19th April 2012, 19:31
1 out of 1 members found this post helpful.
@Toto - Scuze, n-am citit cu atenție.
@Nichita - Dacă nu rezolvi cu pluginul, folosește această funcție:
<?php
$args = array( 'numberposts' => 5, 'orderby' => 'DESC', 'post_status' => 'publish', 'offset' => 1);
$rand_posts = get_posts( $args );
foreach( $rand_posts as $post ) : ?>
<li><a href="<?php the_permalink(); ?>" title="<?php the_title(); ?>"><?php the_title(); ?</a></li>
</p></li>
<?php endforeach; ?>
Nimic interesant...
19th April 2012, 21:05
Ceea ce doresti nu prea e posibil cu pluginul acela, deoarece este nevoie de mai multi factori pentru a stabili PE BUNE ce este related. Initial pluginul lua la nimereala (random) posturi din aceeasi categorie, iar dupa modificarea efectuata lua doar ultimele x posturi din acea categorie, fara a fi ceva related intre ele, in afara de categorie.
De aceea eu folosesc Yet Another Related Posts, plugin care returneaza posturi related luand in considerare mai multi factori. N-am incercat, dar aici iti arata cum sa faci un template pt acest plugin pentru a arata si thumbnails.
19th April 2012, 21:10
Am copiat de la una din temele mele si am adaptat-o putin nevoilor tale. Asta trebuie pus unde vrei sa apara posturile ( si editat html-ul + css-ul ):
Cod PHP:
<?php $category = get_the_category(); ?>
<?php $sidebar = get_posts('numberposts=5&order=DESC&category='.$category->cat_ID); $i = 0;
foreach ($sidebar as $post) : setup_postdata($post); $i++; ?>
<div class="item">
<a href="<?php the_permalink();?>" title="<?php the_title();?>"><span style="position:absolute; width:100%; height:100%; top:0; left: 0; z-index: 1"></span>
<?php the_post_thumbnail('small','class=thumb_popular'); ?><p class="sidebar_popular"><?php $title = get_the_title(); echo substr($title,0,50).'...';?></p></a>
</div>
<?php endforeach;?>
Iar asta trebuie pus in functions.php:
Cod PHP:
add_theme_support( 'post-thumbnails' );
add_image_size( 'small', 85, 60, true );
Thumburile de marimea asta nu vor aparea decat la imaginile uploadate din momentul in care ai pus codul in functions.php. Pentru a crea thumb-uri de marimea asta pentru toate imaginile de pe site trebuie folosit pluginul asta.
In caz ca vrei sa folosesti o marime deja existenta si setata ori in functions, ori in settings-> media, faci asa:
pentru functions.php, editezi codul sa corespunda cu partea asta: add_image_size( 'small', 85, 60, true );
Pentru a folosi o marime setata la settings -> media, inlocuiesti the_post_thumbnail('small','class=thumb_popular'); cu the_post_thumbnail('thumbnail','class=thumb_popula r'); sau alta marime pe care o doresti, cum ar fi medium, large sau full.