14th January 2013, 16:51
1 out of 1 members found this post helpful.
Backlink analysis pentru .ro: SEOmoz vs Majestic vs Ahrefs vs Raven
Hallo,
Vreau sa ma concentrez in perioada urmatoare numai pe clienti locali (.ro), si vreau sa stiu ce tool-uri ati recomanda pentru analiza de backlink-uri (nu numai pentru site-urile clientilor, ci si pentru cele ale competitorilor).
Pana acum am lucrat cu OSE (SEOmoz) pentru clientii US si nu am avut probleme, insa pentru site-urile .ro index-ul lor este destul de mic.
Din ce research am facut pana acum, as avea 4 variante:
SEOmoz (OSE) - de la 99$/luna
- Avantaje: export cate 100k backlinks per site, contine toate informatiile tipice SEOmoz (DA, PA, etc); pe langa OSE beneficiezi de KW analysis/rank tracking, On-Page analysis (crawler-ul lor, max 10k pagini per site), Followerwonk, GetListed, Social Media tracking (nu cine stie ce insa)
- Dezavantaje: OSE are printre cele mai mici index-uri fata de celelalte tool-uri, nu prea este util pentru .ro. In plus, index-ul este updated numai o data/de doua ori pe luna.
MajesticSEO - de la 39€/luna
- Avantaje: printre cele mai mari index-uri, analiza istorica, vizualizare link-uri adaugate/pierdute in fiecare zi, include si un keyword checker pentru a verifica volumul keyword-ului si numarul de website-uri care rank-uiesc pentru el
- Dezavantaje: link accuracy destul de mic, chiar si pentru index-ul "Fresh"; nu include informatii legate de PA/DA (dar au propriul ranking: "Citation Flow", "Trust Flow")
Ahrefs - de la 79$/luna
- Avantaje: index foarte mare de link-uri, link accuracy mai bun decat MajesticSEO, include metodele de analiza care exista si la MajesticSEO pe langa metode proprii, include raport cu probleme de crawling si tag-uri meta
- Dezavantaje: nu include informatii legate de PA/DA (dar au propriul ranking: "AR"); cam scump avand in vedere ca nu ofera nimic altceva in afara de backlink analysis
Raven Tools - de la 99$/luna
- Avantaje: ca si SEOmoz, pe langa backlink analysis (prin MajesticSEO) ofera mai multe tool-uri pentru diferite task-uri SEO prin API-urile altor servicii: keyword analysis, content managing, link/outreach management, website auditor (mai nou), social monitor, traffic analysis
- Dezavantaje: nu au index propriu, folosesc API-ul de la MajesticSEO; de asemenea, multe din tool-urile "extra" nu pot fi localizate (sau nu am gasit eu optiunea) pentru google.ro
In principiu, sunt curios ce folositi voi pentru clienti locali (poate alte tool-uri care nu sunt mentionate mai sus)
Desi am mentionat in avantaje ca unele platforme-uri contin si alte tool-uri pe langa analiza backlink-urilor, acestea nu ma intereseaza si nu le voi folosi prea mult (folosesc Xenu/Screaming Frog pentru crawling-ul site-urilor si probleme de on-page, Sprout/ThinkUp/Topsy pentru Social Media, Adwords/Ubersuggest/Excel pentru analiza KW).
Cam atat
14th January 2013, 22:55
1 out of 1 members found this post helpful.
E vb de link-ul asta:
Special Offer To SitePoint From SEOmoz | SEOmoz
PS: vezi ca peste 90 de zile iti ia de pe card 99$, deci daca vrei sa-l continui, sa ai bani pe card, daca nu, sa-ti pui reminder sa-ti inchizi contul cu 1-2 zile inainte sa expire
Signatura lipsa