O explicatie pe scurt asa:
Forumul e ca un bar in care vin zilnic cateva zeci/sute de persoane. Majoritatea se cunosc intre ei si scopul principal al forumului (ca si al unui bar de altfel) este ca lumea sa socializeze. La fel cum intr-un bar cu tematica sportiva se discuta in principal despre sport si fotbal, la fel pe seopedia se discuta in despre webmastering in general si despre SEO in special.
Chiar daca barmanii (administratorii) incearca sa mentina temele de discutie strict in jurul SEO, pana la urma utilizatorii (clientii) decid despre ce vorbesc. Nu este nevoie de nici un regulament pentru a-ti da seama ca intr-un bar nu intri si iti faci de cap, te stergi la fund cu meniurile si asa mai departe. Nici nu e nevoie sa vina barmanul sau proprietarul sa iti explice asta, o sa te scoata clientii pe brate afara frumos.
Cred ca atunci cand incepi sa activezi pe un forum, trebuie sa "simti" intai atmosfera, nu te apuci si o faci tu, nu merge sa te urci pe mese si sa dansezi daca nu e cazul. Si degeaba te duci la barman sa ii spui ca te-a suparat un client vechi, pentru ca o sa aiba, fireste, mult mai multa credibilitate un client obisnuit, care vine in fiecare zi.
Eu personal consider ca meriti cateva puncte pe minus pentru ca induci lumea in eroare spunand ca inscrierea in directoare nu e buna si pentru ca iti faci reclama de genul "pentru mai multe informatii da-mi PM". Asa ceva nu se face pe seopedia, nu e scris in regulament, dar e in "cultura" locului.

Răspunde cu citat