14th February 2014, 12:19
2 out of 2 members found this post helpful.
Pe langa sfaturile date mai sus de catre ceilalti, eu iti recomand sa oferi cartea (sau un rezumat al ei) unor bloggeri romani sau straini care scriu despre dezvoltare personala, si care ar putea sa iti faca reclama gratuit. Ar face asta in conditiile in care cartea ta ar fi foarte buna si le-ar oferi continut de calitate. In cazul acesta, trebuie sa le oferi si dreptul de a publica cateva paragrafe/pagini din carte. La schimb, poti sa ceri un link catre site-ul tau.
Daca nu esti hotarat daca sa vinzi pdf-ul sau nu, iti recomand sa alegi un sistem Pay-What-You-Want (exemplu: Gumroad). Prin sistemul acesta te promovezi foarte bine si il lasi pe cititor sa plateasca cat considera el. Din experienta pot sa iti spun ca majoritatea cititorilor platesc ~ $5-8 pentru un ebook de 100 pagini.
14th February 2014, 12:55
1 out of 1 members found this post helpful.
Postat în original de
emm
- Credeti ca ar trebui sa ofer gratuit si download-ul PDF? Oscilez intre varianta de a il oferi complet gratuit, sau pentru o suma modica per download, sa zicem 50 centi sau 99 centi.
daca oferi gratuit downloadul e posibil / probabil sa ai o problema de perceptie a valorii cartii;
daca cineva imi ofera gratuit un pdf de acest fel ma pot gandi ca:
- investitia (de timp / cunostinte in principal) e inexistenta => pierd vremea citind
- incerci sa obtii ceva ulterior de la mine (ma tresezi cu spam / etc) => sunt reticent si poate prefer sa nu ma leg de asa ceva
in plus, prin simplul fapt ca am platit pt asa ceva (cu bani sau in alt fel, dar cel mai simplu e cu bani) pot sa cred ca am in fata un lucru cu o valoare + ma voi gandi de doua ori inainte sa il abandonez;
acum.. ca o sa fie 0.99 sau 10.. nu cred ca e prea mare diferenta (desi de la 10 incolo o sa fie si o nisa a celor care ar vrea sa citeasca dar nu pot / no vor sa plateasca atat);