Pagina 1 din 9 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 81

Subiect: www.softendia.com

Voislav este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th February 2007
    Locaţie
    Madrid
    Vârstă
    43
    Posturi
    85
    Putere Rep
    0

Exclamation www.softendia.com

Am inceput munca la site cu mmariusel anul trecut in februarie, iar luna aceasta am ajuns si la sfarsitul contratului de un an de zile, si am cateva probleme cu site-ul, iar cateva opinii in plus sunt binevenite :

Partea .., a cui e site-ul !?

1. Aici a inceput totul Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc :: Vizualizare subiect - Caut un nume de site cautand un nume de domeniu .., pe vremea aia fiind in Spania, fara rezidenta, neputand avea un cont bancar l-a cumparat altcineva pentru mine, iar tranzactiile lunare in a trimite banii le-a facut fosta nevasta-mea, care cu timpul a facut si o firma pentru site, bani pe care i-am platit eu mereu, dar nedovedibil .., mi-a ramas doar mailul, in care am pastrat toate conversatiile cu Marius.

2. Saptamana trecuta, eu am spus ca numai platesc firma, fiindca fiind pe numele ei, nu avea nici un rost sa mai ma incurc de moment, iar ea a renuntat la ea .., atunci ce se intampla cu unele facturi fara firma in cauza !?

3. Facturile pe 12 luni + sectiunea video etc .., sunt tot pe numele ei, doar de la forum e pe numele meu.

4. In WHOIS pana acum cateva luni erau numele la amandoi, iar acum nu mai e pe numele nimanui de moment ...

Partea tehnica .., functionalitatea site-lui !

Nu sunt programator, deci nu stiu sa presupun nimic, s-a investit in acest site intr-un an de zile peste 11.000 € .., si multe din functionalitatile sale nu merg :

1. In pagina principala jos, e un chenar cu ultimile posturi si stiri scrise/incluse .., e pus cred de 4 - 5 luni, niciodata nu a mers.

2. Sectiunea video nu merge, nu lasa sa urci clipuri video, iar inainte ca sa urci un clip video, trecuia sa fie fisierul compus doar din cateva litere/cifre.

3. Forumul nu lasa sa faci upload decat la cateva fisiere, fotogaleria deasemenea, iar blogul nu e schinat.

4. Designul in sectiunea video si forums este tare dezordonat in partea de sus.

Intreb, e corect ca sa fie in asa fel acest site !?

Partea .., a se continuua investind !

Daca ajung sa clarific toate lucrurile, se merita sa continuui investind in acest site !?
    Pana acum cum am spus si mai sus, am investit peste 11.000 € + mai imi ramane de platit un hosting de 100 € la luna inca 2 ani si .., nu am castigat nici un cent.

Multumesc

Mascka este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Braila
    Vârstă
    46
    Posturi
    496
    Putere Rep
    36

Implicit

Cand nu te pricepi dai banu`... cand nu cauti indeajuns de mult.. dai banu` si mai mult.. acum.. eu ce pot sa zic.. din ce vrei sa scoti banii cu acel site? nu am vazut nici o reclama pe site, nu am vazut sa fii afiliat la regnow shareit..etc.. deci bani din ce?

iar in ceea ce priveste functionalitatea lui.. oricand se pot schimba muncitori de la o lucrare.. depinde acum care a fost intelegerea..
    treaba cu facturile ma depasesc si nu prea am inteles..

dacian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    4th May 2007
    Locaţie
    [root@localhost root]#
    Vârstă
    49
    Posturi
    346
    Putere Rep
    33

Implicit

11k de euro si multe lucruri nu merg pe site ? Stii ce consider eu , ai aruncat banii pe geam. Plus ca seamana mult cu softpedia , un alt template original nu ai gasit ?

McQuiet este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th March 2007
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

Implicit

Forumul nu are un public bine definit, iar ca forum generalist nu atrage prin nimic. De aici si numarul mic de utilizatori.
    Cauta sa il imbogatesti cu informatie, si cu o promovare corespunzatoare utilizatorii vor veni si vor ramane. Intai important e continutul, promovarea in stadiul actual nu are sens.

Partea de video, ca si la forum, mie imi apare partea de sus decalata spre dreapta cu cativa milimetri. Continutul, pare axat pe soft, dar nu am gasit nimic are sa ma atraga (nu ca eu as fi un etalon) dar am incercat sa analizez impartial.
    Din nou, continutul atractiv trebuie sa fie baza.

Site-ul cu sectiunile lui nu pare optimizat pentru nici o cautare, nefiind pe primele pagini in nici un motor.

Ca o chestie comica, google trateaza softendia ca o eroare de scriere a softpedia (ceea ce nu se intampla cu seopedia)

Nu arata deloc ca 11000 de euro...dar deloc.
    Mai mult pare un script free, la care s-a muncit putin pentru a avea continut de prezentare, nicidecum util.

