Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Google introduce sondaje pentru userii ce-ti acceseaza situl

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit Google introduce sondaje pentru userii ce-ti acceseaza situl

Copy/paste un cod oferit de google => apare sondajul in colt dreapta jos => vizitatorii vor putea raspunde unui sondaj despre user satisfaction.

Evident, nu pentru google, pentru tine ca webmaster "We're now offering webmasters an easy and free way to collect feedback from your website visitors"...

Are 4 intrebari banale, dar statisticile apar abia dupa ce 500 de useri ofera raspunsuri. Evident, tot pentru tine nu pentru Google e impusa limita de acces la rezultate.

MAi multe despre: Official Google Webmaster Central Blog: Introducing website satisfaction by Google Consumer Surveys

Website satisaction suvey: http://www.google.com/insights/consumersurveys/

LE: am citit mai mult intre timp, din comunicatul de lansare se intelege altceva, e chiar interesanta smecheria si e e pe bani, dar doar in us, canda si uk deocamdata
    Ultima modificare făcută de Catalin C.; 27th June 2013 la 14:45.
    Retired

axell_moto este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2013
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

0 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Interesant! Astept cu interes sa fie accesibil si pt noi

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

De ce as da lui google 10 centi pe raspuns cand sunt atatea solutii free care iti permit sa faci un sondaj, poate chiar mai profi decat google
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    De ce as da lui google 10 centi pe raspuns cand sunt atatea solutii free care iti permit sa faci un sondaj, poate chiar mai profi decat google

Iei, nu dai. Pe sondajele comerciale. Dar inca nu in RO, doar uk, us, canada.
    Retired

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    Iei, nu dai. Pe sondajele comerciale. Dar inca nu in RO, doar uk, us, canada.
    Tu cred ca nu ai inteles bine tu platesti pe google ca vizitatorii tai sa raspunda la intrebari legate de site-ul tau
    Tu setezi intrebarile, alegi categoriile din punct de vedere demografic si platesti

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Presimt ca asta e inca o metoda de identificare a siteurilor low quality. Practic vor corela raspunsurile userilor legate de satisfactie, cu datele pe care le au deja despre site.

Next generation of Panda. Cu acordul proprietarului.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Tu cred ca nu ai inteles bine tu platesti pe google ca vizitatorii tai sa raspunda la intrebari legate de site-ul tau
    Tu setezi intrebarile, alegi categoriile din punct de vedere demografic si platesti
    Da, acum vad. Pana mea, credeam ca dau ei $0.1, atunci avea rost serviciul.

Asa e mare prostie, in primul rand ca e scump ca serviciu, in al doilea rand ii mai dai o tona de date lui google.
    Retired

Spike este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    10th May 2013
    Posturi
    36
    Putere Rep
    26

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

...tu platesti pe google ca vizitatorii tai sa raspunda la intrebari legate de site-ul tau
    Eu am inteles altceva initial, dar adevarul e pe undeva pe la mijloc (intre tine si Catalin)...
    Comunicatul Google mi se pare ca nu a fost foarte explicit. A trebuit sa sap putin pentru a pune piesele cap la cap, caci si eu eram destul de confuz la inceput.

Google Consumer Surveys este un serviciu lansat in 2012, un fel de "soft-paywall" pentru acces la content premium. In calitate de publisher (momentan serviciul e disponibil doar in anumite tari), intri in program cu siteurile tale: pe acestea se vor posta "microsurvey"-uri la care se va raspunde pentru accesul la anumite pagini de pe site. Esti platit pentru raspunsurile date de cititorii siteului tau (evident, clientul care solicita sondajul plateste, nu inainte de a-si opri si Google partea sa).

Din punctul meu de vedere, pastrand proportiile si fortand comparatia, pentru publisher se poate face o paralela cu AdSense - strict ca si tool pentru monetizarea siteului, doar ca prin acest serviciu clientul nu-si face reclama in cadrul "Content Network", ci obtine niste informatii, raspunsuri la niste intrebari, intr-o prezentare vizuala si cu niste insighturi marca Google. Big Google este si aici middle-man-ul, iar la partea de demographics (pentru selectia respondentilor banuiesc) chiar ei afirma ca se foloseste de acelasi algoritm ca si pentru reclamele targetate. (de aici mi-a venit natural in minte si comparatia cu AdSense). Aici e prezentat procesul pas cu pas.

Daca esti publisher, poti obtine bani prin intermediul acestor microsondaje:
    Interested in monetizing your site's content through microsurveys?
    Cel putin asta afirma pagina unde se pot inscrie publisherii.

Chiar primul raspuns din FAQ-ul lor cred ca lamureste ce ofera serviciul lor exact:
    Google Consumer Surveys is a fast, affordable, and accurate market research tool that helps you make informed business decisions by asking internet users survey questions. Users complete survey questions in order to access high-quality content around the web, and content publishers get paid as their users answer. Google automatically aggregates and analyzes responses through a simple online interface.
    Bun. Serviciul asta a fost introdus in 2012... acum, in articolul din acest topic s-a anuntat introducerea website satisfaction by Google Consumer Surveys (sau Google Consumer Surveys for website satisfaction), care mi se pare ca este un caz particular pentru Google Consumer Surveys:
    - webmaster-ul siteului sta in ambele parti ale mesei in acest caz: pe siteul sau se publica intrebarile (e publisherul), dar e si clientul pentru acest serviciu, caci tot el primeste si raspunsurile.

Google ofera un sondaj cu 4 intrebari implicite pe care le poti utiliza lunar, gratuit, in limita a 500 de raspunsuri (pe siteul tau). Daca vrei un sondaj "custom", atunci da, trebuie sa platesti (cate 0.01$ pentru fiecare raspuns (sau set de 4 raspunsuri?!? - comunicatul nu e foarte clar, dar cred ca e a doua varianta) la intrebari custom din partea vizitatorilor).

Nu stiu daca Google vrea sa incerce o alta utilizare pentru serviciul lor deja existent (Google Consumer Surveys), gasindu-i alte intrebuintari, poate mai lucrative, ori pur si simplu incearca sa largeasca utilizarea acestui serviciu prin acest caz particular in ideea de a-l face mai cunoscut si a-l integra mai bine in peisajul online (atat pentru publisheri, cat si pentru consumatori/vizitatori).

In concluzie, poti sa "si dai", sa "si iei"... Daca n-am inteles eu bine, corectati-ma va rog.
    Ultima modificare făcută de Spike; 1st July 2013 la 00:12.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Comunicatul lor este foarte imprecis, in comunicate diferite sunt informatii ce nu prea se confirma

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Intrebare pentru userii seopedia din Timisoara
    De palex1988 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 14th January 2012, 12:04
  2. Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 5th November 2011, 12:12
  3. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 4th January 2011, 23:17
  4. Site numai pentru userii logati
    De gabi99 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 18th November 2009, 01:03
  5. Google introduce targetare regionala in Sitemaps
    De Cristian Mezei în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 9th January 2008, 12:06

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •