2nd December 2012, 20:30
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
N.Paul
Costuri nu ar fi, decat materialul brut din care se confectioneaza manual.
Parerea mea e ca ar trebui sa evaluezi si "manopera" si sa o consideri un cost. Acesta este de fapt cea mai importanta resursa. Cel mai simplu este sa calculezi in cat timp se realizeaza un produs , in ore de ex, iar fiecare ora de lucru costa x lei.
Te ajuta foarte mult in stabilirea unui buget.
Ca si platforma unde sa "testezi" piata iti recomand si breslo.ro . Au si un blog si forum unde poti cere pareri de la persoane care castiga binisor din vanzarea de handmade.
Si eu as merge pe o platforma simpla, care sa nu presupuna prea multe costuri, in faza de inceput. Poti atrage clienti targetati din forumurile specializate si din site-urile de gen okazii, mercador etc. unde costurile cu listarea si/sau promovarea sunt relativ reduse.
Cand ti-ai format o parere despre "cum merge" poti lua decizia daca sa investesti timp si bani in alte forme de promovare.

Postat în original de
N.Paul
Ar fi o idee, doar ca in acest caz vor fi probleme grave de intelegere intre noi ~producatorii~ si eventualii cumparatori. Nu vom stii sa realizam un model doar prin vorbele spuse la telefon.
Pentru a evita astfel de situatii, inainte de lansare, orice vestuta, caciulita,etc. lucrata si vanduta in offline va fi fotografiata in detaliu, formand astfel un portofoliu. Poti crea si o sectiune de unde isi pot alege culoarea produsului, in functie de "ghemele" din stoc. Da, stiu e un pic mai dificil, dar poate avea succes. E doar o idee 
La fel de bine, pentru inceput clientii pot comanda, de exemplu, doar modele din portofoliu urmand ca acesta sa fie dezvoltat in functie de feedback-ul din offline.
Pfff.... incep sa imi vina ideile
Nici n-ai inceput "afacerea" si eu deja fabulez...