Undeva prin 2007 sau 2008 parca am facut un asemenea experiment oarecum similar cu cel de acum. Dar nu cu un wordpress. Pur si simplu doar cu indexul unui site pe un tld.ro
Domeniul avea vechime atunci vreo 5 ani parca. Am dat o gramada de bani pe el numai sa fac experimentul asta
In fine . Ce s-a intamplat. Pe index ( un html chior ) am facut un keyword stuffing dupa "camere foto" cu o densitate de vreo 5 % in pagina.
Am postat numai pe forumuri ne-related manual , in semnaturi cu aceeasi ancora . Nu am folosit Xrumer. Nici un forum nu avea legatura cu industria IT.
Am ajuns intr-o luna pe locul 3 dupa "camere foto" plus multe alte long tailuri
A stat ce a stat pe acolo dupa care a fost penalizat. Nu ma mai regaseam nici macar in coada clasamentelor dupa nimic.
Acum nu stiu cum a fost luata mai repede penalizarea . Ori din cauza unor rapoarte la Google pentru ca pozitia ocupata de un site spammy incepuse sa deranjeze , ori Google singur s-a prins.
Cert e ca dupa vreun an jumate domeniului i-a fost ridicata penalizarea si a inceput sa rankeze iarasi dupa camere foto.
Numai ca schimbasem complet continutul si instalasem un agregator de stiri politice. Ma amuzam cand vedeam ca sant pe prima pagina dupa "camere foto" cand la mine in text nu se regasea nicaieri expresia asta. Aveam de fapt camera deputatilor dar el reusea sa rankeze in continuare. Cert e ca ridicarea penalizarii s-a datorat probabil disparitiei acelor linkuri de pe forumuri.
Daca te gandesti insa sa spamezi bloguri de exemplu si peste noapte vei avea 10.000 de linkuri binenteles ca te vei lega la cap cu o foarte rapida penalizare.
Este foarte posibil sa-ti iei PR dar atat. Cel putin in cazul testelor efectuate de mine in trecut cam asta se intampla.
Intr-o saptamana aveam sute de mii de linkuri in Google . Penalizarea urma firesc dupa care la primul update de pr ma trezeam ca am 4-5 chiar si 6 intr-un caz cand aveam foarte multe linkuri pe situri .jp . Nu stiu daca o fi fost vreo concidenta.

Răspunde cu citat