Eu (cred ca) am fost penalizat de Google pentru ca am strans un numar cam mare de IBL-uri intr-un timp cam scurt.
Treaba sta cam asa: aveam un domeniu cumparat, cam prin martie 2008, scrisesem cateva articole(sub 10) si de asemenea reusisem sa strang cateva backlinkuri(toate catre home page), incat la un update de PR am prins si eu PR 1.Si uite asa, blogul nu era activ si continua sa aiba PR 1.
Dupa 6-7 luni, prin Noiembrie, am decis sa deschid cu adevarat acel blog.Asa ca am sters vechile articole, care erau in engleza, si am inceput sa scriu articole in limba romana, media fiind de 1 articol pe zi.In acelasi timp, m-am apucat sa adaug in directoare web.In aproximativ o luna si jumatate, l-am inscris in aproximativ 150 de directoare web.
Intr-o zi, cand verificam starea blogului, am vazut ca am fost retrogradat la PR 0, in conditiile in care nu fusese facut vreun update de PR.
Asa ca am continuat sa scriu, in acelasi timp am lasat-o mai moale cu backlinkurile,facand doar cateva link exchangeuri, incercand sa castig ceva autoritate pentru un anumit keyword.La ultimul update de PR, mi-a fost acordat PR2.
Desi competitia pentru keywordul respectiv este destul de mare,ma intreb daca nu cumva mai suport repercusiunile acelei penalizari de la google.Stiu ca siteu care se afla pe nr.1 la keywordul pe care ma intereseaza are aproximativ 13.000 de backlinkuri, iar siteul meu are undeva pe la 5000, deci trebuie sa mai treaca ceva timp pana sa ma pot compara cu el.Deocamdata, alternez pe pozitia 4-5 la cautarea respectiva.
Cele 5000 de backlinkuri, nu repr 5000 de siteuri.Multe din ele sunt obtinute in urma LE si dupa cum stiti, de la un blog nu primesti doar 1 backlink ci chiar cateva sute( de la fiecare articol, de la pag fiecarui tag, a fiecarei categorii etc).
Voi ce parere aveti?Am fost penalizat?Daca da, inca mai sunt penalizat?Precizez ca din momentul in care am vazut ca aveam PR 0 si pana astazi, am scris constant pe blog(1-2 articole zilnic,continut de calitate, original)