de cateva zile ma confrunt cu o problema:
load normal...5-6(8 cpu) si deodata creste la 2-3 miii.
dupa apache restart totul revine la normal.
cineva mi-a spus ca ar putea fi de la flood. ati mai intalnit asta?
de cateva zile ma confrunt cu o problema:
load normal...5-6(8 cpu) si deodata creste la 2-3 miii.
dupa apache restart totul revine la normal.
cineva mi-a spus ca ar putea fi de la flood. ati mai intalnit asta?
Server load 10.17 (8 CPUs)
Memory Used 12.22% (2,008,760 of 16,437,864)
normal el sta in 4-6 ... dar uneori o ia razna si se duce in 2-3 mii.
da, de la uptime.
Foloseste comanda top si vezi ce/cine foloseste mai multe resurse, atunci cand apare supraincarcarea.
Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.
Pot fi multe, discuta cu administratorul tau, doar cineva care are acces la server poate identifica problema. Daca nu gaseste, schimba-l.
nu prea imi permit sa il schimb... e singurul din ro care l-am gasit cu protectie ddos garantata(am avut probleme mari cu floodul).
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
am vazut la cineva print cu load de 8000. am vb cu cei de la administrare , ei spun ca practic serverul nu mai poate(ca si apache).dar nu inteleg de ce nu ar mai putea cand el e stabil 6-7 si deodata creste.
pai din ce spui pare ca serverul tau e utilizat constat la maxim(load de 8-10) iar cand ai un spike peste medie o ia razna. Nu ai prea multe variante - fie optimizezi aplicatiile tale ca sa scada load-ul constant, fie inbunatatesti partea de hardware(server mai bun, sau mai adaugi unul).
asa cum ti-a spus si @Bruzli, load-ul poate fi cauzat de mult mai multe decat apache. Ca sa duci un server de genul ala la un load de 10 trebuie fie sa ai foarte multe site-uri pe el sau daca sunt putine, sa fie vorba de scripturi scrise prost sau foarte multe sql (slow)queries si load-ul sa fie %wa related.
Posteaza setarile pentru ServerLimit, maxclients, max requestsperchild si maxkeepaliverequests deocamdata.
Ca sa vezi cate conexiuni sunt per IP, folosesteiar daca ti se pare ceva bizar foloseste-te de ddos deflate:Cod:netstat -ntu | awk '{print $5}' | cut -d: -f1 | sort | uniq -c | sort -n
Se intampla in mod regulat sau aleatoriu sa ai varfurile astea? Coincide perioada de backup time/updates ?Cod:wget http://www.inetbase.com/scripts/ddos/install.sh chmod 0700 install.sh ./install.sh
Ultima modificare făcută de EHR; 11th February 2013 la 14:42. Motiv: corectare
I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire
momentan se ocupa puthre de el. sa vedem ce iese.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)