Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: MU WordPress - Parcare domeniu peste un subdomeniu

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit MU WordPress - Parcare domeniu peste un subdomeniu

As dori sa stiu cum se pot parca niste domenii peste subdomeniile unui alt domeniu.
    Adica am domeniul a.ro cu subdomeniile x.a.ro, y.a.ro, z.a.ro si detin si domeniile x.ro, y.ro si z.ro si as vrea ca la accesarea lui x.ro/url/ sa mi se afiseze continutul de la x.a.ro/url/, la accesarea lui y.ro/url/ sa mi se afiseze continutul de la y.a.ro/url/ samd.
    Hostingul este administrat cu CPanel/WHM, dar banuiesc ca trebuie modificat ceva in VirtualHost (httpd.conf )

Acum vine partea specifica, ce face ca proplema sa nu se rezolve clasic ca atunci cand subdomeniile sunt plasate in niste foldere in interiorul folderului root al contului de hosting.
    Deci .... Am blogurile x.ro, y.ro si z.ro.
    Vreau ca ptr ele sa am un management centralizat (utilizatori comuni, administrator general ce sa se poata "plimba" usor ptr aprobare comentarii, modificare articole, acordare drepturi utilizatori samd) si am optat ptr o platforma WordPress MU : http://mu.wordpress.org .
    Am creat blogurile ca subdomenii x.a.ro, y.a.ro, z.a.ro (practic nu sunt directoare ci s-au configurat prin "ServerAlias a.ro *.a.ro" din /etc/httpd/conf/httpd.conf, ele ruleaza din \public_html\).
    Ramane ca acum sa vad cum se face ca atunci cand se apeleaza x.ro sa se "ruleze" de fapt x.a.ro (subdomeniu care nu are o proiectie fizica pe hdd, se ruleaza de fapt a.ro/index.php).

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    40

Implicit

hostuiesti domeniu pe acelasi host cu WPMU, adaugi domeniu si o sa se adauge linkat catre htdocs/domeniu , ii schimbi legatura catre directorul www.wpmu.ro/user15

problema care cred ca ramane ca si pe user15.wpmu.ro si pe www.user15.ro o sa se afiseze acelasi site.

Daca pui user15 la cuvinte rezervate in wpmu poate il faci sa nu mai mearga desi ma indoiesc dar incercarea moarte nu are

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de haotik Vezi Post
    hostuiesti domeniu pe acelasi host cu WPMU, adaugi domeniu si o sa se adauge linkat catre htdocs/domeniu , ii schimbi legatura catre directorul www.wpmu.ro/user15

problema care cred ca ramane ca si pe user15.wpmu.ro si pe www.user15.ro o sa se afiseze acelasi site.

Daca pui user15 la cuvinte rezervate in wpmu poate il faci sa nu mai mearga desi ma indoiesc dar incercarea moarte nu are

Cer mult daca te rog sa nu te exprimi precum sugereaza numele de utilizator?
    Deci:
    1. Sa gazduiesc ambele domenii pe acelasi server?
    2. Sa adaug domeniul x.ro ca addon domain pentru a.ro si sa fie directionat catre a.ro/x/ , chiar daca am ales ptr MUWP varianta x.a.ro si nu a.ro/x/? NU mai continui fiindca se ramifica ipotezele...
    Multumesc.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    40

Implicit

nu e bine ce zic, ca am incercat eu acuma pe wpmu si se pare ca nu gasesti directorul respectiv chiar daca era a.ro/x/ era tot virtual directorul ala nu il gaseai fizic ca sa poti pointa domeniu catre el

cumva in .htacces dar nu stiu sa-ti zic exact unde ca m-am cam uitat ca prostu pe acolo fara sa inteleg tot ce scrie face redirectul catre subdomeniu, il creaza virtual ca daia are nevoie de wildcard dns

ma gandesc ca pentru anumite subdomenii poti pune o exceptie si in loc sa trateze ca ceva.wpmu.ro sa se duca in ceva.ro dar nu stiu daca se poate face practic asta, cu atat mai putin cum.

