Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: SPAM sau SEO?

madv este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th January 2006
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit SPAM sau SEO?

Salut,

In acest moment detinem un site in domeniul imobiliar care promoveaza oferte din toata tara.

Dorim sa achizitionam domenii pentru fiecare judet in parte si prin servicii web(SOAP, XML) sa transmitem ofertele din judetul respectiv, in acelasi format ca pe site-ul mama, sub acelasi template.

EX: in site-ul "mama" avem sectiunea <<judet>> unde sunt oferte din judetul Alba. De asemenea pe domeniul judetimobiliare.ro(este doar un nume de domeniu exemplu) vrem sa postam doar ofertele din acest judet. Site-ul care va fi postat pe domeniul albaimobiliare.ro va fi optimizat pentru anumite cuvinte.

Este spam?

Laurentiu Cenusa.

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    52
    Posturi
    622
    Putere Rep
    38

Implicit

Cred ca nu poate fi vorba de spam, atata timp cat site-urile vor avea continut diferit (fiecare site va avea oferte imobiliare dintr-un anumit judet). S-ar putea insa sa nu gasesti disponibile numele de tipul "judetimobiliare.ro" pentru toate judetele. Aproape acelasi lucru se poate face si cu subdomenii: "judetul1.xxximobiliare.ro, judetul2.xxximobiliare.ro, ..., judetulN.xxximobiliare.ro".

Fie ca va fi vorba de domenii distincte sau de subdomenii, cred ca iti va lua mai mult timp sa le promovezi pe toate. Poti face si in felul urmator (cel mai simplu): "xxximobiliare.ro/judetul1", "xxximobiliare.ro/judetul2", ..., "xxximobiliare.ro/judetulN".

In ce priveste actualizari prin SOAP si XML, cred ca te complici, atata timp cat ai acces "in spate" la toate aceste site-uri, care pot avea o baza de date comuna.

De curiozitate, despre ce agentie este vorba? Daca nu e secret...

Later edit: daca site-urile alea nu vor fi ale unei agentii, ci ale unei firme de media care pune la dispozitie site-urile respective agentiilor pentru publicarea ofertelor, atunci ai intr-adevar nevoie de ceva gen SOAP sau XML. E pacat sa nu beneficieze si de abonamentele agentiilor ce utilizeaza alte aplicatii
    Ultima modificare făcută de c_n_m; 24th October 2006 la 23:44.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

In general spamul e generat de continut si nu de forma domeniilor.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th January 2006
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    In general spamul e generat de continut si nu de forma domeniilor.
    Exact! Continutul este cel care poate genera SPAM(asta am inteles din celalalt post ). Insa continutul care se afla pe judet1imobiliare.ro se va afla si pe domeniumama.ro/judet1. Si la fel se intampla cu continutul celorlalte judete.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th January 2006
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Cred ca nu poate fi vorba de spam, atata timp cat site-urile vor avea continut diferit (fiecare site va avea oferte imobiliare dintr-un anumit judet). S-ar putea insa sa nu gasesti disponibile numele de tipul "judetimobiliare.ro" pentru toate judetele. Aproape acelasi lucru se poate face si cu subdomenii: "judetul1.xxximobiliare.ro, judetul2.xxximobiliare.ro, ..., judetulN.xxximobiliare.ro".
    Daca sunt disponibile domeniile vom vedea. Ultima data cand am verificat majoritatea erau ok. Bine inteles ca nu le vom gasi libere exact in forma in care dorim noi, insa nu este bai daca mai punem pe acolo o cratima...

Subdomeniile sunt o varianta, insa fiind locate pe acelasi server rezultatele nu vor fi ca in cazul unui domeniu distinct. In plus domeniile distincte iti ofera cateva avantaje in vanzarea pachetelor de servicii.

Fie ca va fi vorba de domenii distincte sau de subdomenii, cred ca iti va lua mai mult timp sa le promovezi pe toate. Poti face si in felul urmator (cel mai simplu): "xxximobiliare.ro/judetul1", "xxximobiliare.ro/judetul2", ..., "xxximobiliare.ro/judetulN".
    Asa este in acest moment insa daca dorim sa personalizam designul unei sectiuni, de ex: Harghita, sa ii schimbam culorile prin design, de ex: sa punem rosu, galben si albastru, se va alege praful de toata tema design-ului. Pe cand avand un site separat putem sa ne "jucam" cat dorim cu designul.

In ce priveste actualizari prin SOAP si XML, cred ca te complici, atata timp cat ai acces "in spate" la toate aceste site-uri, care pot avea o baza de date comuna.

De curiozitate, despre ce agentie este vorba? Daca nu e secret...
    Nu ne complicam deloc pentru ca site-urile vor rula pe alte servere.
    Nu este vorba de o agentie imobiliara ci de o firma care detine un portal in domeniul imobiliar.

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Citat Postat în original de madv Vezi Post
    Exact! Continutul este cel care poate genera SPAM(asta am inteles din celalalt post ). Insa continutul care se afla pe judet1imobiliare.ro se va afla si pe domeniumama.ro/judet1. Si la fel se intampla cu continutul celorlalte judete.
    Tot spam e. Defapt e duplicate content. Asa cum au fost si cu celelalte domenii in discutie pe un alt topic.
    Cred ca e o practica frecventa.
    Daca domeniu.ro si subdomeniu.domeniu.ro au acelasi continut (indfent de locatia serverelor, design si alte artificii scuzabile), atunci e spam aka duplicate content.

Diferentierea poate fi facuta daca cele doua site-uri au ca si continut oferte asemanatoare prin titluri si descrieri diferite alte paginilor ce contin acele oferte.

Personal nu vad rostul unor clone, cand 2 site-uri (domeniu + subdomeniu) pot ajuta mai mult daca "au personalitate".

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th January 2006
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu am foarte mari dubii asupra acceptiunii asteia de spam. De ce ar fi spam faptul ca unuia dintr-un judet vreau sa ii livrez usor doar ofertele imobiliare care il intereseaza, de la el din judet, fara sa mai parcurga pasi aiurea, cautarile sa le faca mai usor? Nu inteleg ce este rau in asta.

Mie mi se pare ca suntem mai sfinti decat Sfintii. Duplicate content fac companii de talie mondiala si sincer nu am auzit pe nimeni sa le dea in cap. Eu pot sa dau aici un exemplu care are la baza un temei cat se poate de real: o companie de hosting care are site-uri in mai multe tari, toate arata identic, continutul este identic si nimeni nu face nimic.

Si daca ne uitam pe Internetul romanesc exemple sunt cu o mare carca.

In ceea ce priveste problema mea: eu nu cred ca fac duplicate content pentru ca nu clonez un site, ci preiau date generate dinamic, date cu un anumit specific, pe care le afisez intr-un anumit format.

Rostul domeniilor pentru fiecare judet in parte tine de strategia de marketing. Este o diferenta cand discuti pentru un contract si ii explici omului ca anunturile sale apar pe numedomeniu.ro si pe judetdomeniu.ro, si cand ii spui ca anunturile sale apar pe un subdomeniu cu personalitate. In domeniul asta prima problema legata de locul unde apar anunturile lui, se iveste datorita faptului ca omul nu cunoaste termenul de SUBdomeniu. A fost un exemplu al unui caz ce poate fi intalnit.

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Diferentierea poate fi facuta daca cele doua site-uri au ca si continut oferte asemanatoare prin titluri si descrieri diferite alte paginilor ce contin acele oferte.
    Dumneata esti selectiv. Intelegi si accepti doar ce cunosti si iti convine.

Site-urile care fac duplicate content sint private de rezultate in indexul motoarelor de cautare prin neindexarea sau neprezentarea acelor pagini duplicate.

Doar pentru ca fac unii "mai mari" nu inseamna ca e bine..sau ca o sa va iasa si voua. Mentalitatea asta conform careia, daca unu face ceva si i merge...pot copia/face si eu si o sa am acelasi succes..poate chiar mai mare, e o prostie des intalnita in .ro.
    Am lucrat cu o anumita firma, al carei patron considera ca daca cloneaza sau reproduce designul unui site, succesul site-ului respectiv e garanta..doar prin acest simplu fapt.

Inca ceva tipic .ro...compararea cu alte site-uri/firme/oameni de afaceri. Daca fac ei..inseamna ca e bine si ca o sa avem si noi succes.

Succes dupa bare probabil.

madv, probail e mai greu sa creezi o identiate pentru fiecare site...si nu sinteti dispusi sa faceti lucruri pe durata lunga..dar penalizarile in cazul unei raportari..poate aduce faliment..Exista deja un caz .ro...probabil vor mai urma.
    Ultima modificare făcută de Krumel; 25th October 2006 la 22:07.

pstefan75 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Posturi
    106
    Putere Rep
    34

Implicit

Nu este spam si pur si simplu "duplicate content" - lucru care este penalizat de motoarele de cautare. Se foloseste termenul general de spam pentru tehnici de promovare fortate/exagerate, iar mai multe siteuri (40/42) interconectate pe care exista un continut identic, e exagerat.

turbo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    13th April 2006
    Posturi
    214
    Putere Rep
    35

Implicit

Din cate inteleg eu vor fi doar 2 site-uri cu continut duplicitar: site-ul mama si site-ul judetului (pentru fiecare judet in parte). La o cautare generala site-ul judet va fi penalizat, dar site-ul mama nu, pentru ca o sa aiba ofertele din toate judetele. La o cautare ce contine numele judetului e posibil sa apara primul site-ul judet (nume domeniu, titlu, 100% continut orientat in jurul judetului) si sa dispara site-ul mama.

Cel mai putin probabil e sa apara amandoua la aceeasi cautare.

My 2 cents.
    iPhone Accessories - iPhone accessories
    iPad cases - iPad Cases Android phones - android phones

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 19th February 2009, 14:21
  2. Am primit un e-mail spam... dar nu e numai email spam!
    De thefan în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 13th September 2008, 23:15
  3. EMAIL SPAM Comunicate 1001 - 1001net.ro E-MAIL SPAM
    De BladHaund în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th April 2008, 11:06
  4. E-MAIL SPAM: Demcod-Soft EMAIL SPAM
    De BladHaund în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 1st April 2007, 00:58
  5. E-MAIL SPAM: adrese-utile.ro EMAIL SPAM