Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 24 din 24

Subiect: Pareri creare magazin online

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@N. Paul
    Wordpress si acum, dar si mai tarziu. Din doua motive:

1. Gama ta de produse este limitata la cateva zeci...maxim 100-150 de produse. Nu se justifica investitia intr-o platforma cu pretentii.

2. Volumul vanzarilor. Chiar daca vei avea un succes imens, discutam despre produse hand-made si vei fi limitat de "capacitatea de productie" a celor care croseteaza. Fara sa vrei, vanzarile iti vor fi limitate de capacitatea lor fizica, astfel ca iar nu se justifica investitia intr-o platforma pretentioasa (investitia va fi amortizata greu din cauza volumului redus pe care il poti vinde, chiar daca vei avea un adaos considerabil).

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Ca tot s-a adus vorba de etsy, eu as studia si piata externa pentru oferte, preturi si modalitati de prezentare, s-ar putea sa gasesti oportunitati si idei noi, fie sa exporti, fie sa importi. Foloseste keyworduri potrivite si cauta pe google, google images, forums, blogs, ebay etc. De obicei gasesti keyworduri si idei noi pe masura ce dai de siteuri potrivite cu informatii noi. Din experienta iti recomand si eu o platfoma wordpress, e cea mai folosita solutie pe nisa handmade si inafara.

danieladinca este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    22
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de N.Paul Vezi Post
    Costuri nu ar fi, decat materialul brut din care se confectioneaza manual.
    Parerea mea e ca ar trebui sa evaluezi si "manopera" si sa o consideri un cost. Acesta este de fapt cea mai importanta resursa. Cel mai simplu este sa calculezi in cat timp se realizeaza un produs , in ore de ex, iar fiecare ora de lucru costa x lei.
    Te ajuta foarte mult in stabilirea unui buget.

Ca si platforma unde sa "testezi" piata iti recomand si breslo.ro . Au si un blog si forum unde poti cere pareri de la persoane care castiga binisor din vanzarea de handmade.

Si eu as merge pe o platforma simpla, care sa nu presupuna prea multe costuri, in faza de inceput. Poti atrage clienti targetati din forumurile specializate si din site-urile de gen okazii, mercador etc. unde costurile cu listarea si/sau promovarea sunt relativ reduse.

Cand ti-ai format o parere despre "cum merge" poti lua decizia daca sa investesti timp si bani in alte forme de promovare.

Ar fi o idee, doar ca in acest caz vor fi probleme grave de intelegere intre noi ~producatorii~ si eventualii cumparatori. Nu vom stii sa realizam un model doar prin vorbele spuse la telefon.
    Pentru a evita astfel de situatii, inainte de lansare, orice vestuta, caciulita,etc. lucrata si vanduta in offline va fi fotografiata in detaliu, formand astfel un portofoliu. Poti crea si o sectiune de unde isi pot alege culoarea produsului, in functie de "ghemele" din stoc. Da, stiu e un pic mai dificil, dar poate avea succes. E doar o idee
    La fel de bine, pentru inceput clientii pot comanda, de exemplu, doar modele din portofoliu urmand ca acesta sa fie dezvoltat in functie de feedback-ul din offline.
    Pfff.... incep sa imi vina ideile Nici n-ai inceput "afacerea" si eu deja fabulez...

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

De exemplu pentru o veste pentru copii aceasta se poate realiza intr-o zi maxim 2
    Depinde. O vesta pentru copii poate sa ajunga si la 100 lei, pe cand una pentru adult bine lucrata poate sa ajunga si la 200-300
    La o vesta pe zi in 20 de zile ai castiga 2000lei. Din astia 2000lei platesti la stat 16% impozit + 5%CASS, 21%, asta inseamna 420lei dati din start, deci ramai cu 1580lei. Iar din astia 1580lei se mai scade materialul plus ambalajul pentru posta.

La vesta pentru adulti, calculand la 300lei si o perioada de 2 zile - desi ma indoiesc ca se poate realiza intr-un interval asa scurt, ai castiga vreo 5000lei cu taxele la stat platite. Asta intr-o situatie ideala in care ai de lucru continuu.

La branduri nu ai nicio sansa. Ei cumpara in cantitati mari si preturi minime, ai mai multe sanse sa castigi la loto decat sa inchei parteneriate cu branduri in situatia ta actuala. In schimb, ai sanse sa inchei parteneriate cu magazine. Vad ca esti din Bucuresti, te interesezi de magazine cu produse lucrate manual si inchei parteneriate cu ei. Le lasi produsele, ei isi adauga un comision de revanzare tu iti iei banii si toata lumea este multumita.
    Targurile sunt iar o solutie. Sunt targuri special amenajate cu producatori autohtoni de tot felul de obiecte, produse ori mancaruri. Partea proasta este ca nu se desfasoara pe toata durata anului ci doar prin toamna si primavara.

Din punctul meu de vedere targetul tau este de pe la 25-30 de ani, cu indulgenta, pana la 60-70. Cred ca ar trebui sa te focusezi pe alte metode de a promova produsele decat un magazin - desi e bine sa-l ai si pe ala.
    Nu vreau sa te descurajez, dar preturile aproximative pe care le-ai spus sunt si cam mari. Cu 500lei cumperi rochii crosetate manual, tu ai pus un pret de 300lei pe o vesta.

Iti urez succes, insa din punctul meu de vedere nu este atat de profitabil incat s-o faci o afacere.

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Magazin Online vs Magazin Virtual
    De Heavenz în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 9th June 2011, 12:12
  2. Costuri creare magazin online?
    De Daniel Mocan în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 27th April 2011, 16:34
  3. Confirmare creare cont la magazine online
    De Sorin Frumuseanu în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 16