Pagina 4 din 7 PrimulPrimul ... 23456 ... UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 64

Subiect: Consiliere legala gratuita

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Avocatul meu a spus ca nu este nici o problema cu acel articol, m-am consultat inainte de a face pasul asta, dupa cum vezi singurul element privind identitatea omului este numele lui si scoala, restul sunt link-uri spre alte pagini in care sunt prezentate informatiile, dar el se ocupa de cazuri mult mai mari, cat timp spun doar adevarul in articol. Am ca dovezi si discutiile private cu el in care a spus ca vinde domeniul si sa ii trimit banii, la fel are dovezi (pe care le-am vazut) si o alta victima inselata de acest individ

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Cunosc cazuri de oameni care au fost condamnati pentru inselatorie cu mai putine dovezi, bani dati cashe, fara sa existe martori, fara contract fara nimic, sau acei romana care au facut diverse tipuri de fraude in state, cazuri in care bani au fost trimisi pe alt nume si tot au fost condamanti, problema este de tip si de dorinta de implicare si a celor pagubiti si a autoritatilor pentru a pune acest om la punct.
    Daca cineva se ambitioneaza cineva suficient de mult, omul poate ajunge chiar si la puscarie
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

cristianionescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    29

Implicit

Nu este adevarat. Nu poti lua o actiune legala in baza dovezii ca tu i-ai dat banii. Dovada asta nu certifica consimtamantul sau! Daca tu imi pui mie in cont 10 Euro cu mentiunea transfer "carul cu boi de nicolae grigorescu" nu inseamna ca apoi ma poti da in judecata pentru ca nu ti-am transferat tabloul. Nu stiu cu ce avocati ai vorbit, dar competenta lor imi pare serios indoilenica.

In alta ordine de idei asa cum vad eu lucrurile, articolul afecteaza dreptul sau la viata privata, la demnitate, prezumtia de nevinovatie si alte multe fundamente de drept ale sistemului juridic.

Un alt aspect care personal mi se pare ciudat este urmatorul. Daca vroiati sa faceti tranzactia sigur, foloseati un serviciu de escrow. Am vazut ca plata a fost facuta din BTRL. Iar BTRL ofera escrow. Costa doar 0.5% serviciul.

Eu vad lucrurile cam asa. Nu poti face o tranzactie pe incredere, pentru a evita sistemul legal (regimul TVA, impozit pe profit, taxare generala), pentru ca mai apoi, in eventualitatea in care esti pacalit, sa recurgi la sistemul legal pentru solutionarea problemei. Chestia asta nu tine. In regimul comercial ai nevoie de contract sau folosesti escrow (bancar pur si simplu, documente contra bani se numeste).

Iar asta cu "Cunosc cazuri de oameni care au fost condamnati pentru inselatorie cu mai putine dovezi, bani dati cashe, fara sa existe martori, fara contract fara nimic" iar nu tine. Iti pot da ca exemplu cazul Valcea. Tu ai idee cata documentatie a implicat instrumentarea? Cate loguri de hosting, IP, filari, martori, oameni sub acoperire, descinderi simultane, mandate au fost implicate? Nu poti "condamna" pe cineva fara dovezi. Dovezi solide.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Omul a confirmat si in privat si public ca a solicitat si primit banii pentru domeniul respectiv, apoi mai stiu un caz in care un om sa trezit cu un dosar penal in cazul in care cineva a depus din greseala banii in contul lui (trebuiau sa ajung in alt cont) si el nu a returnat banii inapoi din proprie initiativa, eu am cerut sa returneze si banii, a zis ca o face si nu a facut-o, chestii legale prin care il poti agata in instanta sunt suficiente, timp si chef sa fie. Nu incerca sa ii mai gasesti o aparare respectivului individ, doar nu esti avocatul lui (sau esti?). Si ca fapt divers prietenul meu avocat lucreaza pentru o companie f mare cu filiala in ro, a fost o discutie amicala la o bere. O sa disct si cu un prieten procuror cand ma mai intalnesc la o bere sa vad cum vede el situatia.
    Si dupa cum am spus pentru mine era o suma mica si nu m-am mai complicat cu escrow, era o pierdere luata in calcul atunci cand am facut tranzactia, doar ca vad ca altii au fost pacaliti cu sume mult mai mari si omul incearca in continuare sa insele oamenii.
    Si mai am si alte dovezi pe care le voi prezenta doar in cazul in care se ajunge la instanta, nu doresc sa pomenesc de ele.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    29

Implicit

Lovelife, habar nu am cine e tipul in cauza. Si nu incerc sa il apar. Incerc insa sa iti explic, cat se poate de serios ca topicul asta se refera la aspecte legale. Asta cu "a pus banii in contul lui si s-a trezit cu dosar penal" e un mit. Romania, ca orice stat de drept, are legi. Ca sunt proaste sau bune asta e o alta discutie. Insa iti garantez ca in Anno Domini 2011 un caz de genul asta nici macar nu ajunge in instanta.

Ar fi si culmea. Eu ma duc in 10 minute la BCR, cu numele si CNP tau, fara sa stiu cont, si iti pun 10 RON in cont cu explicatia: taxa de protectie. Apoi te dau in judecata ca m-ai amenintat. Crezi ca tine? Eu zic ca nu!

In relatiile comerciale contractul semnat este singurul care atesta vointa partilor. In lipsa lui nu poti nici macar acuza.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Mie nu mi-ai raspuns. Cum l-ai apara pe lovelife din postura de avocat al sau? (ma rog, cum l-ai reprezenta, ca nu ai ce sa-i aperi)
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    32
    Posturi
    442
    Putere Rep
    35

Implicit

Imi poti spune si mie cat de legal este sa ma inspir din design-ul altor siteuri. Sa detaliez, eu am o tema de wordpress sa zicem pe care vreau sa o vand pe themeforest (doar un exemplu), in ea am imprumutat un contur al sidebarului cum am vazut pe siteul x. Poate sa imi faca ceva administratorul siteului x ca vand pe tema mea acelasi sidebar (sau header, imaginea de background orice...) cu aceleasi imagini ca siteul lui?
    D R G

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    29

Implicit

Cristi, daca Lovelife ar fi fost sa zicem clientul meu, nu s-ar fi ajuns aici. In sensul ca l-as fi sfatuit inca de la bun inceput sa abordeze problema legal, cu calm si tact pentru a vedea ce putem face. In mod clar nu l-as fi sfatuit sa publice articolul cu pricina.
    I-as fi cerut sa produca un document (oricare ar fi el) care dovedeste ca paratul i-a solicitat suma respectiva pentru transfer. O hartie semnata, orice (exclus conversatii de messenger sau mail, telefoane inregistrate dupa ureche, ca nu asa se fac afacerile legal).

Daca ar fi avut-o l-as fi reprezentat, daca nu, nu. Pur si simplu nu poti apara pe cineva care nu semneaza o hartie fie ea cat de mica. Legal vorbind nu inteleg cum poate demonstra legal ca i s-a solicitat suma respectiva, si ca a existat un acord consensual de vanzare.

Tu ai pariuri.org. Daca eu iti pun in cont 50 E cu explicatia taxa transfer pariuri.org, inseamna ca ai obligatia legala de a-mi vinde siteul? Aici e problema fundamentala. Cum demonstrez eu ca reclamant, ca tu, paratul mi-ai solicitat suma, si ca a existat un acord de vointa (neconstransa) de a face tranzactia. Legal, se poate doar prin contract, sau prin orice inscris semnat.

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

Implicit

Vin si eu cu o intrebare.. compusa din ceva mai multe intrebari.

Doresc sa deschid un magazin de ceaiuri. Este posibil sa import si sa vand ceaiuri pe PFA sau daca e nevoie sa deschid o firma? In ambele situatii... cam cate procente din incasari se vor duce catre stat? Mi s-a spus ca la firma e ceva de genul 55% - ceea ce mi se pare strigator la cer - practic ar trebui sa iau ceaiuri gratis, ca sa se renteze afacerea.

Multumesc anticipat :-)

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

@Cristi daca ar fi dupa tine toti excrocii ar fi liberi, mai dezamagit, in cate excrocheri online ai vazut tu contracte semnate ? dar in excrocherii offline? Si totusi sunt destui cei condamnati pentru asta? Individul a solicitat o suma de bani pentru un anumit bun la mai multe persoane, a trimis respectivilor si contul in care sa se faca plata, la alti indivizi a trimis si documente falsificate ca dovada ca sa facut transferul domeniului. Nu am depus eu banii asa intr-un cont la intamplare ci in urma unei solicitari.
    Apropo de banii ce ajung in contul tau care nu erau ai tai si nu ai sesizat organele competente, este caz penal la fel cum si gasirea unei sacose cu bani pe strada pe care nu o duci la politie, nu cunosc articolele de lege dar sunt cazuri reale mediatizate.
    As ca caz divers, a fost n caz de curand in presa despre un individ care a cerut verbal bani unor batrani, fara martori, fara nici o hartie, fara nimic pentru nu stiu ce chestie, si a fost prins si condamnat, si totusi eu am un caz mai solid. Sau cazul in care niste indivizi au gasit la grapa de gunoi o cizma in care erau cateva zeci de mii de euro si nu au anuntat politia, si sau trezit cu dosar penal.
    Tu probabil vezi cazul din punct de vedere strict comercial, cand este necesar un contract, si atunci daca ai aceptat bunul si l-ai folosit trebuie sa il platesti (am castigat un caz de genul asta in instanta, si chiar daca aveam contract, judecatorul a spus ca nu il intereseaza nici contractul si nici factura de vreme ce a luat bunul si la folosit) dar aici este un caz penal unde sunt aproape sigur ca nu ai experienta
    Ultima modificare făcută de lovelife; 31st October 2011 la 18:52.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    29

Implicit

Lovelife, nu daca ar fi dupa mine "toti excrocii ar fi liberi". Legea spune asa. Oricine este nevinovat pana la proba contrarie.

Moral eu iti dau tie dreptate. Inteleg perfect ce spui, si in nici un moment nu am pus la indoiala adevarul celor afirmate. Legal insa, lucrurile se schimba. Cazul tau nu este deloc penal. De fapt nu este un caz daca nu poti dovedi acordul de vointa al celuilalt in a ceda activul in cauza. Dreptatea nu se face "pe vorbe" ci aducand pe masa dovezi cu caracter probatoriu.

"Un individ care a cerut verbal bani unor batrani, fara martori, fara nici o hartie, fara nimic pentru nu stiu ce chestie, si a fost prins si condamnat".
    In primul rand cum fara martori cand batranii in cauza sunt martori? In al doilea rand, nu crede tot ce citesti in presa, presa vrea sa prezinte senzationalul.

Poti intreba orice avocat daca fara dovezi se poate ajunge la un verdict in instanta. Fara alte dovezi nici macar martorii nu sunt o proba unic necesara si suficienta. Daca nu s-ar cere dovezi a caror veridicitate sa nu poate fie pusa la indoiala, oricine ar infunda pe oricine pentru orice. Gen eu zic ca tu mi-ai violat sotia, si te infund. Daca e dupa tine nu mai avem nevoie de expertiza medico-legala, de analize ADN, de martori, e suficient ca EU am spus ca tu ai facut-o, si asta tine, de sine statator in instanta.

Imi pare rau sa iti spun, insa nu esti nici pe aproape. Este de 100 de ori mai greu sa "condamni" pe cineva. D-asta avem in Europa in general procese care se intind pe decade, mii de vinovati care scapa, si extrem de rar cate unul nevinovat care o pateste (aici cazurile se numara pe degete).

Pagina 4 din 7 PrimulPrimul ... 23456 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Publicare gratuita de articole pe .ro
    De crash în forumul Continut web
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 15th July 2011, 07:00
  2. Publictate aproape gratuita!
    De matican în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 1st April 2009, 01:52
  3. Director Web PR2 - inscriere gratuita
    De l00ky în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 28th March 2009, 01:40
  4. Publicitate gratuita
    De alex_nosferatu în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 6th December 2008, 04:00
  5. Publicitate Gratuita
    De matican în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 25th June 2008, 11:19

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •