Salut membrilor,

Cer parerea in legatura cu un proiect legat de o carte pe care tocmai am terminat-o (e la stadiul de editare si corectura finala), si pe care intentionez sa o public in scurt timp. Intrebarile mele sunt legate de felul optim de a distribui aceasta carte, conform cu ceea ce intentionez sa realizez, descris mai jos. Modelul meu de distributie va fi strict online.

Cartea este pe teme de "dezvoltare personala", si va fi publicata in romana si engleza. Scopul meu cu aceasta carte nu este acela de a castiga bani (am alte modalitati de a castiga bani), desi evident nu m-ar deranja acest aspect, insa nu am o intentie comerciala in acest caz, si nu as vrea sa-l transform intr-un proiect mercantil. Nu caut nici faima. Insa m-as bucura foarte mult sa fie citita de cat mai multi oameni. Consider ca informatia este importanta si poate fi de ajutor pentru multi oameni.

Am ales sa nu public cartea prin canalele clasice, gen Amazon, Barnes and Noble, sau la noi prin librarii, din anumite motive intemeiate - ci practic voi starta propria editura online (mai am inca un titlu comercial aproape gata, si in curand voi avea si alti autori). Cartea va fi publicata pe un site dedicat (de fapt doua, unul pentru fiecare limba), si va fi disponibila numai in format ebook, si nu intentionez deocamdata sa o tiparesc pe hartie.

Pentru a asigura un maximum de impact, am ales sa public cartea in mod gratuit, sub forma unui site - cartea va putea fi citita online, sub forma de pagini pe site. Deasemeni, va exista si o varianta PDF downloadabila. Aici insa apar intrebarile mele, care ar fi:

- Credeti ca ar trebui sa ofer gratuit si download-ul PDF? Oscilez intre varianta de a il oferi complet gratuit, sau pentru o suma modica per download, sa zicem 50 centi sau 99 centi. Aceste sume ar acoperi costurile promovarii mai departe a proiectului, cat si alte costuri (gen traducere, corectura, sunt toate lucruri care costa bani). Desigur ca exista si varianta de a angaja suficienti cititori si de a aduna ceva fonduri (nu neaparat mari) publicand reclama pe situl respectiv. Eu inclin spre varianta 100% free, dar mi-am spus ca ar trebui sa cer si alte pareri; cele pe care le-am primit pana in acest moment sunt foarte impartite.

- Care ar fi cea mai buna modalitate de a promova un astfel de produs free? Ma gandesc ca probabil as putea gasi destui cititori, utilizand promovare pe Facebook, in grupurile pe acest subiect spre exemplu, si ar fi o promovare eficienta pentru un astfel de produs (nu neaparat si pentru altele). Si desigur, va exista si o pagina FB proprie proiectului.

- Ce as putea folosi pentru a putea "duce vorba" cat mai departe, si a aduna cat mai multi utilizatori activi(si cititori). Siturile vor avea si sectiune gen blog, ma gandesc totusi ca ar trebui sa creez o comunitate pe subiect. M-am gandit sa utilizez un forum, desi administrarea unui forum poate fi dificila. M-am mai gandit si sa creez un video la un moment dat, eventual si cu cateva teaser-e separate, care sa fie plasate pe Youtube.

- Alte idei care ar putea ajuta?

Multumesc celor care vor oferi pareri, mi-ar fi de mare folos si voi aprecia informatia, spre ajutorul nu al meu, ci al multor altora.

L.E. : O alta idee pe care o am este de a colabora ulterior cu oameni care ofera servicii de Coaching pentru cei care doresc/au nevoie de asa ceva. Este un gen de colaborare care poate fi atat utila cat si profitabila.