Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 20

Subiect: Probleme si sfaturi, va rog!

Afișare hibrid

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit Probleme si sfaturi, va rog!

Salutare. Vreau sa trec un site de pe Joomla+VirtueMart la o solutie custom-made...Dar am o problema mare: Linkurile.

Pe Joomla aveam sh404sef care facea treaba(nu stiu cum face rewrite si pe cati am intrebat, niciunul nu mi-a zis cum trebuie(ori am fost eu cap patrat si nu am inteles, whatever)... Acum ce vreau eu sa intreb...

Vreau sa fac linkurile ceva de forma site.com/joomla/extensii/virtuemart, dar nu vreau sa folosesc ceva de genul

site.com/product.php?categorie=joomla&subcategorie=extensii &nume=virtuemart

ci ceva de genul

site.com/product.php?categorie=1&subcategorie=3&idprodus = 3.

Asta ar fi cazul ideal..Dar nu am habar cum se face rewrite. Poate ma poate lumina cineva. Fara Rewritemap, ca nu am acces la httpd.conf.

Saau...solutia a doua....sa folosesc ceva de genul:

site.com/product.php?idcategorie=1&numecategorie=Joomla&ids ubcategorie=3&numesubcategorie=extensii&idprodus=1 &numeprodus=Virtuemart

si sa fac rewrite cum vreau eu...de ex:

site.com/produs/1-joomla/3-extensii/1-virtuemart... sau site.com/produs/joomla/extensii/virtuemart..sau orice alta forma.

De exemplu daca iau un link de pe internet de la virtuemart:

http://www.artasublima.ro/index.php?...mart&Itemid=59

nu are niciun nume nimic..Dar totusi daca instaleaza sh404sef..sau chiar sef-ul normal joomla...ii face linkurile seo-friendly fara niciun id...si asta fara sa ai acces la httpd.conf sau sa iti fie modificat htaccesul

Astept pareri referitoare la cum pot face rewrite si la care ar fi cea mai buna solutie in legatura cu structura linkurilor.

Multumesc anticipat,
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Salutare. Vreau sa trec un site de pe Joomla+VirtueMart la o solutie custom-made...Dar am o problema mare: Linkurile.
    Nu inteleg problema. Ori faptul ca vreo sa treci la o solutie custom ? Ori ca vrei url-uri rescrise ? In momentul in care un programator iti dezvolta o solutie custom, iti poate face URL-urile si curu in sus, daca vrei.

Limitarile astea de care vorbesti tu, sunt (tocmai) valabile doar cand esti limitat ca si optiuni (cand folosesti programe construite de altii, care au, sau nu, suport), nu cand ai o solutie custom.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Ok, sa fiu mai concret: Cum poate rescrie Joomla(sau orice alt CMS) linkurile de la forma aceasta:

http://www.nutriculture.com/index.ph...mart&Itemid=26

la ceva de genul

http://www.nutriculture.com/products...t-pumps/mj1000

doar folosind id-urile din link?

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

Trebuie sa fie pentru plug-in-urile de Seach Engine Friendly Links la Joomla gen sh404 sau Artio si add-on-uri pentru VirtueMart sa faca writingul cum vrei tu direct. Din cate inteleg eu, tu esti cam incepator cu Joomla si chiar si cu shopping sites, chiar d-asta ai ales optiunea Joomla + VirtueMart ca no... parea mai usor. Usor e insa daca vrei sa-l faci optimizat foarte bine ori te apuci sa citesti tutoriale despre SEF links pe joomla, ori treci pe ceva custom sau un CMS specializat pe shopping sites.

Din cate stiu eu, sh404 iti dadea un cod pe care trebuia tu sa-l pui in htaccess.txt apoi sa-l redenumesti in .htaccess si sa-l urci in directorul principal de la site. Apoi... who knows? m-as documenta dar mi-e lene.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Nosfer, nu ai inteles. Acum, la momentul actual, folosesc Joomla + Virtuemart si toate rewriteurile le face sh404SEF. Dar vreau sa-l scriu eu de la 0, muult mai simplu si doar cu features de care am eu nevoie. Si vreau sa fac rewrite exact in modul in care face joomla rewrite, dar nu am nici cea mai mica idee. Daca cineva stie, e binevenit.

Practic, in cateva cuvinte: Vreau sa rescriu site.com/product.php?id=1 in site.com/ipod-nano , unde Ipod Nano este produsul cu id 1 din database.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    sau chiar sef-ul normal joomla...ii face linkurile seo-friendly fara niciun id...si asta fara sa ai acces la httpd.conf sau sa iti fie modificat htaccesul
    lol ! pai fara htaccess nu faci rewrite, d000h ! chiar daca tu ai impresia ca nu modifica htaccess-u .. iti garantez ca ti`l modifica ..

Dar vreau sa-l scriu eu de la 0, muult mai simplu si doar cu features de care am eu nevoie. Si vreau sa fac rewrite exact in modul in care face joomla rewrite, dar nu am nici cea mai mica idee. Daca cineva stie, e binevenit.
    Daca nu stii sa faci niste rewrite-uri simple ... cum naibii vrei sa faci un script destul de stufos din cate zici tu ?
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    lol ! pai fara htaccess nu faci rewrite, d000h ! chiar daca tu ai impresia ca nu modifica htaccess-u .. iti garantez ca ti`l modifica ..

Daca nu stii sa faci niste rewrite-uri simple ... cum naibii vrei sa faci un script destul de stufos din cate zici tu ?
    Am impresia? Daca eu il deschid si vad ca in htaccess nu e nicio linie care face rewrite, tu imi zici mie ca am impresia ca nu il modifica?

Rewrite-uri simple? Spune-mi tu cum fac rewrite de la product.php?id=1 la produse/iphone-4 si esti cel mai tare. Altadata macar sa citesti ceea ce zic eu si ceea ce vreau eu, fara sa dai raspunsuri TOTAL aiurea. Sa vad si eu daca e asa simplu precum zici tu.

prodan_13 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    23rd December 2006
    Locaţie
    constanta
    Vârstă
    43
    Posturi
    545
    Putere Rep
    38

Implicit

In tabela cu produse trebuie sa mai ai un camp in care stochezi numele produsului cu care creezi linkul.
    Echipamente de protectia muncii www.safetyone.ro.
    Ai nevoie de un traducator autorizat sau de Traduceri Autorizate ?

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Ala il am. Deci in tabela cu produse am, sa zicem...:

ID
    nume
    alias

Ce ma intereseaza pe mine e cum fac rewriteul

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

ID
    nume
    alias
    nu, trebuie sa ai inca o coloana cu nume_url.
    Ex: ID=1; nume=Ipod Nano;nume_url=ipod-nano
    apoi redirectezi site.ro/produse/ORICE catre un script care preia ORICE, il cauta in "nume_url", si daca e OK, genereaza pagina produsului
    simplu

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. sfaturi www.mobilaconfort.ro
    De Soad în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 18th June 2010, 12:23
  2. Sfaturi SEO
    De crissuca în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 29th January 2009, 19:12
  3. Sfaturi: ce sa-i mai fac?
    De thefan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 11th November 2008, 23:29
  4. Sfaturi optimizare
    De arrasoft în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 21st August 2008, 09:37
  5. sfaturi
    De Bogdan Citoiu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 5th August 2008, 15:23

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •