Pagina 2 din 7 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 64

Subiect: Consiliere legala gratuita

cristianionescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    29

Implicit

Pe achizitie nu, pe facturare externa da. Tine de regimul recuperarii TVA.

paulpadurariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    25th February 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    43
    Posturi
    558
    Putere Rep
    34

Implicit

Da, pai am platit TVA 25%, cota taxei in tara respectiva fiindca nu am(inca) un numar de tva comunitar sau ceva de genul daca nu ma insel, luni ma duc la contabil sa ma documentez mai bine
    Din pasiune, fotograf

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    29

Implicit

La mine nu de achizitie s-au legat, ci de incasarea unei sume din strainatate (era o suma mai mare pe o singura tranzactie) din Italia.

tiberiur este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    33
    Posturi
    455
    Putere Rep
    32

Implicit

Intrebare: Trebuie ceva autorizatie pentru distribuirea gratuita a unei publicatii tip comercial. Distribuirea se va face in scari de bloc, spatii comerciale gen.
    .

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de tiberiur Vezi Post
    Intrebare: Trebuie ceva autorizatie pentru distribuirea gratuita a unei publicatii tip comercial. Distribuirea se va face in scari de bloc, spatii comerciale gen.
    Nu ai nevoie de autorizatie, daca e vorba de centre comerciale iti trebuie acordul celui care administreaza respectivul spatiu.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de paulpadurariu Vezi Post
    Da, pai am platit TVA 25%, cota taxei in tara respectiva fiindca nu am(inca) un numar de tva comunitar sau ceva de genul daca nu ma insel, luni ma duc la contabil sa ma documentez mai bine
    Cred ca e vorba de cod EORI, pentru acest ar trebui sa mergi la cei de la vama, codul se obtine online. Din ce imi aduc aminte dureaza 24 -48 de ore.
    Am un Blog

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    29

Implicit

Trebuie sa verifici daca exista un HCL pe tema asta in orasul tau. In anumite cazuri primariile adauga prevederi pentru protejarea curateniei in unele cazuri. In Sibiu si Ploiesti de exemplu chestia asta este interzisa. Poti lua o amenda daca se dovedeste ca au fost plasate de tine sau in beneficiul tau. Un caz celebru este RCA Ieftin (nu siteul .ro ci un concurent) in Targoviste, care a lipit mii de pliante pe stalpi, usi de bloc, cutii postale.

La fel si in Timisoara:

De asemenea, potrivit HCL 160/2009 privind aprobarea Regulamentului de publicitate stradala in Timisoara, distribuirea de mostre si materiale publicitare fara aviz din partea Primariei se sanctioneaza cu amenda de la 200 la 500 lei.

Cred ca e vorba de cod EORI, pentru acest ar trebui sa mergi la cei de la vama, codul se obtine online. Din ce imi aduc aminte dureaza 24 -48 de ore.
    Sunt lucruri diferite. Inregistrarea ca operator se face prin depunerea unui formular de solicitare + cazierul administratorilor. Dureaza intre 7 - 14 zile, totul se face offline. Pentru Bucuresti vei fi refuzat la nesfarsit daca mentiunea de pe cazier nu este: A servi pentru inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari a SC ___ SRL.
    Ultima modificare făcută de cristianionescu; 30th October 2011 la 12:37.

tiberiur este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    33
    Posturi
    455
    Putere Rep
    32

Implicit

Multumesc de raspuns @Fium.
    .

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    29

Implicit

Tiberiu, citeste mai sus te rog.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

[QUOTE=cristianionescu;174495]Trebuie sa verifici daca exista un HCL pe tema asta in orasul tau. In anumite cazuri primariile adauga prevederi pentru protejarea curateniei in unele cazuri. In Sibiu si Ploiesti de exemplu chestia asta este interzisa. Poti lua o amenda daca se dovedeste ca au fost plasate de tine sau in beneficiul tau. Un caz celebru este RCA Ieftin (nu siteul .ro ci un concurent) in Targoviste, care a lipit mii de pliante pe stalpi, usi de bloc, cutii postale.

La fel si in Timisoara:

De asemenea, potrivit HCL 160/2009 privind aprobarea Regulamentului de publicitate stradala in Timisoara, distribuirea de mostre si materiale publicitare fara aviz din partea Primariei se sanctioneaza cu amenda de la 200 la 500 lei.

Publicatiile nu se incadreaza la aceasta hotarare locala.
    Am un Blog

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    29

Implicit

Fium, sper ca iti dai seama ca explicatia asta nu tine HCL-ul se aplica si pentru mostre de produse de exemplu.
    Explicatia oferita de tine e la fel ca si chestia cu "acest mesaj are caracter necomercial" din mailuri.

Uite, eu poate nu vreau publicatia ta. Si atunci aplici solutia civilizata. Ai vazut cum se distribuia Adevarul de Seara? In punctele de ridicare de presa? Asa e normal. Vreau iau, nu vreau, nu iau.

Nu e ok sa faci spam in offline
    Tie ti s-ar parea ok ca dimineata cand te duci la serviciu sa ai 2000 de pliante, reviste si materiale "necomerciale" sub stergatoare, in luneta, sau lipite cu scotch de usi?

Sa iti dau o speta si mai interesanta. Eu parchez in fata sectiei de politie sub ochii unui politist (martor). Tu vezi masina, si te hotarasti sa imi lipesti cu scoth o revista de usa. Eu te iau la bataie (sa zicem ca iti dau doar 2 palme). Politistul vede toata faza. Intrebare. Daca tu ma chemi in instanta pentru vatamare corporala, castigi? Eu zic ca nu. De fapt am avut un caz concret unde proprietarul masinii a castigat, intervenind pentru a-si proteja bunul.

Stiai ca DPDV legal singurul om care are dreptul de a atinge cutia ta postala este postasul? Eu de exemplu aveam un administrator bagacios care imi tot rupea eticheta de pe cutia postala pentru ca nu era in ton cu celelalte (omul vindea niste chestii de aluminiu cu 30 Ron bucata si vroia sa ma oblige sa imi iau). L-am lasat de vreo 2 ori dupa care i-am explicat frumos cum sta treaba si brusc am devenit prieteni.
    Ultima modificare făcută de cristianionescu; 30th October 2011 la 13:05.

Pagina 2 din 7 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Publicare gratuita de articole pe .ro
    De crash în forumul Continut web
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 15th July 2011, 07:00
  2. Publictate aproape gratuita!
    De matican în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 1st April 2009, 01:52
  3. Director Web PR2 - inscriere gratuita
    De l00ky în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 28th March 2009, 01:40
  4. Publicitate gratuita
    De alex_nosferatu în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 6th December 2008, 04:00
  5. Publicitate Gratuita
    De matican în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 25th June 2008, 11:19

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •