Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 43

Subiect: comunitate online pentru un oras de 25k locuitori

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    12th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Versiunea rapida: fara un studiu de piata, e hobby si lucrul acesta e valabil si pt orase inclusiv cu 200.000 locuitori.
    depinde de la caz la caz. amintesc de facebook.

Ca idee, ori ai o idee mareata de a aduce suficienti vizitatori constanti pe site pentru a vinde reclama ori ai un buget extraordinar pt dezvoltare.
    depinde, nu iti trebuie idei marete sa aduci vizitatori. cu o optimizare buna si niste stiri eu am ajuns la 100-200/zi si cu spike de 1000/zi cand au fost evenimente mari in oras. buget investit:domeniu, host, cateva linkuri + timp.

Pe concret:

Din start pe "portal falticeni" concurezi cu ".com, .info, .ro (daca au ceva).
    deja are primele 2 pozitii, deci concurenta ZERO

Ai un nr X de utilizatori de internet in oras (+25 % daca iei si comunele alaturate, interesate poate mai mult de ce este in oras).

Dintre acestia:
    - fiecare "stie un site bun de anunturi"
    - fiecare stie o retea de socializare buna
    si tot asa.
    la parte cu reteaua de socializare nu te contrazic, dar la anunturi, in afara de orasele mari, nimeni nu cauta anunturi pe site-urile mari.

parerea mea..
    Ultima modificare făcută de Krm; 17th November 2010 la 22:09.
    Toate drumurile duc la Targoviste

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Am incercat sa-l ajut, motiv pt care i-am propus sa faca un sondaj incepand cu seopedia ca sa aiba o idee cand si de ce intra cineva pe un portal local.
    In afara de cautat chirie, vandut/cumparat ceva... nu prea vad ce "evenimente" ar putea fideliza un utilizator.
    Sper sa gresesc.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    12th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    33

Implicit

nu am zis ca nu ai ajutat. trebuie luat in calcul si ce ai zis tu, dar cum am mai spus depinde de la caz la caz, de la oras la oras, de la omul care se ocupa. sunt multi factori.
    sunt evenimente care lumea le cauta pe net. gen zilele orasului, spectacole, teatru, cine vine maine in clubul x. si nu e nevoie de fidelizare atat timp cat stai bine in googu. sunt destui (romani) care din comoditate cauta facebook.com pe google.

l.e. alte evenimente sunt stirile. de exemplu la targoviste a fost cu politistul si ghenosu. eu n-am speculat cum a trebuit momentul. daca speculezi astfel de chestii iar ai vizitatori, si nu numai din orasul respectiv.
    Ultima modificare făcută de Krm; 19th October 2010 la 18:26.
    Toate drumurile duc la Targoviste

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    32
    Posturi
    458
    Putere Rep
    31

Implicit

Eu zic ca este o idee buna. Poate ca nu cunosc insa toate asptectele, dar luand ca exemplu craiovaforum, care au fost primii din Craiova cu asa ceva zic ca si tie poate sa iti iasa. Mai intai intereseaza'te cati din oras folosesc netul si le'ar fi de folos ce vrei tu sa faci, cate firme ar fi dispuse sa iti cumpere reclama samd. Vorbind de craiovaforum, cred ca lor cel mai bine le merge cu acel mic marketplace pentru ca e o idee buna: vanzari/cumparari intre membrii orasului.

bafta

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

@ibaldazar
    1. Ma gandesc ca ai putea sa incerci si concursuri promovate offline care sa determine oamenii sa participe cumva ( la ceva ) pe site. Fluturasii cred ca ar deveni mai interesanti in momentul acela...
    2. Publicarea stirilor locale ( in speranta ca oamenii or sa acceseze deoarece nu gasesc acele informatii in alta parte ).

Vicentiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    16th October 2010
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    37
    Posturi
    48
    Putere Rep
    29

Question

salut , daca te intereseaza iti pot oferi un backlink de pe un blog despre falticeni , poate te ajuta pe viitor , este vizitat . daca doresti imi trimiti datele printr-un PM.am trecut acuma 1 luna jumate prin Falticeni , sunt multe gropi

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de lumpy Vezi Post
    .. ca exemplu craiovaforum, care au fost primii din Craiova cu asa ceva
    Cum ziceam la inceput, sau un buget extraordinar.
    Super exemplul cu craiovaforum.
    De notat ca timp de vreo 2 ani bubuiau radiourile locale din Tr Severin (inclusiv radio21, vreo 3 in total) de reclama la craiovaforum. Cat costa minutul de reclama la radio si ce alte metode de reclama offline au utilizat, nu stiu.

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    32
    Posturi
    458
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Vicentiu Vezi Post
    sunt multe gropi
    Asta nu e bine pt seo.

ibaldazar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    18th June 2007
    Locaţie
    falticeni
    Vârstă
    45
    Posturi
    214
    Putere Rep
    35

Implicit

Am facut un post cu sondajul Daca se pricepe cineva mai bine astept sugestii.
    compara preturi si viziteaza forumul wow romania

mamulea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    19th December 2007
    Locaţie
    Pitesti, Romania
    Vârstă
    46
    Posturi
    235
    Putere Rep
    34

Implicit

In cazul unui portal local nu trebuie neaparat sa alergi dupa trafic, ci sa te ocupi de continut. Iar cand vine vorba de continut, trebuie sa oferi tot ce se poate oferi: stiri locale (daca nu le scrii tu macar sa faci revista presei locale in fiecare zi), anunturi de mica publicitate, baza de date cu firme (eventual sub forma unui director web cu informatii detaliate, inclusiv programul de functionare si numerele de telefon ale principalelor institutii), meteo, horoscop, o sectiune de pagini cu informatii generale despre oras (turism in zona, foresta falticeneni, personalitati locale etc), o pagina cu evenimente (programul filmelor, piese de teatru etc). Daca faci toate astea si pui la punct un program de promovare (si aici am deplina incredere in promovarea offline), vor veni incet-incet si vizitatorii. Important este ca pana in momentul in care site-ul va capata autoritate sa te ocupi zi de zi, fara exceptie, de actualizarea lui cu TOATE informatiile necesare. Daca pui 2-3 stiri locale pe zi, cu siguranta NU va fi suficient. De asemenea, va fi nevoie de multa rabdare. Fara sa investesti serios in promovare, site-ul nu va merge prea bine in primul an iar incasarile vor fi destul de mici: daca te uiti pe o serie de portaluri ale oraselor mici si medii din Romania, vei vedea ca la un trafic zilnic de sub 1000 de vizitatori un banner se vinde cu 10-15 euro pe luna.

Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. portal pentru un oras
    De Krm în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 3rd March 2010, 17:47
  2. Salutare comunitate
    De kyron în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th May 2009, 19:08
  3. Script matrimoniale / comunitate
    De Netul în forumul Continut web
    Răspunsuri: 15