sa influentezi Alexa Rank-ul.

Bogdan Patru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th July 2012
    Locaţie
    Bucuresti / Pitesti
    Posturi
    94
    Putere Rep
    26

Implicit

Si eu folosesc alexa, dar nu stiu cat de eficient este. De ceva timp imi arata ca site ul e pe locul 1000 in Trinidad and Tobago in loc de Romania.

adi_deg este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    9th November 2007
    Locaţie
    cluj
    Posturi
    276
    Putere Rep
    34

Implicit

alexa nu este relevanta pentru romania, cel putin asta este parerea mea. eu din ce am testat sunt multe cazuri in care rankul de pe alexa nu corespunde cu realitatea

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Alexa nu e nicăieri foarte relevanta. De exemplu în India siteurile au rankuri extraordinare, pentru ca sunt foarte mulți webmasteri acolo.

Am încercat să cumpăr câteva siteuri de la indieni și mă așteptam să aibă 20-30k unici / zi conform rangului Alexa ( 50-70k), dar am avut surpriza sa nu aiba mai mult de 1000.

Pe blogul personal ajunsesem la un rank de 70,000 cu doar 1000 de vizite pe zi, pentru ca era dedicat webmasterilor.

Deci nu prea te poți baza pe asta.

In plus, de la 5 milioane la 1 milion e nevoie de doar 2-3 ipuri unice sa viziteze siteul cu un plugin Alexa instalat.
    Ultima modificare făcută de Alex Dumitru; 8th September 2012 la 20:01.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Alexa Rank intrebare
    De Tyna în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 10th December 2014, 11:16
  2. intrebare despre alexa rank si SERP
    De Sorin.V în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 20th October 2010, 23:18
  3. Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 16th October 2010, 12:33
  4. Actualizare Rank Alexa
    De ciprian2006 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 23rd November 2007, 23:12
  5. Alexa Rank
    De Ciprian Sorlea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 9th January 2006, 16:49

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •