7th November 2012, 00:41
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
crt
Eu am retinut ca problema este ca aceste site-uri difuzeaza filme si seriale piratate. Ca tot suntem pe un forum de
seo. Daca dl. X investeste 500 de euro intr-o luna in articole. Si vine dl. Y si i le copiaza? Acceptam ca Y nu isi permite sa dea 500 de euro pe luna?
PROTV S.A. sau CNA nu au tras de ureche pe cei care se uita la aceste filme/seriale ci pe cei care le difuzeaza fara a avea acest drept.
Nu inteleg de ce s-a ajuns atat de departe cu discutiile. Nu neaparat in acest topic ci in tot online-ul.
Problema e ca sunt lucruri diferite.
Companiile care produc filme au un produs virtual de vanzare pe care il pot vinde in nenumarate exemplare.
Articolul il vinzi o data, nu de 100 de ori.
Cum functioneaza economia mondiala in momentul de fata:
1. io, roman, muncesc. Am resurse limitate - banii pe care ii primesc sunt in raport direct cu timpul muncit
2. ala de produce filmul munceste ca mine, dar nu incaseaza in raport direct cu munca lui. El incaseaza o data, de doua ori, de zece ori. Dupa ce a incasat de unde se putea, incepe sa recurga la metode d'astea cu dat in judecata, sa scoata si mai mult.
Creatiile (carti, muzica, film) ar trebui sa intre in patrimoniul lumii dupa un anumit numar de ani. Dracii s-au zbatut sa lungeasca perioada si eventual sa nu intre niciodata in patrimoniu.
Dupa mintea mea de roman, produsele virtuale (filme, muzica), care pot fi re-vandute intr-un numar nelimitat de exemplare, ar trebui sa urmeze un traseu care sa se si termine candva. In cazul unui film: Cinema (un an) -> DVD (un an) -> TV (un an) -> FREE - pentru si aia care nu isi permit sa plateasca sa beneficieze de cultura.
Romania se afla in pozitia in care nu isi permite sa plateasca pentru cultura, pentru c anu are bani nici sa-si plateasca pensionarii.
De aici vine si frustrarea oamneilor - actorii, cantaretii de la Hollywood stau in vile luxoase, au tot ce isi doresc, si noi mancam biscuiti si ne uitam la filme cu ei pe net.
Trust, but verify.