Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 28

Subiect: Teapa prin PayPal ChargeBack

dracosu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    27th February 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    171
    Putere Rep
    32

Implicit Teapa prin PayPal ChargeBack

Salutare

Problema este urmatoarea:

Un prieten a facut un site pentru un roman din Italia in luna mai, tipul l-a platit prin paypal, insa la platit prin donatie, spunand ca nu poate sa plateasca altfel, pentru ca nu avea cont la paypal.
    Azi ia venit notificare pe email si chargeback in paypal, acum trebuie sa dea banii inapoi, in paypal are balanta negativa - 319 euro, pentru ca numai avea nimic pe cont

Ce se poate sa face? El crede ca tipu a folosit un card furat, insa era specificat in tranzactie siteul pentru care a trimis "donatia",
    Are pe messenger toata discutia, dar e alt nume si alt email !

O sa ii ia banii de pe card ?
    Ce o sa se intample? Ce poate sa faca?
    Am un site unde iti poti comanda lucruri gratis, moca sau cum vrei sa le zici :D

p3tq este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    1st October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    76
    Putere Rep
    27

0 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Greseala lui, trebuia sa-i scoata de cand a vazut ca au fost trimisi prin chargeback.
    Nu cred ca se mai poate face nimic din cate am auzit.

zetman este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2011
    Vârstă
    40
    Posturi
    31
    Putere Rep
    0

Implicit

pai nu intelegi! banii au fost scosi si balanta e negativa!

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

Citat Postat în original de p3tq Vezi Post
    Greseala lui, trebuia sa-i scoata de cand a vazut ca au fost trimisi prin chargeback.
    Despre ce vorbesti tu ? Omul spune ca nu avea bani in cont, si are balanta negativa. Ce e aia trimisi prin chargeback ? Sau esti in goana dupa posturi si aberezi si aici.

dracosu: nu are alta varianta decat sa nu mai foloseasca contul respectiv si cardul, cred ca poate sterge cardul atasat, sau cel putin nu tine bani pe el.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    Despre ce vorbesti tu ? Omul spune ca nu avea bani in cont, si are balanta negativa. Ce e aia trimisi prin chargeback ? Sau esti in goana dupa posturi si aberezi si aici.

dracosu: nu are alta varianta decat sa nu mai foloseasca contul respectiv si cardul, cred ca poate sterge cardul atasat, sau cel putin nu tine bani pe el.
    Dar asa paguba nu e a Paypalului? Si atunci nu vor incerca sa si-o recupereze de pe cardul tau/banca/numele tau? Intreb, pentru ca nu stiu. Ar fi prea usor sa fugi cu banii luati intr-o teapa din asta atunci, zic (cand situatia sta altfel, si nu cel care cere chargeback e teparul).
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

dracosu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    27th February 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    171
    Putere Rep
    32

Implicit

Da, paguba ar fii a paypalului, asta in caz ca paypalul returneaza banii celui care a cerut ChargeBack-ul.
    Cel care a cerut ChargeBackul este propietarul cardului furat (defapt, in emailul de la PayPal scria ca banca a cerut chargeback-ul deoarecea fost o tranzactie neautorizata) si nu cel caruia i-a facut site-ul.
    Am un site unde iti poti comanda lucruri gratis, moca sau cum vrei sa le zici :D

Heavenz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    27th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    83
    Putere Rep
    26

Implicit

A mai patit cineva asa .. a sunat la paypal si i-au spus ca ii vor restrictiona accesul la cont in cazul in care nu achita balanta negativa.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Dupa 10.000+ tranzactii prin Paypal, dintre care vreo 100 de dispute, va pot spune ca intotdeauna (eu am castigat odata) castiga cel care face disputa, indiferent daca face dovada platii sau nu.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

Citat Postat în original de dracosu Vezi Post
    Da, paguba ar fii a paypalului, asta in caz ca paypalul returneaza banii celui care a cerut ChargeBack-ul.
    Cel care a cerut ChargeBackul este propietarul cardului furat (defapt, in emailul de la PayPal scria ca banca a cerut chargeback-ul deoarecea fost o tranzactie neautorizata) si nu cel caruia i-a facut site-ul.
    Deci ii salut din mers, daca ai avut norocul sa ai sold zero, ramane asa cu balanta pe minus. Cel putin moral este treaba lor ce carduri autorizeaza si mai ales cum le verifica, eu pe munca mea imi primesc banii.

Din pacate situatia este extrem de fragila, in ideea ca, trecand peste posibilitatea disputei, pot sa cer chargeback direct la banca in termen de 30 de zile, sa zicem ca mi a clonat cineva cardul sau orice motiv invocat. In 99% din cazuri, banii se intorc in contul meu. Stiu concret de un coleg de facultate care, dupa ce si a cumparat toate cele de la chinezi via paypal, a facut chargeback si a primit in cont sumele pana la ultima centima. Au facut chinezii spume, au trimis doua sute de mailuri, l-or fi si sunat dar folosise un prepaid aruncat dupa. Banuind ca nu vor veni sa il taie si sa il care in valize, cred ca asta a fost tot.
    Ultima modificare făcută de Serban Cristian; 8th June 2011 la 01:24.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Ceapa mamii lor. Eu pe buna dreptate nu am fost lasat sa fac Charge-Back acum recent cand m-a tzepuit cineva cu 30E. Ziceau ca nu am selectat ca-i vanzare de bunuri, deci nu pot deschide dispute. Acum naiba mai stie ce-am selectat sau daca am selectat ceva. Cert e ca n-am putut deschide disputa.

We're sorry, but this transaction cannot be disputed because it is not a purchase of goods or services. Please contact the recipient directly.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Plata prin PayPal cu cardul
    De danP în forumul PayPal
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 20th June 2011, 18:05
  2. Solutii / idei pentru evitare chargeback PayPal
    De superbus în forumul PayPal
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 24th February 2010, 14:03
  3. Plata furnizori prin PayPal?
    De marcos29 în forumul PayPal
    Răspunsuri: 2