Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 37

Subiect: Un fleac, m-au copiat

N.Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    9th May 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    32
    Posturi
    439
    Putere Rep
    27

Implicit

Nimic de-a face cu web-ul. Îi și mulțumesc lui O. Cosmin pentru negativul ”Mai bine taci ca vorbesti prostii.” Păcat că nu contează din moment ce ai zero la reputație. Teoretic vorbind, ca să nu ne abatem de la subiectul propriu zis, nu îi poți face nimic respectivului aducând în prim plan aceleași categorii ca și tine. Vorba aia, dacă eu îmi fac un site de turism și fac o categorie pentru Predeal, colegii de pe forum nu mai pot crea categoria Predeal doar că am făcut-o eu ?
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

cipoc este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    IASI
    Vârstă
    41
    Posturi
    62
    Putere Rep
    0

Implicit

era vorba si fix de aceleasi produse din categorii
    Si sunt unele produse pe care eu le-am cautat si le-am gasit in tot felul de surse mai ciudate

LensFlare este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Posturi
    1.114
    Putere Rep
    41

Implicit

@cipoc din moment ce nu ai drepturi de autor pe acele manuale... nu ai ce sa rezolvi. Conteaza prea putin daca s-a inspirat de la tine sau nu.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    g) operele de arta plastica, cum ar fi: operele de sculptura, pictura, grafica, gravura, litografie, arta monumentala, scenografie, tapiserie, ceramica, plastica sticlei si a metalului, precum si operele de arta aplicata produselor destinate unei utilizari practice;
    Daca faci designul in altceva decat in Paint nu cred ca se considera arta plastica.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    Daca faci designul in altceva decat in Paint nu cred ca se considera arta plastica.
    Eu am discutia asta cu foarte multi clienti care cer "drepturi de autor" pt site-ul lor.

Si ii intreb, la ce?
    - la cod? pe php?
    - pe design? Pe ce? Pe culori, pe module, pe pozitii, pe ce?

Cand vb de un site, e imposibil.

Si sa presupunem ca e posibil. Un site din brazilia copiaza un site facut de mine. Eu ce fac? Nimic!

Ma inregistrez pe drepturi de autor? Unde? Local, international? Pai daca clientul plateste 1000 euro pe site, eu ce fac, sunt tampit sa dau mii (zeci) de euro pe drepturi de autor international?

Si daca ma judec, unde o fac? In brazilia? Pai pentru ce

Au copiat ei okazii si emag, design-ul de la amazon, asa ca vb vorbe.

Legea e ok, dar pt scluptura, picturi, si altele, unde chiar e "mana" care creeaza un obiect. Dar pe un layout de site, sa ai drepturi de autor, eu cred ca e imposibil, si o tampenie.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    332
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de N.Paul Vezi Post
    Nimic de-a face cu web-ul. Îi și mulțumesc lui O. Cosmin pentru negativul ”Mai bine taci ca vorbesti prostii.” Păcat că nu contează din moment ce ai zero la reputație. Teoretic vorbind, ca să nu ne abatem de la subiectul propriu zis, nu îi poți face nimic respectivului aducând în prim plan aceleași categorii ca și tine. Vorba aia, dacă eu îmi fac un site de turism și fac o categorie pentru Predeal, colegii de pe forum nu mai pot crea categoria Predeal doar că am făcut-o eu ?
    Nu prea înțeleg ce vrei să spui . Că ți-am dat eu negativ sau că mi-ai dat tu !? Dar nu prea contează. Să revenim la subiect.

Nu susțin că am dreptate dar cred că am. Să analizăm articolul.
    În primul rând legiuitorul prin sintagma "opera de artă" s-a referit mai mult la o orice "creație intelectuală" indiferent de calitatea și valoarea ei. Dacă tu scrii următorul vers "Foaie verde, trei surcele, azi am băut apă și am mâncat mere", el nu reprezintă o operă de artă așa cum e ea percepută de noi toți, dar tot e protejat prin drepturile de autor. Tot ce am vrut să spun aici e că expresia "operă de artă" e cam derutantă.

Acum, chiar dacă în articolul 7 litera g nu e prevăzută expres sintagma "design web", nu înseamnă că nu se referă și la el. Până la urmă, design-ul web tot design e.

Așadar, dacă sunteți de acord că design-ul web este o creație intelectuală de natură grafică, atunci s-ar putea să fi avut dreptate, dacă nu, îmi cer scuze că v-am ocupat timpul.

aaa (uitasem) în finalul acestui alineat scrie "...alte opere de artă aplicate produselor destinate unei utilizări practice". Deci, dacă teza scrisă mai sus nu e bună, atunci poate mă ajută finalul alineatului. Cu alte cuvinte, dacă designul web nu este o creație intelectuală de natură grafică, atunci este o creație intelectuală aplicată produselor destinate unei utilizări practice.

Atenție! Acum am văzut, Tom nu a copiat articolul bine!
    Ultima modificare făcută de O. Cosmin; 28th April 2013 la 23:38.

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post

Atenție! Acum am văzut, Tom nu a copiat articolul bine!
    Eu am intrebat daca ala e.

Pune-l te rog pe cel bun, si explica cum un design web e protejat de drepturi de autor. Merci.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Eu am intrebat daca ala e.

Pune-l te rog pe cel bun, si explica cum un design web e protejat de drepturi de autor. Merci.
    **g)*operele de artă grafică sau plastică, cum ar fi: operele de sculptură, pictură, gravură, litografie, artă monumentală, scenografie, tapiserie, ceramică, plastica sticlei și a metalului, desene, design, precum și alte opere de artă aplicată produselor destinate unei utilizări practice;

Legea e din 1996, articolul 7g a fost actualizat in 2004, nu m-am gandit sa caut si eu legea... ultima oara actualizata in 2012, dar 7g ramane identic. E introdus si designul.

Problema e cum oferi unui client drepturile pentru un site in php/html/css sa zicem. Bagi din 2 in 2 randuri commenturi?
    <!-- Creatie originala Tom Agency, drepturi cedate catre SC Clientu' lu' Tom SRL conform contractului 12/13/03/2013. Nu stergeti, important -->

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    **g)*operele de artă grafică sau plastică, cum ar fi: operele de sculptură, pictură, gravură, litografie, artă monumentală, scenografie, tapiserie, ceramică, plastica sticlei și a metalului, desene, design, precum și alte opere de artă aplicată produselor destinate unei utilizări practice;

Legea e din 1996, articolul 7g a fost actualizat in 2004, nu m-am gandit sa caut si eu legea... ultima oara actualizata in 2012, dar 7g ramane identic. E introdus si designul.

Problema e cum oferi unui client drepturile pentru un site in php/html/css sa zicem. Bagi din 2 in 2 randuri commenturi?
    <!-- Creatie originala Tom Agency, drepturi cedate catre SC Clientu' lu' Tom SRL conform contractului 12/13/03/2013. Nu stergeti, important -->
    Poate asa de fun, dar dpdv legal, sau sa zicem dpdv "real life", NU poti. E inutil si extrem de costisitor sa-ti creezi drept de autor pe un design web.

Mai ales ca un site se schimba o data pe an, nimeni nu sta cu acelasi design forever.

In cazul unei picturi, sau a unei sclupturi, e altceva.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Pai stai ma nene, cantaretii isi inregistreaza fiecare cantecel la OSIM?
    Cred ca legea romaneasca e de cacao. In UK de exemplu, creatorul unui text este "by default" detinatorul copyrightului si daca il copiezi ai pus-o.

La noi, in Romania, e valabila numa' pentru cantareti?
    Trust, but verify.

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. E Un Fleac : I-am Ciuruit !
    De superbus în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 7th December 2009, 11:09
  2. articol copiat
    De serbanica în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 13th April 2009, 18:24
  3. Mi-au copiat situ
    De deadworldisee în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 11th December 2008, 14:20
  4. Iar content copiat...
    De DMB în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 1st June 2008, 13:59
  5. Titlu copiat
    De ferasrl în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 11th July 2007, 22:48

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •