Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 34

Subiect: SPAM Prin telefon

robertorizo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th March 2008
    Vârstă
    46
    Posturi
    34
    Putere Rep
    34

Implicit

Si eu primesc cam 2-3 mesaje pe saptamana cu oferte promotionale de la o banca. Problema e ca nu am avut niciodata de-a face cu acea banca. Probabil cine a avut numarul inainte pt. ca il am de relativ putin timp. Am trimis mesaj in care am spus sa nu mi se mai trimita... degeaba. Poate cu timpul vor inceta.

Adrian Poputoaia este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    2nd October 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    41
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de robertorizo Vezi Post
    Si eu primesc cam 2-3 mesaje pe saptamana cu oferte promotionale de la o banca. Problema e ca nu am avut niciodata de-a face cu acea banca. Probabil cine a avut numarul inainte pt. ca il am de relativ putin timp. Am trimis mesaj in care am spus sa nu mi se mai trimita... degeaba. Poate cu timpul vor inceta.
    de ceva vreme beneficiez de serviciile celor de la raiffeisen. mi-am facut cont card ,online etc.
    am inceput dupa vreo 2 saptamani sa primesc sms-uri de la ei cu numarul de telefon raiffeisen :>.
    Am fost la banca ,le-am spus ca nu mai vreau sa primesc nici un mesaj cu nici o oferta ,chiar ma enervau de la un timp,altfel renunt la servicii.
    Si am rezolvat problema

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    48

Implicit

Voi va plangeti de astea?? Pai stati sa va spuna "je" ... Fiti atenti:

Primesc lunar, repet, lunar, telefoane de la firme din Japonia, US, + alte tari exotice. Firmele acestea se ocupa cu brokeraj, pe bursele internationale... Si adica hai fraiere, nu vrei sa investesti 10, 20j de mii de $ pe bursa asta??? Faci profit inzecit in cateva saptamani...

Ceea ce iti spunem noi acum la telefon nu spunem la toata lumea... doar tie...
    etc etc etc... Si dupa ce stau la tel vreo 10-15 minute cu ei, cand am si eu timp evident, le spun ca nu ma incanta cifrele, prea putin..

De unde draq au nr meu... nu stiu. Ultima data m-am luat rau de o tanti din thailanda parca, tot asa cu bursa, etc... Vad ca nu a mai sunat... Nu de frica, dar si-a dat seama cred ca isi cam pierde timpu' cu mine...

D@n
    D@n este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Posturi
    58
    Putere Rep
    36

Talking ... si marmota invelea sms-ul in ciocolata

... am citit pe net si de sms-uri de la Marmota Milka... eu de ce nu primesc? Marmota draga daca citesti cumva aici trimite-mi si mie un sms

Glumesc

... si marmota invelea sms-ul in ciocolata

BladHaund este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th October 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    159
    Putere Rep
    36

Implicit

Activitatea este la limita legalitatii. Exista o lege care ne protejaza de asa ceva, Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Autoritatea care este responsabila poate fi gasita aici: http://www.dataprotection.ro/.
    In general, acolo unde aveti posibilitatea, cand completati diverse formulare, optati SA NU fiti contactati in scopuri de marketing si asta inseamna ca nu au voie sa va sune / SMS / mail / etc.

Cand va suna, exista o formula standard pe care ar trebui sa o spuneti la telefon: "In conformitate cu prevederile legii 677/2001, VA RETRAG acordul de a-mi prelucra datele cu caracter personal si VA SOLICIT sa imi stergeti IMEDIAT datele personale din baza dvs. de date." In mod normal, ei sunt obligati sa se supuna si daca va sterg datele, logic ar fi ca nu au cum sa va mai sune. Daca va mai suna, inseamna ca nu s-au conformat. Forma completa este sa le trimiteti o scrisoare recomandata in care scrieti formula de mai sus si daca tot nu se conformeza, ii puteti reclama la autoritate si in mod normal vor fi amendati. Unii (avocati de renume, spameri de succes, stiti voi cine), au fost amendati si pentru asa ceva.

Trebuie sa fiti atenti ca legea se refera la date PERSONALE si nu ii impiedica sa prelucreze datele firmei voastre, deci vedeti pe ce site-uri (gen listafirme) va inscrieti si cu ce date.

IRQ
    IRQ este deconectat Guest
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th July 2008
    Posturi
    124
    Putere Rep
    0

Implicit

In realitate singura legislatie referitoare la spam este:

Legea 365/2002 cu modificarile aduse prin legea 121/2006.

Va recomand:
    art. 2 Scop si domeniu de aplicare, pe care daca il cititi veti observa ca atat spamul facut la metrou pe acele display-uri, cel facut la televiziune sau la radio, cel facut prin telefon sau telefax nu se incadreaza in domeniul de aplicare al legii.

Art. 6 Comunicarile comerciale care se refera strict la posta electronica.

De fapt cuvantul SPAM nu este definit in legislatie lucru care face ca SPAMUL sa fie legal in baza:
    - faptului ca nu este definit ca ilegal;
    - dreptului la Libera Initiativa sustinut de stat conform Constitutiei.

Comunicarile comerciale nesolicitate sunt ilegale!

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Pentru cine crede ca nu se poate lupta impotriva spam-ului romanesc, sa va dau un exemplu:

Am inaintat o plangere la ANC impotriva StudCard care ma spamuiau odata la cateva zile cu cate 5-10 mesaje nesolicitate (la care nu puteam da unsubscribe). I-am amenintat pe cei de la Studcard cu procesul, am primit raspuns de la ANC (care se poate sa le fi trimis celor de la StudCard o notificare) si surprise surprise, de o luna de zile nici urma de mesaje prin mailul meu.

Ma gandesc acum daca sa ma duc mai departe sau nu si sa ii aduc in tribunal. Probabil sunt prea lenes si ocupat sa fac asta, dar o sa tin posibilitatea in buzunar.

bubu07 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th April 2008
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    45
    Posturi
    73
    Putere Rep
    0

Implicit

si pe mine ma tot suna de la TRafic.RO , de la o firma de bursa, automate cafea etc...
    Sincer oamenii suna pe banii lor ..
    Ceva ilegal nu este

Profitabil este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    5th June 2008
    Posturi
    34
    Putere Rep
    33

Implicit

tips: cand suna le spun ca sunt plecat din tara si sunt roaming ... si daca se poate sa ma sune peste 6 saptamani . functioneaza. in 10-20 secunde termini conversatia si nici nu am observat sa revina

blacksharkmedia este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2008
    Posturi
    16
    Putere Rep
    0

Thumbs up

Citat Postat în original de Cipenet Vezi Post
    pe langa multe SPAM-uri rasuflate care le primesc tot timpul prin telefon 2 au fost cele mai tampe:
    - unii spuneau ca imi ofera consultanta despre cum sa-mi menegeriez firma dar cand i-am intrebat nu stiau in ce domeniu activeaza firma, nu conta oricum, ei imi explicau ce si cum sa fac sa mearga mai bine, totul contracost desigur (adica cum sa ma suni tu sa imi ceri bani ca sa ma investi pe mine cum sa-mi fac ordine in bucataria mea fara sa sti cine sunt si cu ce ma ocup, mi se pare impertinenta, magarie, excrocherie)
    - o fatuca ma suna sa-mi ofere un serviciu de publicare nelimitata a anunturilor pe un 'portal', serviciu de 20 euro lunar, cat timp am vb am verificat page rank 1 si sub o mie de vizitatori saptamanal; am intrebat cum sa platesc 20 euro lunar pt un site cu trafic asa mic si mi-a raspuns, site-ul dvs are mai mult?

A 2-a varianta am primit-o si eu, doar ca era un dude , la fel un site gen catalog firme cica este in 3 limbi, expunere internationala si cand colo 2000 vizitatori lunar. I-am explicat omului ca au am de cateva ori mai multi vizitatori, cu toate astea a subliniat si el ca este un argument bun dar totusi catalogul lor ofera ceva, ce nu am reusit sa imi dau seama Iar la pret costa tot ceva cu 20E parca

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Microplati prin telefon
    De hyp3rion în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 27th August 2009, 15:45
  2. serviciu plati online prin telefon
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th April 2009, 22:45
  3. Ai nevoie de un telefon nou? - Spam
    De c|neva în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th November 2008, 14:44
  4. spam pe telefon - sms
    De emilian_anghel în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 10th December 2007, 13:54
  5. spam declaratii.ro prin obb.ro
    De miealex în forumul E-mail SPAM