Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 19

Subiect: Backlink analysis pentru .ro: SEOmoz vs Majestic vs Ahrefs vs Raven

aliens este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    215
    Putere Rep
    39

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Backlink analysis pentru .ro: SEOmoz vs Majestic vs Ahrefs vs Raven

Hallo,

Vreau sa ma concentrez in perioada urmatoare numai pe clienti locali (.ro), si vreau sa stiu ce tool-uri ati recomanda pentru analiza de backlink-uri (nu numai pentru site-urile clientilor, ci si pentru cele ale competitorilor).

Pana acum am lucrat cu OSE (SEOmoz) pentru clientii US si nu am avut probleme, insa pentru site-urile .ro index-ul lor este destul de mic.

Din ce research am facut pana acum, as avea 4 variante:

SEOmoz (OSE) - de la 99$/luna

• Avantaje: export cate 100k backlinks per site, contine toate informatiile tipice SEOmoz (DA, PA, etc); pe langa OSE beneficiezi de KW analysis/rank tracking, On-Page analysis (crawler-ul lor, max 10k pagini per site), Followerwonk, GetListed, Social Media tracking (nu cine stie ce insa)
    • Dezavantaje: OSE are printre cele mai mici index-uri fata de celelalte tool-uri, nu prea este util pentru .ro. In plus, index-ul este updated numai o data/de doua ori pe luna.

MajesticSEO - de la 39€/luna

• Avantaje: printre cele mai mari index-uri, analiza istorica, vizualizare link-uri adaugate/pierdute in fiecare zi, include si un keyword checker pentru a verifica volumul keyword-ului si numarul de website-uri care rank-uiesc pentru el
    • Dezavantaje: link accuracy destul de mic, chiar si pentru index-ul "Fresh"; nu include informatii legate de PA/DA (dar au propriul ranking: "Citation Flow", "Trust Flow")

Ahrefs - de la 79$/luna

• Avantaje: index foarte mare de link-uri, link accuracy mai bun decat MajesticSEO, include metodele de analiza care exista si la MajesticSEO pe langa metode proprii, include raport cu probleme de crawling si tag-uri meta
    • Dezavantaje: nu include informatii legate de PA/DA (dar au propriul ranking: "AR"); cam scump avand in vedere ca nu ofera nimic altceva in afara de backlink analysis

Raven Tools - de la 99$/luna

• Avantaje: ca si SEOmoz, pe langa backlink analysis (prin MajesticSEO) ofera mai multe tool-uri pentru diferite task-uri SEO prin API-urile altor servicii: keyword analysis, content managing, link/outreach management, website auditor (mai nou), social monitor, traffic analysis
    • Dezavantaje: nu au index propriu, folosesc API-ul de la MajesticSEO; de asemenea, multe din tool-urile "extra" nu pot fi localizate (sau nu am gasit eu optiunea) pentru google.ro

In principiu, sunt curios ce folositi voi pentru clienti locali (poate alte tool-uri care nu sunt mentionate mai sus)

Desi am mentionat in avantaje ca unele platforme-uri contin si alte tool-uri pe langa analiza backlink-urilor, acestea nu ma intereseaza si nu le voi folosi prea mult (folosesc Xenu/Screaming Frog pentru crawling-ul site-urilor si probleme de on-page, Sprout/ThinkUp/Topsy pentru Social Media, Adwords/Ubersuggest/Excel pentru analiza KW).

Cam atat

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

Implicit

SEOmoz nu recomand, se updateaza cam greu index-ul si vede putine link-uri, dupa cum ai zis si tu. In plus, tool-urile celelalte de la seomoz sunt cam inutile, parerea mea. Mai ales fiind vb de .ro

Daca vrei doar backlink-uri, ti-as recomanda SEO SpyGlass Backlink Checker Software: X-Ray Your Competition . Are index mare, ofera informatii faine despre link-urii. Dintre toate, eu pe el l-as alege.

Daca vrei cont premium free pe seomoz pt 90 de zile, iti dau diseara cand ajung acasa detalii. A fost o oferta la sitepoint si ofereau un astfel de "freebie" de Craciun.
    Signatura lipsa

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    215
    Putere Rep
    39

Implicit

Stii cumva de unde isi ia index-ul SEO SpyGlass? M-am uitat putin peste cateva reviewuri si nu pare sa aiba un index mare.

De exemplu, un review facut saptamana trecuta care compara Ahrefs / Majestic SEO / SEOMoz / Raven Tools / SEO Spyglass: Backlink Checkers Compared – Ahrefs / Majestic SEO / SEOMoz / Raven Tools / SEO Spyglass - Matthew Woodward. In review, SEO SpyGlass se situeaza cam pe ultimul loc, chiar in urma SEOmoz (si asta pentru site-uri .com, ma gandesc ca pentru .ro index-ul e si mai mic).

Am sa incerc un trial totusi, sa vad "pe pielea mea" cum e.

Mersi!

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

Implicit

Are indexul lui propriu.

Asta-i parerea aluia care a facut review-ul.

Dar probabil habar n-are ca webmaster tools, seomoz + altele updateaza rar backlink-urile sterse. Verifica cate din backlink-urile indicate de seomoz exista si apoi compari. Ce-a facut el e inutil. A incercat sa faca el un experiment.. dar a cam esuat, parerea mea

Na, eu, personal recomand seo spy glass. Tu te interesezi si alegi ce-ti place tie.
    Signatura lipsa

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    215
    Putere Rep
    39

Implicit

Legat de backlink-uri sterse, este un review de la seobook cu privinta la ce raporteaza diferite tool-uri fata de cate backlink-uri sunt live: Ahrefs vs Majestic SEO vs Open Site Explorer: Which SEO Link Analysis Tool is Best?

In afara de Majestic SEO, restul au acuratete de peste 70% (80% in cazul SEOmoz), deci update-urile sunt relativ dese. Din pacate nu este si SEO SpyGlass pe lista, dar chiar daca ar fi si ar avea 100% acuratete, tot ar avea index cu link-uri live mai mic decat majoritatea celorlalte tool-uri. Desigur, sample-ul review-urilor este relativ mic si este numai pentru site-uri US sau UK. Am sa incerc sa fac si eu un experiment de genul pe site-uri .ro folosind si SEO SpyGlass impreuna cu un test de crawling pentru a verifica cate link-uri sunt live pentru a ma decide in final (folosind versiunile trial).

Partea buna cu SEO SpyGlass este ca platesti o singura data. Problema este ca as avea nevoie de export in excel si, din cate vad, numai varianta Enterprise include acest lucru.

Oricum da la sfarsit, mersi mult de recomandare!

gabetu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th April 2011
    Locaţie
    Piatra Neamt
    Posturi
    186
    Putere Rep
    27

Implicit

Ar mai fi CognitiveSeo care foloseste tot MajesticSEO & SEOMoz Metrics. Personal, pentru site-urile mici spre medii pe care le am in portofoliu, folosesc TrafficTravis (surse top 1000 seomoz, exalead, blekko). Acum 2-3 ani am folosit si seomonitor dar nu stiu cum a mai evoluat.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    215
    Putere Rep
    39

Implicit

Mersi de recomandari! Am sa trag un ochi pe fiecare. Site-urile tale de care vorbesti sunt .ro?

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    64

Implicit

O parere: am firma de seo si inca nu am avut nevoie de programele amintite. Practic te ajuta sa analizezi concurenta. In conditiile in care doar acest forum ofera tone de resurse, e putin probabil sa ai nevoie de linkuri fix de unde are si concurenta.
    Tks de Screaming Frog, acum am auzit de el si il testez. Xenu a fost ok pana aseara.
    Ultima modificare făcută de Sorin Frumuseanu; 14th January 2013 la 22:36.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    SEOmoz nu recomand, se updateaza cam greu index-ul si vede putine link-uri, dupa cum ai zis si tu. In plus, tool-urile celelalte de la seomoz sunt cam inutile, parerea mea. Mai ales fiind vb de .ro

Daca vrei doar backlink-uri, ti-as recomanda SEO SpyGlass Backlink Checker Software: X-Ray Your Competition . Are index mare, ofera informatii faine despre link-urii. Dintre toate, eu pe el l-as alege.

Daca vrei cont premium free pe seomoz pt 90 de zile, iti dau diseara cand ajung acasa detalii. A fost o oferta la sitepoint si ofereau un astfel de "freebie" de Craciun.
    M-ar interesa pe mine acel cont de 90 de zile Daca il mai ai.

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

E vb de link-ul asta:

Special Offer To SitePoint From SEOmoz | SEOmoz

PS: vezi ca peste 90 de zile iti ia de pe card 99$, deci daca vrei sa-l continui, sa ai bani pe card, daca nu, sa-ti pui reminder sa-ti inchizi contul cu 1-2 zile inainte sa expire
    Signatura lipsa

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. 120 de zile de acces gratuit la tool-urile SEOmoz Pro pentru utilizatorii Namecheap
    De matei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 25th September 2012, 02:43
  2. Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 1st October 2011, 00:05
  3. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 18th August 2011, 10:10
  4. Tool SEOmoz link analysis for free !!
    De Nichita în forumul Utile
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th January 2010, 18:16
  5. proiectul majestic-12
    De phane în forumul Alte motoare de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th November 2005, 22:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii