Pe achizitie nu, pe facturare externa da. Tine de regimul recuperarii TVA.
Pe achizitie nu, pe facturare externa da. Tine de regimul recuperarii TVA.
Da, pai am platit TVA 25%, cota taxei in tara respectiva fiindca nu am(inca) un numar de tva comunitar sau ceva de genul daca nu ma insel, luni ma duc la contabil sa ma documentez mai bine
Din pasiune, fotograf
La mine nu de achizitie s-au legat, ci de incasarea unei sume din strainatate (era o suma mai mare pe o singura tranzactie) din Italia.
Intrebare: Trebuie ceva autorizatie pentru distribuirea gratuita a unei publicatii tip comercial. Distribuirea se va face in scari de bloc, spatii comerciale gen.
.
Nu ai nevoie de autorizatie, daca e vorba de centre comerciale iti trebuie acordul celui care administreaza respectivul spatiu.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Cred ca e vorba de cod EORI, pentru acest ar trebui sa mergi la cei de la vama, codul se obtine online. Din ce imi aduc aminte dureaza 24 -48 de ore.
Am un Blog
Trebuie sa verifici daca exista un HCL pe tema asta in orasul tau. In anumite cazuri primariile adauga prevederi pentru protejarea curateniei in unele cazuri. In Sibiu si Ploiesti de exemplu chestia asta este interzisa. Poti lua o amenda daca se dovedeste ca au fost plasate de tine sau in beneficiul tau. Un caz celebru este RCA Ieftin (nu siteul .ro ci un concurent) in Targoviste, care a lipit mii de pliante pe stalpi, usi de bloc, cutii postale.Intrebare: Trebuie ceva autorizatie pentru distribuirea gratuita a unei publicatii tip comercial. Distribuirea se va face in scari de bloc, spatii comerciale gen.
La fel si in Timisoara:
De asemenea, potrivit HCL 160/2009 privind aprobarea Regulamentului de publicitate stradala in Timisoara, distribuirea de mostre si materiale publicitare fara aviz din partea Primariei se sanctioneaza cu amenda de la 200 la 500 lei.
Sunt lucruri diferite. Inregistrarea ca operator se face prin depunerea unui formular de solicitare + cazierul administratorilor. Dureaza intre 7 - 14 zile, totul se face offline. Pentru Bucuresti vei fi refuzat la nesfarsit daca mentiunea de pe cazier nu este: A servi pentru inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari a SC ___ SRL.Cred ca e vorba de cod EORI, pentru acest ar trebui sa mergi la cei de la vama, codul se obtine online. Din ce imi aduc aminte dureaza 24 -48 de ore.
Ultima modificare făcută de cristianionescu; 30th October 2011 la 12:37.
Multumesc de raspuns @Fium.
.
Tiberiu, citeste mai sus te rog.
[QUOTE=cristianionescu;174495]Trebuie sa verifici daca exista un HCL pe tema asta in orasul tau. In anumite cazuri primariile adauga prevederi pentru protejarea curateniei in unele cazuri. In Sibiu si Ploiesti de exemplu chestia asta este interzisa. Poti lua o amenda daca se dovedeste ca au fost plasate de tine sau in beneficiul tau. Un caz celebru este RCA Ieftin (nu siteul .ro ci un concurent) in Targoviste, care a lipit mii de pliante pe stalpi, usi de bloc, cutii postale.
La fel si in Timisoara:
De asemenea, potrivit HCL 160/2009 privind aprobarea Regulamentului de publicitate stradala in Timisoara, distribuirea de mostre si materiale publicitare fara aviz din partea Primariei se sanctioneaza cu amenda de la 200 la 500 lei.
Publicatiile nu se incadreaza la aceasta hotarare locala.
Am un Blog
Fium, sper ca iti dai seama ca explicatia asta nu tineHCL-ul se aplica si pentru mostre de produse de exemplu.
Explicatia oferita de tine e la fel ca si chestia cu "acest mesaj are caracter necomercial" din mailuri.
Uite, eu poate nu vreau publicatia ta. Si atunci aplici solutia civilizata. Ai vazut cum se distribuia Adevarul de Seara? In punctele de ridicare de presa? Asa e normal. Vreau iau, nu vreau, nu iau.
Nu e ok sa faci spam in offline
Tie ti s-ar parea ok ca dimineata cand te duci la serviciu sa ai 2000 de pliante, reviste si materiale "necomerciale" sub stergatoare, in luneta, sau lipite cu scotch de usi?
Sa iti dau o speta si mai interesanta. Eu parchez in fata sectiei de politie sub ochii unui politist (martor). Tu vezi masina, si te hotarasti sa imi lipesti cu scoth o revista de usa. Eu te iau la bataie (sa zicem ca iti dau doar 2 palme). Politistul vede toata faza. Intrebare. Daca tu ma chemi in instanta pentru vatamare corporala, castigi? Eu zic ca nu. De fapt am avut un caz concret unde proprietarul masinii a castigat, intervenind pentru a-si proteja bunul.
Stiai ca DPDV legal singurul om care are dreptul de a atinge cutia ta postala este postasul? Eu de exemplu aveam un administrator bagacios care imi tot rupea eticheta de pe cutia postala pentru ca nu era in ton cu celelalte (omul vindea niste chestii de aluminiu cu 30 Ron bucata si vroia sa ma oblige sa imi iau). L-am lasat de vreo 2 ori dupa care i-am explicat frumos cum sta treaba si brusc am devenit prieteni.
Ultima modificare făcută de cristianionescu; 30th October 2011 la 13:05.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)