In concluzie:
    1. decideti ce target aveti
    2. alegeti-va una sau cateva fraze dupa care doriti sa fiti gasit
    3. generati continut de calitate
    4. optimizati site-ul pentru acele fraze

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th February 2007
    Locaţie
    Madrid
    Vârstă
    43
    Posturi
    85
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Mascka Vezi Post
    Cand nu te pricepi dai banu`... cand nu cauti indeajuns de mult.. dai banu` si mai mult.. acum.. eu ce pot sa zic.. din ce vrei sa scoti banii cu acel site? nu am vazut nici o reclama pe site, nu am vazut sa fii afiliat la regnow shareit..etc.. deci bani din ce?
    ..
    Marius a inceput de o luna de zile sa se ocupe de promovare/publicitate, probabil mai e nevoie de timp ...

Citat Postat în original de dacian Vezi Post
    11k de euro si multe lucruri nu merg pe site ? Stii ce consider eu , ai aruncat banii pe geam. Plus ca seamana mult cu softpedia , un alt template original nu ai gasit ?
    Am semnat un contrat pe un an de zile, eu l-am respectat pana la sfarsitul lui.
    De ce consideri ca am aruncat banii pe geam !?

Templatul eu spun ca e original, daca te referi la desenele de la sectiunile WIN, MAC, LINUX etc .., sunt diferite de la softpedia.com
    Ce sa spunem de download.com, softonic, soft32 si multe altele care au sectiunile puse in patratele ...

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    643
    Putere Rep
    34

Implicit

Prima oara cand am citit postul tau am crezut ca este o gluma. Pentru ce ai platit mai exact? Pentru script/design? Pentru publicitate cu siguranta nu... Eu nu am gasit nici macar un inbound link catre homepage.
    1. Vorbeste cu cel care a realizat siteul sa repare problemele sau gaseste pe altcineva.
    2. Adauga continut, din cate vad multe din categorii sunt goale.
    3. De acum incolo pentru fiecare dolar cheltuit pentru programare sau design, scoate cel putin 2 pentru publicitate.
    4. Gaseste o metoda prin care sa iti amortizezi investitia. Softpedia foloseste Adsense.
    Citat Postat în original de Voislav Vezi Post
    Am semnat un contrat pe un an de zile, eu l-am respectat pana la sfarsitul lui.
    Tu stii ce ai semnat, dar daca vrei ajutorul nostru ar trebui sa impartasesti informatia. In mod normal tu spui ce vrei si in cat timp, ei spun cat te costa. Nu inteleg cum ai putut sa investesti atat fara sa stii exact ce vrei, fara sa ai un plan.
    Ultima modificare făcută de alinalin0; 17th February 2008 la 23:03.

dacian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    4th May 2007
    Locaţie
    [root@localhost root]#
    Vârstă
    49
    Posturi
    346
    Putere Rep
    33

Implicit

La 11k euro site-ul trebuie sa faca "si cafea dimineata" , asta daca intelegi aluzia . Si daca am zis ceva de template nu ma refeream la faptul ca alte site-uri au alte desene , ma refeream la un alt mod de aranjare a informatiilor/meniurilor in pagina . Si la suma platita chiar aveam pretentia sa iasa ceva frumos.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th February 2007
    Locaţie
    Madrid
    Vârstă
    43
    Posturi
    85
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de McQuiet Vezi Post
    Forumul nu are un public bine definit, iar ca forum generalist nu atrage prin nimic. De aici si numarul mic de utilizatori.
    Cauta sa il imbogatesti cu informatie, si cu o promovare corespunzatoare utilizatorii vor veni si vor ramane. Intai important e continutul, promovarea in stadiul actual nu are sens.
    Asa e .., dar cum e la inceput nimeni nu va posta in el, daca userii sunt impiedicati in a uploada fisiere, folosi fotogaleria sau blogul de exemplu, iar eu nu inteleg de ce cand spatiu e mai mult decat suficient XL64

Partea de video, ca si la forum, mie imi apare partea de sus decalata spre dreapta cu cativa milimetri. Continutul, pare axat pe soft, dar nu am gasit nimic are sa ma atraga (nu ca eu as fi un etalon) dar am incercat sa analizez impartial.
    Din nou, continutul atractiv trebuie sa fie baza.
    Asa e de 2 saptamani.

Site-ul cu sectiunile lui nu pare optimizat pentru nici o cautare, nefiind pe primele pagini in nici un motor.
    Nu-mi vine sa cred ..

Ca o chestie comica, google trateaza softendia ca o eroare de scriere a softpedia (ceea ce nu se intampla cu seopedia)
    Nu doresc sa fie inteles gresit de nimeni numele de domeniu nu are nici o legatura cu softpedia.com, acum 2 ani daca domeniile softim si softero .COM erau libere acest site asa s-ar fi numit.

Nu arata deloc ca 11000 de euro...dar deloc.
    Mai mult pare un script free, la care s-a muncit putin pentru a avea continut de prezentare, nicidecum util.
    Spune-mi te rog la ce te referi, cand spui util ?

In concluzie:
    1. decideti ce target aveti
    2. alegeti-va una sau cateva fraze dupa care doriti sa fiti gasit
    3. generati continut de calitate
    4. optimizati site-ul pentru acele fraze
    1. Download software
    2. Cred ca unele cuvinte : antivirus, tutoriale etc .., problema e ca acest script video e imposibil sa lucrezi cu el, am adunat multe tutoriale destul de interesante, toate FARA LOGO, multe dintre ele nu exista in youtube sau metacafe ori alte site-uri de profil .., dar in stadiul in care e sectiunea video, ma indoiesc ca pe cineva l-ar interesa sa invete ceva
    3. Sunt indexate peste 21.000 programe, eu cred ca un pic de continut are
    4. Optimizarea cum mi s-a spus a inceput luna trecuta

Citat Postat în original de alinalin0 Vezi Post
    Prima oara cand am citit postul tau am crezut ca este o gluma. Pentru ce ai platit mai exact? Pentru script/design? Pentru publicitate cu siguranta nu... Eu nu am gasit nici macar un inbound link catre homepage.
    Eu nu stiu ce sa mai zic, credeam ca promovarea a inceput de o luna de zile, deasemenea mmariusel e cel mai bun in SEO ..

1. Vorbeste cu cel care a realizat siteul sa repare problemele sau gaseste pe altcineva.
    2. Adauga continut, din cate vad multe din categorii sunt goale.
    3. De acum incolo pentru fiecare dolar cheltuit pentru programare sau design, scoate cel putin 2 pentru publicitate.
    4. Gaseste o metoda prin care sa iti amortizezi investitia. Softpedia foloseste Adsense.
    1. Sper sa se rezolve totul.
    2. Daca te referi la programele din sectiunile MAC, LINUX etc .., sper vara aceasta sa introduc atat cat pot, daca totul va fi bine, de moment multumesc lui Dumnezeu ca am numele si linkuri-le de la 43.000 aplicatii.
    3. E imposibil, fiindca nimeni nu mi-a explicat niciodata acest mod de publicitate ..
    4. Sunt multe metode de publicitate la care m-am gandit : adsense, google gadget, video units etc .., problema e ca eu stiu de aceste metode, dar nu stiu sa le introduc in site, de aceea am platit atat cat mi s-a cerut ..

Tu stii ce ai semnat, dar daca vrei ajutorul nostru ar trebui sa impartasesti informatia. In mod normal tu spui ce vrei si in cat timp, ei spun cat te costa. Nu inteleg cum ai putut sa investesti atat fara sa stii exact ce vrei, fara sa ai un plan.
    Planul l-am avut de cand am inceput, in care s-a specificat clar totul .., dar Dumnezeu sa ma ierte, nu stiu ce sa mai zic ..
    Ultima modificare făcută de Voislav; 17th February 2008 la 23:59.

Marius Mailat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    40

Implicit

Da, poate ar trebui sa adaug si eu cate ceva.

Voislav este clientul meu insa in dezvoltarea siteului sunt cateva lucuri de luat in considerare:

1. nu am facut absolut deloc optimizare, promovare, marketing sau publicitate (fiindca nu am fost platit pentru asta si nu e parte a ceea ce am discutat)
    2. content in forum, pagini etc (cu exceptia aplicatiilor introduse) nu tin de mine si sunt contractate de Vili in afara
    3. designul este cel ales de el, desi initial designul oferit este mult diferit de softpedia-like cum este acum

Scriptul este intradevar complex pentru software, forumul este un IPB, scriptul video este ClipShare. Cred ca Voislav vrea sa evalueze valoarea lui insa aceasta fara o minima promovare este mica. Site-ul nu a fost in nici un mod promovat, monetizat. SEO nu a fost aplicat pe el.

Nu este terminat si este in stadiul de ultima discutie cu o lista nesfarsita de modificari de facut (care probabil nu se vor mai face). Eu i-am spus lui Voislav ca nu imi place abordarea topicului exact din prisma in care o pus el problema. In momentul in care pui suflet in un proiect trebuie sa vezi si o monetizare in el.

Un astfel de site trebuie sa aduca 4.000-5.000 unici dupa 1 an de lansare (cu promovare doar SEO), asta bazat de pe experienta cu Free Software Downloads - DownBroad.com

Ideea e unde vrei sa ajungi cred. Acuma softendia este pe langa software archive, un mic youtube, un mic forum general. Poate un site de software ar trebui sa fie doar despre sofwtare.

Sunt insa alegeri ale fiecaruia, eu as prefera cuvinte download, free, shareware fara nimic altceva. Un forum vine in spatele siteului incet nu viceversa (cu mici exceptii care le stim cu totii).

Loviti tare in site ca e bine venita critica, mai ales sa il ajiute pe Voislav cu urmatoarele modificari sau actiuni. Din lista ce am definit-o eu ca pasi urmatori ar fi:

- optimizare SEO
    - promovare in site-uri asemanatoare
    - reclama
    - concursuri
    - newsletter pentru developerii inscrisi

Metode sunt insa trebuie facute. Un site gata facut nu neaparat aduce bani/vizitatori instant. Unii o stim pe pielea nostra, unii nu.
    Ultima modificare făcută de Marius Mailat; 18th February 2008 la 01:12.
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
    Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

D-zeule... Ma doare capul!!! Si nu spun mai multe pentru ca iar imi atrag antipatii...

Anyway, succes!

Pagina 1 din 9 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •