Eu ma refer strict la necesitatea avizului, am avut o astfel de publicatie, o primea inclusiv primaria, nu este necesar avizul.
Eu ma refer strict la necesitatea avizului, am avut o astfel de publicatie, o primea inclusiv primaria, nu este necesar avizul.
Am un Blog
Depinde de oras. Aspectele de acest gen sunt reglementate prin hotarari ale consiliului local (HCL-uri).
multumesc si tie de completare @Cristian. O sa ma interesez pe la primarie sa vad daca exista o reglementare de genu prin Cluj.
.
Daca am marca inregistrata pe expresia "mandarine roz" ( e un exemplu ), pot actiona in vre un fel contra unui site/domeniu mandarine-roz.com ?
Kidu, de actionat poti actiona insa sansele de reusita depind de:
1. notorietatea marcii tale (faptul ca doar e inregistrata nu te va ajuta cu mult)
2. momentul inregistrarii marcii (precede sau nu inregistrarea domeniului)
3. specificitatea marcii
4. tipul de inregistrare a marcii (OSIM/marca eu/marca internationala)
5. clasele pe care marca este inregistrata
6. continutul mandarine-roz.com
E greu din pacate sa iti dau un raspuns mai general pentru ca aici lucrurile variaza mult de la caz la caz.
Incercam sa inteleg daca se justifica inregistrarea unei marci in Romania![]()
Putem face ceva sa punem la punct pe acest individ Ilie Marian Daniel?
Nu am timp sa ma documentez su sa gandesc plangerea si nici nu stiu ce acte si proceduri ar fi necesare pentru a potolo acest om, mai este cel putin o persoana dispusa sa depune plangerea, a depus una dar a fost solicitat de parchet o alta plangere pentru ca aceea nu era bine formulata.
Eu nu vreau o razbunare, doresc doar sa il invatam minte si sa fie o lectie si pentru altii de genul asta.
Deja articolul iese primul in cautari la numele lui sub diverse variante, si am crezut ca e suficient, dar el se pare ca continua sa insele oameni.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Lovelife, postul tau nu respecta din pacate regula mea de mai sus.
Strict legal vorbind, dupa postul de pe blog, cu un avocat bun, domnul in cauza (in ciuda faptului ca este sau nu vinovat - poate a avut o problema care nu i-a permis sa efectueze transferul urmand sa ramburseze sumele in cauza, sau poate nu a vrut sa o faca) va castiga in 100% din cazuri. Faptul ca tu i-ai dat niste bani nu certifica consimtamantul lui de a vinde ceva. Daca tu imi pui in cont 200 Euro cu titlul avans autovit.ro asta nu inseamna ca eu intentionez sa iti vand websiteul in cauza. Pe scurt dovada ta (copia dupa transfer), certifica doar faptul ca i-ai virat niste bani. Insa tu trebuie sa demonstrezi ca in baza unui contract semnat, el si-a dat consimtamantul sa iti vanda la termen websiteul in cauza, in anumite conditii. Am observat ca tu ai siteul mamicamea.ro. Daca eu iti pun in cont acum 5E si apoi postez OP pe net, asta nu inseamna ca tu vei fi fortat sa imi si vinzi siteul pe 5 euro. Transferul de bani nu constituie o dovada a acceptului sau putand fi facut unilateral.
Lipsa unui contract, folosirea datelor sale personale pentru denigrare si prejudicierea imaginii sale (lucru evident - si agravat si de folosirea numelui siteului - act care poate duce cu gandul la o posibila concurenta neloiala), sunt lucruri care nu se fac.
Sfatul meu pentru tine, este sa stergi imediat postul ala de pe blog, pentru ca ii prejudiciezi imaginea. Daca ai de reclamat o frauda, te sfatuiesc sa te adresezi (cu contractul in mana) organelor competente nu sa iti faci singur dreptate.
Kidu, da, dar doar daca intentionezi sa o folosesti. Daca verifici pe OSIM, sunt zeci de marci inregistrate gen okazii (de oameni care nu au nici o treaba cu okazii.ro sa zicem). Ele nu vor putea fi exercitate, din motivele mele de mai sus.
Ultima modificare făcută de cristianionescu; 30th October 2011 la 23:28.
Salut
Intrebare: Find SRL, TVA-ul platit pt un "produs" se poate recupera? sau care e faza "daca cumperi pe firma"....ai avantaj..etc
Scriu prost gramatical.... dar totusi, fii pozitiv!
@Lukian, nu prea are legatura cu web-ul si nici cu consierea juridica. E vorba de contabilitate ce intrei tu acolo. Ba mai mult, e o chestie elementara pe care o poti afla usor, fie cautand pe google fie intreband orice proprietar de firma.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
@Cristian, in cazul in care ai fi avocatul lui lovelife, ce l-ai sfatui sa faca? Dincolo de sugestia de a scoate acel articol de pe site, pe cale de atac chiar n-ar putea fi facut nimic? Vorbim de un o inselatorie care a fost incercata pe mai multi. Daca ii strange pe toti si depun marturie, chiar si-n lipsa unui contract, ca lor li s-a propus urmatoarea vanzare, dupa care respectivul a incercat sa ii insele, nu se poate obtine nimic?
Faptul ca sarlatanul vine si iti propune sa-ti vanda telefonul (bineinteles, fara contract, fara bon, fara nimic) si apoi te trezesti ca ai in cutie o bucata de sapun nu e identic? Inteleg ca hotul are portite si poate fi greu de dovedit. Dar tocmai din acest motiv te intreb cum te-ai comporta daca ai fi avocatul lui lovelife, ca nu cred ca nu se poate face chiar nimic.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)