30th September 2011, 09:48
0 out of 1 members found this post helpful.
Pana nu aveti o marca inregistrata nu este furt. La OSIM (au si site) se inregistreaza marci. Sunt si zeci de site-uri afiliate care, contra unui comision, fac acelasi lucru. In plus o sa mai trebuiasca sa va declarati "persoana fizica", sa depuneti u8n bilant contabil la un anumit interval de timp (in romania din cate stiu se depune anual obligatoriu si il puteti depune si lunar) fapt care o sa atraga si obligativitatea achitarii a 16% din profit catre stat.
Dupa ce aveti marca inregistrata trebuie sa va asigurati ca documentele facute publice vor fi incarcate sub egida marcii voastre.
In subsolul fiecarei pagini ar fi util sa scrieti ceva de genul asta : Aceste informatii sunt proprietate intelectuala cu marca inregistrata "cutare si cutare", orice copiere si publicare ulterioara a acestor informatii constitue o contraventie. Nerespectarea regimului de marca inregistrata impune sanctiuni banesti cat si inchisoare.
Sub asta mai trebuie un link catre protectia consumatorului.
Apoi puteti da in judecata pe cine vreti, google o sa aiba autoritatea sa oblige site-urile respective sa scoata respectivul continut si asa mai departe. Ba chiar puteti cere daune morale cat si bani pentru perioada in care v-a fost folosit materialul. Pana atunci va puteti plange oricat. Daca eu scriu ceva fara sa ma protejeze o marca inregistrate am la fel de mult drept sa ma folosesc de acel material ca si oricine altcineva, pentru ca devine instant o informatie publica.
Daca mi-ati fi spus ca marca voastra a fost copiata atunci as avea un dram de compasiune pt voi, pana atunci... face-ti-va acte copii... asa functioneaza democratia.... Sau ramane-ti asa, platiti taxe 0, cum fac si eu de altfel si lasati informatia sa curga liber. Si eu am sute de imagini folosite de altii, imagini la care am lucrat sute de ore si imi pare bine cand vad ca ce fac eu se copiaza, inseamna ca prinde si trebuie sa stau in zona aia.