Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: site nou de stiri

anuntul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    29th January 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    212
    Putere Rep
    36

Implicit site nou de stiri

pt realizarea unui site de stiri in genul ... stirilocale.ro sau ziare.ro ar trebui sa am acordul ziarelor de unde preiau stirile ? sunt destule siteuri de gen si imi e greu sa cred ca au acord..... daca afisez sursa de unde e luat o fi in regula ? ce stiti despre asta?

Silver este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th June 2007
    Vârstă
    34
    Posturi
    181
    Putere Rep
    0

Implicit

da , afisezi sursa ... exemplu realitatea lasa sursa reuters ...
    am si eu blog de stiri si asta fac , las sursa de unde le-am luat ... cu toate ca nu e bine pentru seo dar w/e ..

ibis este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    4th September 2006
    Locaţie
    Bugibba
    Vârstă
    45
    Posturi
    215
    Putere Rep
    35

Implicit

Comunicat al Clubului Roman de presa

Bucuresti, 04 noiembrie 2005. Analizand proliferarea unor pagini de internet care preiau articole si stiri din editiile electronice ale ziarelor si agentiilor de presa sfidand reglementarile dreptului de autor, Consiliul de Onoare al CRP solicita detinatorilor respectivelor pagini de internet sa inceteze incalcarea legislatiei in vigoare.

Consiliul de Onoare considera ca preluarea fara cost a unor materiale de presa se poate realiza doar in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de “revista a presei” sustinut de paginile de internet in cauza. In mod obligatoriu, in aceste cazuri, trebuie citata sursa informatiei.

Preluarea a mai mult decat cele prevazute anterior se poate realiza doar in conditiile unui acord, financiar sau de alta natura, incheiat cu detinatorul drepturilor. Membrii Clubului Roman de Presa vor analiza oportunitatea infiintarii unui organism independent care sa fie imputernicit de detinatorii de drepturi sa le gestioneze in numele si beneficiul lor.

Membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa vor solicita interventia ORDA pentru a sanctiona activitatea acelor detinatori de pagini de internet care nu se vor conforma legislatiei in vigoare privind drepturile intelectuale.

Consiliul de Onoare al
    Clubului Roman de Presa
    Decizia este veche, dar este in vigoare

Silver este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th June 2007
    Vârstă
    34
    Posturi
    181
    Putere Rep
    0

Implicit

Deci avem voie sa copiem sub 500 caractere si trebuie precizam sursa Simplu!

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    4th September 2006
    Locaţie
    Bugibba
    Vârstă
    45
    Posturi
    215
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Silver Vezi Post
    Deci avem voie sa copiem sub 500 caractere si trebuie precizam sursa Simplu!
    Nu e deloc asa simplu. 500 de caractere inseamna cam primul paragraf din comunicat. De asemenea, nu trebuie ca cele 500 de caractere sa insemne mai mult de jumatate din stire si... scrie destul de clar acolo...

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    4th September 2006
    Locaţie
    Bugibba
    Vârstă
    45
    Posturi
    215
    Putere Rep
    35

Implicit

ok, mi-am dat seama ca nu ar strica sa spun citeva lucruri legate de ideea voastra:
    1. Pentru inceput, respectati regulule impuse de CRP. Nu depasiti cele 500 de caractere sau...
    2. Cea mai importanta munca pentru site este noaptea si dimineata - noaptea pentru a face revista presei centrale de obicei publica mai repede stirile pe net) si dimineata pentru revista presei locale.
    3. Daca vreti sa aveti la timp stiri din toate ziarele locale (destul de multe), aveti nevoie de cel putin 2-3 colaboratori, astfel incit sa impartiti tara pe regiuni, si fiecare sa puna pe site stiri din anumite ziare locale
    4. stiri apar din 15 in 15 minute, asa ca ar trebui o persoana care sa urmareasca toate canalele de stiri (ma refer aici si la cele online), pentru a actualiza site-ul ori de cite ori este nevoie.
    5. rezulta din punctul 4. ar fi nevoie de cel putin 5 oameni pentru a face un site de stiri care sa devina respectat
    6. cind ati ajuns la un nivel decent (citeva mii de vizitatori unici pe zi - eu nu am ajuns, de asta am renuntat) - puteti lua legatura cu unul din ziarele centrale, pentru a stabili o colaborare cu ei. Atunci puteti prezenta integral o stire (cu putin noroc cea de deschidere), cu o conditie: sa puneti sub acea stire alte 4-5 linkuri cu titluri catre pagini din site-ul lor. Ceva de genul "Din ziarul X mai puteti citi"
    7. As mai avea multe de spus, dar momentan rezolvati punctele sus-amintite.
    p.s.: sa copii o stire de pe un site si sa o publici la tine, e ca si cum ai fura continutul oricarui alt site, indiferent de domeniu... Iar link-urile spre site-urile lor nu reprezinta neaparat un dezavantaj. Google a aratat ca agreaza sa ai link spre siteuri "respectate" din acelasi domeniu

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Site de stiri sportive !
    De matican în forumul Continut web
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 14th May 2009, 04:59
  2. Vand site stiri-auto.com
    De axel16 în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 9th November 2008, 16:58
  3. Ofer linkuri pe site de stiri
    De haos în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 20th June 2008, 20:00
  4. Caut script publicare stiri/editare stiri...
    De Ben Boingeanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 2nd February 2008, 23:29
  5. site de stiri - ce cms imi recomandati?
    De flaviusro în forumul Continut web
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 27th May 2007, 11:28

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •