Citat Postat în original de puthre Vezi Post
Marca inregistrata protejeaza un brand, deci brandul trebuie sa existe inainte, ca sa ai ce proteja prin marca inregistrata.
E plina lumea de branduri care nu sunt marca inregistrata, sigur ca exista.
Cazul semnalat de tine se refera la business-urile mici care "se trezesc" ca au crescut suficient de mult astfel incat sa fie nevoie sa isi protejeze ce au obtinut. Un exemplu ar putea fi cel al lui Felix. Majoritatea nu ajung insa la acest stadiu.

Cand e vorba ca o mare firma sa doreasca sa deschida o noua directie atunci procesul este invers: se face planul de afacere de dezvoltare a unui brand si se iau masuri de protejare a lui inainte de a fi cunoscut chiar de majoritatea angajatilor firmei.

Oarecum conex legat de pregatirea lansarii unui brand: Recent am primit un email de la o firma ca sa ma intrebe daca am interese in China (doresc sa vand produse, caut sau as putea cauta colaboratori/distribuitori) pentru ca eu detin un domeniu web pe are ei doresc sa dezvolte un brand si pentru care si-au inregistrat drepturile in Asia. Cele 4 litere din domeniu reprezinta o marca in registrata in Romania de peste 10 ani si am luat acum 9 ani un domeniu cu alta extensie internationala (ca sa ma ajute mai mult dpdv tehnic in divizarea serviciilor: siteul Ro era ptr partea de prezentare, celelat tld ptr beneficiari, la acea data erau peste 15.000). Ulterior am aflat ca acele 4 litere erau al unui brand din SUA (isi cumparasera doar .com-ul), fix pe acelasi domeniu de activitate, cel mai probabil cele 2 entitati (cea din Romania sau SUA) nestiind una de alta.