0 out of 2 members found this post helpful.
Interesant!
Astept cu interes sa fie accesibil si pt noi
1 out of 1 members found this post helpful.
Presimt ca asta e inca o metoda de identificare a siteurilor low quality. Practic vor corela raspunsurile userilor legate de satisfactie, cu datele pe care le au deja despre site.

Next generation of Panda. Cu acordul proprietarului.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un
audit SEO complet. :)
3 out of 3 members found this post helpful.

Postat în original de
lovelife
...tu platesti pe google ca vizitatorii tai sa raspunda la intrebari legate de site-ul tau
Tu setezi intrebarile, alegi categoriile din punct de vedere demografic si platesti
Eu am inteles altceva initial, dar adevarul e pe undeva pe la mijloc (intre tine si Catalin)... 
Comunicatul Google mi se pare ca nu a fost foarte explicit. A trebuit sa sap putin pentru a pune piesele cap la cap, caci si eu eram destul de confuz la inceput.
Google Consumer Surveys este un serviciu lansat in 2012, un fel de "soft-paywall" pentru acces la content premium. In calitate de publisher (momentan serviciul e disponibil doar in anumite tari), intri in program cu siteurile tale: pe acestea se vor posta "microsurvey"-uri la care se va raspunde pentru accesul la anumite pagini de pe site. Esti platit pentru raspunsurile date de cititorii siteului tau (evident, clientul care solicita sondajul plateste, nu inainte de a-si opri si Google partea sa).
Din punctul meu de vedere, pastrand proportiile si fortand comparatia, pentru publisher se poate face o paralela cu AdSense - strict ca si tool pentru monetizarea siteului, doar ca prin acest serviciu clientul nu-si face reclama in cadrul "Content Network", ci obtine niste informatii, raspunsuri la niste intrebari, intr-o prezentare vizuala si cu niste insighturi marca Google. Big Google este si aici middle-man-ul, iar la partea de demographics (pentru selectia respondentilor banuiesc) chiar ei afirma ca se foloseste de acelasi algoritm ca si pentru reclamele targetate. (de aici mi-a venit natural in minte si comparatia cu AdSense). Aici e prezentat procesul pas cu pas.
Daca esti publisher, poti obtine bani prin intermediul acestor microsondaje:
Interested in monetizing your site's content through microsurveys?
Cel putin asta afirma pagina unde se pot inscrie publisherii.
Chiar primul raspuns din FAQ-ul lor cred ca lamureste ce ofera serviciul lor exact:
Google Consumer Surveys is a fast, affordable, and accurate market research tool that helps you make informed business decisions by asking internet users survey questions.
Users complete survey questions in order to access high-quality content around the web, and content publishers get paid as their users answer. Google automatically aggregates and analyzes responses through a simple online interface.
Bun. Serviciul asta a fost introdus in 2012... acum, in articolul din acest topic s-a anuntat introducerea website satisfaction by Google Consumer Surveys (sau Google Consumer Surveys for website satisfaction), care mi se pare ca este un caz particular pentru Google Consumer Surveys:
- webmaster-ul siteului sta in ambele parti ale mesei in acest caz: pe siteul sau se publica intrebarile (e publisherul), dar e si clientul pentru acest serviciu, caci tot el primeste si raspunsurile.
Google ofera un sondaj cu 4 intrebari implicite pe care le poti utiliza lunar, gratuit, in limita a 500 de raspunsuri (pe siteul tau). Daca vrei un sondaj "custom", atunci da, trebuie sa platesti (cate 0.01$ pentru fiecare raspuns (sau set de 4 raspunsuri?!? - comunicatul nu e foarte clar, dar cred ca e a doua varianta) la intrebari custom din partea vizitatorilor).
Nu stiu daca Google vrea sa incerce o alta utilizare pentru serviciul lor deja existent (Google Consumer Surveys), gasindu-i alte intrebuintari, poate mai lucrative, ori pur si simplu incearca sa largeasca utilizarea acestui serviciu prin acest caz particular in ideea de a-l face mai cunoscut si a-l integra mai bine in peisajul online (atat pentru publisheri, cat si pentru consumatori/vizitatori).
In concluzie, poti sa "si dai", sa "si iei"... Daca n-am inteles eu bine, corectati-ma va rog.
Ultima modificare făcută de Spike; 1st July 2013 la 00:12.