Ramas fara idei am dat un search pe google
    http://mu.wordpress.org/forums/topic/11582
    http://ocaoimh.ie/wordpress-mu-domain-mapping-01/

Dar ai doua soluti fie gasesti pe cineva care viseaza ce inseamna dns si cum funcioneaza toata chestia asta la nivel de protocol, fie te joci pe un domeniu pe care iti permiti sa-l strici, pentru ca o chestie ca asta o sa iti strice tot daca o iei pe incercate.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    40

Implicit

mda se pare ca e un plugin care daca iti merge te scapa de toata durerea asta de cap. probabil o sa il pun si eu pe i3.ro la dispozitia userilor.

http://wordpress.org/extend/plugins/...omain-mapping/

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

mda se pare ca e un plugin care daca iti merge te scapa de toata durerea asta de cap. probabil o sa il pun si eu pe i3.ro la dispozitia userilor.

http://wordpress.org/extend/plugins/...omain-mapping/

Asta pare a fi solutia insa nu-mi prea iese. Te-ai prins cum se face? Ai putea sa-mi explici pas cu pas? It spun si ce fac eu poate gresesc:
    Exista in acest moment
    domeniul a.ro cu IP-ul ip_a
    domeniul x.ro cu IP-ul ip_x
    Pe domeniul a.ro este instalat MUWP cu subdomeniul x.a.ro (contul de utilizator x)

1. Intru cu userul x in adminul MUWP.
    - La "Domain Mapping" setez la "Server IP Address" ip_a
    - La "Add new domain" setez x.ro

2. In WHM (serverul lui x.ro) la DNS ptr contul x.ro modific la "x.ro IN A ip_x" cu "x.ro IN A ip_a".

3. In WHM (serverul lui a.ro) la DNS ptr contul a.ro adaug linia "x.ro IN CNAME x.ro.a".

Ce fac bine si ce nu? Raman la accesarea lui x.ro sau lui x.a.ro (x.a.ro duce in browser la x.ro, ceea ce e bine), dar cu pagina incarcata "Great Success! Apache is working on your cPanel® and WHM™ Server"

Multumesc,
    Marius

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    40

Implicit

Am citit fugar despre ce e vorba, dar nu am testat si nici nu o sa am timp sa testez asta zilele astea ca sa iti spun daca imi merge sau nu. Sunt mutat la o alta echipa sunt niste schimbari in firma unde lucrez si sunt destul de stresat zilele astea cu alt sef, alti colegi de birou etc. Poate o sa incerc peste 2 saptamani sa vad ce si cum

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Am citit fugar despre ce e vorba, dar nu am testat si nici nu o sa am timp sa testez asta zilele astea ca sa iti spun daca imi merge sau nu. Sunt mutat la o alta echipa sunt niste schimbari in firma unde lucrez si sunt destul de stresat zilele astea cu alt sef, alti colegi de birou etc. Poate o sa incerc peste 2 saptamani sa vad ce si cum

Pana la urma m-am hotarat sa sacrific ceva mai mult de ora din viata si am rezolvat.
    Multumesc
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 17th November 2009 la 00:31.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    40

Implicit

sa ne zici cum sau daca funcioneaza pluginul de care ti-am zis. daca am certitudinea ca functioneaza ii dau eu de cap cand oi avea nevoie sa implementez asta.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

sa ne zici cum sau daca funcioneaza pluginul de care ti-am zis. daca am certitudinea ca functioneaza ii dau eu de cap cand oi avea nevoie sa implementez asta.
    Functioneaza, bineinteles.
    Eu am avut DNS ptr domeniile dorite a fi parcate pe subdomeniile MUWP pe alt server si am pus IN A catre IP-ul serverului pe care este instalat MUWP.
    In serverul MUWP, am creat in Virtual Host de la domeniul cu bloguri multiple ALIAS catre domeniile parcate.
    Nu am testat cum ar fi daca ai seta un cont de gazduire pentru domeniile parcate pe acelasi server, dar presupun ca daca se sterge Virtual Host pentru domeniul dorit a fi parcat situatia ar fi cam aceeasi.
    Si, daca ma gandesc bine, ar putea fi o solutie care sa evite lucrul in linia de comanda din linux: parcarea domeniilor peste domeniul de blog, lucru ce il face aproape orice Control Panel. Daca am timp, am sa testez diseara ambele variante.
    E posibil sa fie si alte solutii: eu am facut cum m-am gandit ca ar trebui sa fie si prin incercari multiple. Am mai gasit solutii pe alte forumuri, dar nu mi-au mers, majoritatea chiar m-au indus in eroare.
    Multumesc foarte mult pentru link-ul pluginului si daca intampini probleme da-mi un PM cu niste date de contact( id Y!M, nr telefon etc.).

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. domeniu vs subdomeniu
    De anntidot în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 25th June 2009, 17:11
  2. Subdomeniu .ro sau domeniu .us ?
    De odiv în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 19th January 2009, 09:35
  3. Domeniu .ro Sau Subdomeniu .net
    De dsa în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 19th February 2008, 21:50
  4. Subdomeniu sau domeniu/
    De jeremy în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 8th November 2006, 18:23
  5. Domeniu vs Subdomeniu.
    De necromanc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 10th July 2006, 23:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •