Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: eficienta directoare web

mari este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Locaţie
    oradea
    Posturi
    53
    Putere Rep
    0

Implicit eficienta directoare web

Nelamurirea mea e mai mult de ordin conceptual. Adica, ce eficienta are pentru utilizator existenta a sute de directoare web?

Inteleg faptul ca din punct de vedere al unui site e bine sa fie inscris in cat mai multe 'locuri' (deci si directoare), dar din punctul de vedere al consumatorului final (utilizatorul obisnuit de Internet) cat de eficienta e existenta a sute de directoare? Deoarece numarul foarte mare al acestora dilueaza calitatea serviciului oferit (parerea mea...astept contraargumente ). Nu ar fi mai eficienta existenta a doar catorva directoare foarte 'concentrate' (eventual orientate strict pe anumite domenii) unde utilizatorul ar putea sa gaseasca toata informatia de care are nevoie, frumos compactata si toata la un loc?

Sau, sunt directoarele create cu scopul de a fi utile utilizatorului final?

astept cu interes opiniile voastre.

blueeyesromanesti este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Posturi
    304
    Putere Rep
    0

Implicit

Daca te uiti l anumarul de afisari al directoarelor, vei vedea o medie de 2. Ceea ce inseamna ca nimeni nu prea cauta informatie, ci mai degraba isi inscrie site-ul si bye bye. Sunt curios daca in afara de linkuri directoarele aduc ceva venit. Eu chiar vreau sa cumpar unul, dar scopul e acelasi, sa dezvolt un alt site si pe o alta latura.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Locaţie
    oradea
    Posturi
    53
    Putere Rep
    0

Implicit

multumesc pentru raspuns blueeyesromanesti

...si atunci end-userul unui director web se vrea a fi webmasterul?

adica, incerc sa inteleg care e ideea din spatele 'conceptului' de director web (pentru ca in licenta o sa am si un subcapitol despre directoare si trebuie sa explic si conceptual ce inseamna)

crash este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    32

Implicit

in mod sigur end-userul nu este webmasterul. intr-adevar, webmasterii cauta in google, gasesc directoare, isi inscriu site-urile si apoi nu mai revin niciodata, dar sa nu uitam si de restul oamenilor care cauta orice in google.

atata timp cat ai un director foarte bine pus la punct, optimizat cum trebuie si cu mult continut de calitate (fiecare site inscris sa aiba o descriere cat mai ampla, care sa genereze cuvinte cheie) exista cautari in google, exista oameni care citesc, care acceseaza site-uri, care le voteaza, le comenteaza.

sa nu uitam ca noi privim altfel lucrurile, pt ca lucram in industrie, adica atunci cand cautam ceva in google nu ne ducem direct pe primul rezultat daca ni se pare ca nu contine informatiile de care avem nevoie, dar oamenii de rand, care n-au nici o treaba cu ce facem noi, cauta spre exemplu "retete culinare" in google, se duc intr-un director web unde citesc descrierea unui anumit site, dupa care il acceseaza direct din directorul respectiv si pana la urma toata lumea e multumita.

din punct de vedere al venitului, sunt convins ca un director care primeste peste 1500 unici/zi produce bani frumosi, daca este exploatat cum trebuie. ca variante de monetizare, adsense-ul poate fi bagat foarte frumos in paginile de detalii ale linkurilor, in rezultatele cautarilor, etc. apoi mai sunt bannerele platite (afisate in pagina principala sau in categorii) si linkurile text in cazul in care directorul are un page rank bunicel. n-as baga mana in foc ca poti face o avere de pe urma unui director, dar daca il exploatezi la maxim, poti obtine ceva in plus pe langa costurile de intretinere lunare.

am vazut multe directoare in care se liciteaza listarile si sunt multi webmasteri care platesc bani frumosi sa aiba site-ul afisat in prima a unui director de pr5, dar la noi nu cred ca ar fi cineva dispus sa plateasca zeci sau sute de dolari pt asa ceva si intr-un fel e si de inteles. dar cine stie, poate in cativa ani se va schimba si la noi mentalitatea.
    Ultima modificare făcută de crash; 3rd May 2008 la 12:59.
    keep dreaming...

web10 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th May 2008
    Vârstă
    44
    Posturi
    24
    Putere Rep
    0

Implicit

Interesant subiectul. Depinde mult si de director. Adica sunt cateva foarte bine facute (nu dau link sa nu facem reclama). Dar majoritatea lasa de dorit si intr-adevar vizitatorii sunt cei care isi inscriu site-urile.

Dar, asa cum spuneam, sunt si cateva directoare bine facute care chiar ofera informatii utile vizitatorilor.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Locaţie
    oradea
    Posturi
    53
    Putere Rep
    0

Implicit

crash, multumesc mult pentru explicatie. Incep sa mi se mai limpezeasca si mie putin 'apele'

sunt de acord si eu cu directoarele care sunt facute foarte 'profi' si se vede calitatea acolo. E trist insa cat de mult 'junk' este in spatiul asta virtual, facute de catre unul sau altul care cauta sa obtina un castig rapid cu efort cat de mic si de cat de scurta durata ...cred ca ar fi utila o campanie de epurare a deseurilor virtuale

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand publicitate pe site premiat pt eficienta
    De myamar în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 8th June 2010, 20:56
  2. Eficienta linkurilor reciproce
    De Marius Cristian în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 26th September 2009, 11:41
  3. Concursuri Online - o alternativa eficienta de promovare online
    De tataraseni în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 11th April 2009, 01:03
  4. Promovare eficienta cu bannere, dar nu pe termen lung
    De attempt în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 21st November 2007, 05:10
  5. Eficienta Marketingului De Afiliera
    De RedPoint în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 29
    Ultimul Post: 16th May 2006, 11:08

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •