9th February 2014, 17:06
1 out of 1 members found this post helpful.
9th February 2014, 17:53
Postat în original de
Nickalls
problema nu este banii pentru editori asta este rezolvat ci mai degraba cum pot atrage si alti sponsori langa mine in cel mai simplu mod. De monetizare inca nu se pune problema, astept intai sa creasca site-ul.
Intrebarile mi le-am pus cu mult timp inainte dar doresc sa o fac (promovarea, monetizarea) in cel mai bun mod posibil, poate gaseam cateva sfaturi utile de la voi pe care nu le aveam in plan!
,, Sponsoriiµ ii poti avea din mediul politic local, ar trebui sa ai macar un 500 unici/ zi pentru a prezenta oarece interes. Nu e tocmai o solutie perfecta, dar presa locala merge pe aceasta ,, regula’’ altfel nu se pot finanta.
9th February 2014, 22:54
E cea mai proasta optiune daca iti doresti sa construiesti ceva. Odata ce te vei decridibiliza, iti va fi de 10 ori mai greu decat acum sa cresti.
10th February 2014, 00:27
1. Spui ca ai un site de stiri, dar ai mult prea putine stiri pentru a fi considerat (cel putin deocamdata) asa ceva. Un site de stiri are macar cateva zeci intr-o zi.
2. E foarte greu de monetizat un site de stiri, chiar si cele mai mari, centrale, au mari probleme, dar, evident, nu e imposibil. Doar ca, daca nu cumva se intampla ceva spectaculos, iti va lua cel putin un an sa incepi sa scoti bani suficienti. Pana atunci trebuie sa ai un trafic foarte bun si destul de multa calitate, ceea ce iar nu e usor. De la europarlamentare poti sa-ti iei gandul de acum. Sunt la sfarsitul lui mai, timp prea putin pentru ca site-ul tau sa devina atat de important incat cineva sa cumpere reclama de la tine. Probabil si de la prezidentiale. Vorba altui comentator de la topicul asta, sunt sute de site-uri pe culoarul asta.
3. Pune-te mai serios la punct cu metodele de promovare, am vazut ca toate ti se par rele. Nu e chiar asa. Cand nu ai nicio sursa de trafic, chiar si unele din alea rele se pot dovedi cat de cat utile.
4. Inca ceva - vorbeai de sponsori. La ce te referi? Eu nu stiu ziare ori site-uri care sa aiba sponsori, doar investitori sau oameni care cumpara reclama. Sponsori sunt cei care, din filantropie, dau bani pentru scopuri "nobile", de obicei: vreun atlet care sa poata participa la cursa, vreo gala de ajutorare si asa mai departe. Mai sunt si "sponsorii" tipelor bune/tipilor buni, dar nu cred ca se incadreaza site-ul.
La tine nu se pune problema sa gasesti pe cineva care sa faca "donatii". Poate investitor cauti, nu sponsor.
Concluzia - nu vreau sa te descurajez, poate e doar inceputul, care e mai greu peste tot, dar trebuie sa te gandesti bine daca poti face treaba asta, daca ai cunostintele si resursele pentru a pune pe picioare un asemenea site. Sau, daca nu, in cat timp le poti dobandi. Gandeste-te daca n-ar fi mai bine sa il transformi si sa gasesti alta nisa.
Oricum, bafta!