Este eficienta atata timp cat iti alegi cu grija directoarele unde inscrii si felul in care inscrii.
Sunt adeptul link exchange-ului, dar negasind parteneri acum un an m-am apucat de inscris un nr de siteuri in directoare pentru a testa.
Am ales mai multe directoare si am alcatuit o lista cu aproape o suta de directoare pentru .ro. Site-urile au urcat repede, dar avand multe siteuri si fiind un efort destul de mare am renuntat. Site-urile pe care le-am inscris atunci, chiar daca au mai cazut si acum se pastreaza pe prima pagina, fara sa mai fi facut absolut nimic. Observ la perioade de timp cum mai cad cate 1-2 pozitii, intr-un ritm constant, probabil ca linkurile isi pierd din relevanta.
De evitat:
Deoarece efortul de a inscrie manual in directoare mi s-a parut mare, am platit unei firme de seo 9E, pentru a-mi inscrie 3 siteuri in directoare, eram curios de efecte.
Mi le-au inscris in vreo 400 de directoare, peste 2 zile cand mi-au trimis raportul am ramas masca. Nici nu m-am gandit ca directoarele nu sunt in limba romana, erau doar vreo 50 in rest in engleza, multe extensii .info, .org.
Pot sa spun ca cele 3 siteuri care aveau pozitii acceptabile in SE, duse au fost!
Abia acum cu ceva efort au inceput sa iasa la suprafata.

Răspunde cu citat
si cred ca toti suntem ok cu asta.