Pagina 3 din 9 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 81

Subiect: www.softendia.com

Mascka este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th May 2006
    Locaţie
    Braila
    Vârstă
    47
    Posturi
    496
    Putere Rep
    38

Implicit

eu zic ca site-ul merge.. e facut frumusel are un script cad de cat bun in spate dar nu justifica bani. Greseala e a ta Vili.. te-ai aruncat la primul si nu ai testat piata.. sper sa se rezolve pe cale amiabila problema

si pentru ca am vazut panel de la site-ul tau.. sincer.. nu e nici o cincime din ce am dezvoltat eu.. numai pt 99$ bucata

sincer.. la bani astia trebuia sa ai un softpedia de la zero..

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Mascka Vezi Post
    sincer.. la bani astia trebuia sa ai un softpedia de la zero..
    11k nu e o suma prea mica si ar trebui sa asigure un produs de calitate, dar nici pe departe nu cred ca un softpedia de la zero;

nu cunosc detalii despre nici una din parti si nici despre intelegerea facuta asa ca nu pot comenta prea multe, insa mi se pare aiurea sa ajungi sa dai 11k euro si sa nu primesti ceva care sa functioneze (la mine chestia asta functioneaza cam asa.. exista un cost initial care sa plateste la semnarea contractului si exista niste termene la care se predau diverse module din lucrare, module care se testeaza conform specificatiilor initiale si in urma testelor se face plata => toata lumea multumita)

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    51
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Thumbs up

Nici eu nu dadeam banii daca ceva nu functiona !
    Nu tin partea nimanui si nu am treaba cu nimeni , dar inainte de a inteprinde o investitie de asemenea anvengura ( 11 000 euro ) , te mai documentezi nitel !
    Eu inainte de a-mi gasi alt host pentru siteul meu , m-am interesat sase luni pana am gasit solutia cea mai potrivita !
    Sper ca totul sa se termine cu bine !

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

Eu inainte de a-mi gasi alt host pentru siteul meu , m-am interesat sase luni
    Subscriu

Nu stiu care a fost intelegerea voastra asa ca nu o sa comentez acest aspect. Ce m-a frapat insa a fost planul tau de afaceri.

Ai actionat exact ca afacerile din perioada "bubble-ului" din 2000. Investitor fara experienta in domeniu, un buget substantial, o idee vaga de genul "se fac bani pe net sa investim si noi", lipsa unui plan de monetizare, aruncatul cu banii in furnizori, fara a urmari si o intoarcere progresiva a investitiei, sperand doar la un viitor potential castig.

Asta a fost un sistem gresit, atat de gresit incat a creat cea mai mare criza din industria IT, atat de gresit incat mii de oameni au fost ruinati.

Stilul de afaceri "web 2.0" e mai temperat, investitii mici, monetizare din prima zi (90% din cazuri prin adsense), daca treaba merge se mai investeste un pic (de cele mai multe ori se reinvesteste castigul), cea mai mare parte din investitie merge in continut si in seo/marketing nu in platforma tehnica (sunt milioane de site-uri de succes construite pe wordpress/joomla sau alt cms).

Cuvintele cheie in afacerile pe net sunt "continut util vizitatorilor" si "ROI" (return on investment).
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

johnyk_vl este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th February 2008
    Locaţie
    Ramnicu Valcea
    Posturi
    312
    Putere Rep
    34

Implicit

Din cate am citit pe acest topic situatia este destul de clara(asa cum se prezinta),voislav a gresit initial incepand un site prin oferirea unei sume destul de importante cel putin pt. Romania,unui sg. om care probabil nu are cunostiintele,experienta sau buna vointa de a realiza site-ul cu pricina(ma refer la mmariusel).Pt. suma de 11k euro ar fi trebuit voislav sa lucreze cu o echipa,o firma specializata in webdesign-webcontent-webdevelopment etc.,sa faca contracte,sa se puna termene limita,sa existe obligatii din partea amanduror parti(in special firmei) care sa ofere garantii sustenabile.Asa trebuia sa fie facuta treaba.In situatia de fata este foarte probabil ca voislav sa fi luat o mare TZEAPA de la mmariusel.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th February 2008
    Locaţie
    Ramnicu Valcea
    Posturi
    312
    Putere Rep
    34

Implicit

Din cate am citit pe acest topic situatia este destul de clara(asa cum se prezinta),voislav a gresit initial incepand un site prin oferirea unei sume destul de importante cel putin pt. Romania,unui sg. om care probabil nu are cunostiintele,experienta sau buna vointa de a realiza site-ul cu pricina(ma refer la mmariusel).Pt. suma de 11k euro ar fi trebuit voislav sa lucreze cu o echipa,o firma specializata in webdesign-webcontent-webdevelopment etc.,sa faca contracte,sa se puna termene limita,sa existe obligatii din partea amanduror parti(in special firmei) care sa ofere garantii sustenabile.Asa trebuia sa fie facuta treaba.In situatia de fata este foarte probabil ca voislav sa fi luat o mare TZEAPA de la mmariusel.S**t happens.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th February 2008
    Locaţie
    Ramnicu Valcea
    Posturi
    312
    Putere Rep
    34

Implicit

Scuze de double-posting.

Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    39

Implicit

Eu totusi cred ca cei care posteaza ar trebui sa se abtina de la a face unele afirmatii despre Marius sau daca o fac sa stie cu exactitate despre ce vorbesc. Toata lumea stie ca a contribuit pentru forumul asta mai mult decat multi altii, desi unii noi veniti nu cunosc asta. In fine, nu conteaza cine, cat, si cu ce a contribuit la acest forum, dar nu merita sa se faca astfel de afirmatii despre el.

In orice caz, Marius NU este tepar, asa cum scrie in postul de mai sus. Nu ma intelegeti gresit, nu-i tin partea nici lui, nici lui voislav. Numai ei stiu ce contract au facut.
    unui sg. om care probabil nu are cunostiintele,experienta sau buna vointa de a realiza site-ul cu pricina(ma refer la mmariusel)
    Scuze ca te ingan, (dar te referi prost...)[edit:] nu te referi bine
    Astfel de afirmatii nu-si au locul. Mariusel imi este prieten, il cunosc personal, si nu este genul. Are cunostinte si experienta multora de pe acest forum pusa la un loc, iar de vointa nu mai vorbesc.

In situatia de fata este foarte probabil ca voislav sa fi luat o mare TZEAPA de la mmariusel.
    E bine ca se de cu presupusul. Ati asteptat mult timp ca sa veniti sa aruncati cu pietre nu? In situatia de fata, se asteapta o clarificare a "situatiei"...

Oricum, sper sa se rezolve problema, si amandoua partile sa fie multumite.
    Repet, nu tin cu nimeni, nu stiu care e treaba cu site-ul, ideea e ca m-a deranjat postul anterior.
    Ultima modificare făcută de Gabriel Puscuta; 20th February 2008 la 15:51.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th February 2008
    Locaţie
    Ramnicu Valcea
    Posturi
    312
    Putere Rep
    34

Implicit

Nu l-am facut pe mmariusel "prost" asa cum ai declarat in postul anterior,am spus doar ca era mult mai bine daca voislav ar fi contractat o firma(cadrul legal este foarte important aici-deoarece firma este inregistrata la registrul comertului-cu o persoana juridica poti implica clauze contractuale decat cu o persoana fizica) specializata in domeniu,care are un anumit portofoliu,si care a dus la indeplinire lucrari asemanatoare ca valoare.

Marius Mailat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de johnyk_vl Vezi Post
    am spus doar ca era mult mai bine daca voislav ar fi contractat o firma(cadrul legal este foarte important aici-deoarece firma este inregistrata la registrul comertului-cu o persoana juridica poti implica clauze contractuale decat cu o persoana fizica) specializata in domeniu,care are un anumit portofoliu,si care a dus la indeplinire lucrari asemanatoare ca valoare.
    Contractul este facut intre firme, nu e per persoana fizica. Este un contract clar. Contractul este de 6000€ nu de 11k cat spune Vili. Este un contract la care clientul a adaugat no cerinte care au fost taxate corespunzator.

Contractul este foarte detaliat, cu high level requirements si cu low level requirements. Are stabilita o anumita perioada si o anumita suma. Dovata implinirii e si bonusul acordat de Voislav.

Problema insa e mult mai de "telenovela" decat pare. Dpdv al unui programator eu am facut tot ce scria in contract. Dpdv al ce mai trebuie fact, da sunt multe de facut ca si SEO si altele insa lucuri care nu sunt in contract.

Eu nu pot oferi gratis servicii.

Am sa iti dau un exemplu, clientul imi spune ca vrea sa adauge jocuri in forum si ca le pot pune sus. Si eu ii spun, pai vezi costa. El se mira? De ce. Pai ii explic ca :

1. trebuie gasit un script
    2. daca exista cumparat daca nu facut
    3. populat cu jocuri

El mirat imi spune ca credea ca e mai usor. Dpdv al unui programator in contract nu am sectiune de jocuri interactive in forum. Clientul considera ca e normal sa ceara, eu consider normal sai spun ca costa si CAT costa.

Contractul intre firma mea si client (care nu este Voislav, Voislav este doar un proxy in situatia de mai sus) este punctual. Lucurile de acolo sunt facute. Suma finala este din cauza adaugilor pe parcurs.

Contractul a fost foarte bine stabilit, TOCMAI pentru a evita situatia de acum. Pe parte contractuala treaba este facuta. Pe partea cu ce ar mai trebui facit este inca mult de lucru.

Ciudat este insa ca in decembrie am primit bonus, acum insa un circ in forum. Am scris o explicatie mai amanuntita fiindac am simtit nevoia sa ma explic unde era nevoie, insa ca si programator probabil multa lume a patit ca si mine.

Lista de functionalitati definite initial la final nu este neaparat ce ar fi vrut clientul. Problema este atunci la definire, el trebuie sa adauge noi elemente. Contractul a fost iterativ, clientul a avut posibilitatea sa adauge sterge sau clarifice elemente.

Nu este ceva ce eu i-am impus.
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
    Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi

Pagina 3 din 9 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •