Salutare!
As dori cateva critici constructive pentru proiectul meu www.telefoane-nokia.net .
Inceput inca din Mai 2012 cu acest proiect mi-am propus urmatoarele:
- sa construiesc un site bine optimizat pe nisa "Telefoane Nokia" cu imagini, date tehnice, pret pentru fiecare telefon nokia aparut pe piata din 2003 pana in prezent.
- sa ajung cu acesta in prima pagina in google pentru cuvantul cheie "telefoane nokia" si altele (ex. pret nokia asha 311, specificatii nokia 112)
- sa ajung la o cifra de aprox. 600-700 vizitatori/zi
- sa inchei un contract de parteneriat cu un magazin online din domeniul meu, sau sa aplic la un program de afiliere gen emag sau 2parale (din care se castiga foarte putin)
Bun. Cam asta mi-am propus cu acest site. Iar acum sa intru putin in amanunte.
Domeniul
Mi-am ales acest domeniu cu extensia .net deoarece la acel moment era disponibil. Numele domeniului ma avantajaza si din punct de vedere SEO deoarece contine cuvintele cheie pentru care este optimizat site-ul.
Scriptul
Folosesc Wordpress cu pluginuri si o tema putin modificata.
Design
Dorinta mea a fost de a pastra un design simplu, fara impopoțonări. Am luat in calcul si montarea unui header, dar parca tot mai frumos e asa simplu, scurt si la obiect.
Optimizare SEO
Fiecare articol in parte are un titlu si o descriere meta ce il reprezinta datorita plugin-ului FV Simpler SEO. Observ ca deja ma aflu prin primele pagini pentru anumite cuvinte cheie, iar la link building abia de o luna am inceput sa lucrez (si destul de slab ca nu prea am timp).
Cateva exemple:
- telefoane nokia = locul 16 (locul 6/pagina 2)
- nokia 112 pret = locul 7
- nokia asha 311 pret = locul 7
- specificatii nokia 800c = locul 10
- date tehnice nokia lumia 900 = locul 5
Traficul momentan 90-100 vizitatori/zi cu aprox. 300 afisari. Observ ca au inceput sa apara si primele comisioane de la emag, dar deocamdata foarte slab.
Mi-am facut si o pagina de facebook zilele astea, iar zilele viitoare doresc sa incep o campanie de promovare a paginii din care sa strang 500-1000 LIKE-uri.
Dorinta mea este sa aduc site-ul in prima pagina pt. cuv. cheie "telefoane nokia", sa obtin 6-700 de vizitatori/zi cu cate 3 afisari fiecare + 5000 de LIKE-uri la pagina de facebook si sa imi aduca profit lunar de aprox. 1.000 lei. Asta pentru un moment. Acesta este primul target propus.
Momentan pentru link building si promovare nu sunt dispus sa platesc din buzunarul propriu pentru articole, linkuri, advertoriale...dar imediat ce vor sosi primii bani voi investi pe o perioada lunga tot profitul in promovare.
Dupa "maturizarea" acestui site voi incepe un nou proiect asemanator, cu domeniul telefoane-samsung.net ce il detin deja si din pacate, momentan, sta in paragina.
IMPORTANT: site-ul sta catusi de cat bine in SERPS pentru inceput, dar observ ca noile articole adaugate pe site nu le mai preia google? Sa fie din cauza faimoasei actualizari de cod numita si Google Penguin? Detin sitemap.xml, am anuntat google de noile postari, dar degeaba. Dupa o saptamana de la data postarii, articolele inca nu au fost indexate de google, in schimb pe un alt site de-al meu un nou articol este indexat in aprox. 3 minute.
Astept parerile si criticile voastre. Orice sfat (in limita bunului simt) este binevenit.

Răspunde cu citat

, dar asta e.