Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 22

Subiect: Valoarea unui link - pret de vanzare/achizitie

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    Numarul de pagini indexate a acelui domeniu cred ca e foarte important pe langa varsta lui si restu de criterii enumerate ...

Pentru un sablon am putea face urmatorul lucru ... plecam de la un pret standard in functie doar de PR ... si in functie de diferiti factori creste pretul .. spre exemplu

PR3 - pret standard: 10 E
    vechime domeniu intre 2 si 5 ani + 50%
    vechime domeniu > 5 ani + 100%

intre 100.000 si 300.000 pagini indexate + 30 %
    intre 300.000 si 1.000.000 pagini indexate + 60 %
    peste 1.000.0000 + 90%

...se aduna la final procentele si se afla pretul corect ...

oricum e subiectiva chestia ... dar ar fi un punct de plecare ...

procentele si le calculeaza singur in functie de cat de important considera fiecare criteriu in parte ...
    Buna idee,
    Incercasem si eu sa obtin din alt topic niste evaluari, dar se pare ca a ramas in coada de peste. Deci revin, poate aici, in topicul meu, mai sunt curajosi (sau relaxati: nu vor nici sa cumpere in acest moment, nici de vandut nu vor sau pur si simplu sunt relaxati din nastere).

PR : Tarif
    - PR2 :
    - PR3 :
    - PR4 :
    - PR5 :
    - PR6 :
    - PR7 :
    Coef varsta domeniu:
    - un an : 1
    - 2-3 ani:
    - 4-5 ani:
    - 6-...ani:
    Coef nr. pagini indexate:
    - o pagina : 1
    - 2 - 5 pagini:
    - 6-10 pagini:
    - 11-100 pagini:
    - >100 pagini:
    Numar maxim de linkuri vandute:
    - max 10: 1
    - max 20: 0.5 (sa fie direct proportional?)
    - ....
    Limba:
    - aceeasi: 1
    - alta:
    TrustRank: ne abtinem.
    Relevanta: as prefera sa cumpar un link de pe o pagina cu PR2 la pret de PR4, daca aceasta apare in top5 ptr expresia urmarita.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 26th February 2010 la 21:57.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de dragoserv Vezi Post
    Eu cred ca, un criteriu foarte important in a calcula un pret pentru un link, este varsta domeiului, care stim cu totii ca este un factor de influenta foarte mare, nu cred ca se poate calcula la fel un site cu PR 4 cu o vechime de 1 an, cu unul tot cu PR 4 cu o vechime de 10 ani.
    Voi ce ziceti ?

Corect, insa cred ca e mai importanta vechimea PR-ului detinut actual decat vechimea in sine a domeniului. Din pacate acest parametru (vechimea PR-ului) este greu de verificat. Oricum vechimea fusese mentionata inca din primul post ca un parametru cuantificabil.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 26th February 2010 la 21:53.

mariuslmm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th April 2007
    Locaţie
    Craiova - Romania
    Vârstă
    46
    Posturi
    289
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Si n-ar fi mai convenabil ptr cel care are site PR4 sa-si cumpere vreo 6-10 domenii, sa puna niste continut si linkuri catre ele din cel cu PR4, sa astepte vreo 3 luni ca sa se obtina la ele PR3 si apoi sa vanda linkuri pe vreo 8 siteuri cu PR3 la 10E/bucata, decat de pe unul singur cu 15?
    Sper ca nu te astepti sa iti mearga calculele care le faci, atunci cand e vorba de transfer de pr.

Nu poti aproxima ce pr iti va da google oricat de geniu ai fi la calculele pe care le faci

Sunt multe criterii dupa care pretul ar putea fi mai mic sau mai mare. Nu am zis ca nu sunt. Am zis crudul adevar. Ala e pretul. Ca o sa gasesti pe diverse forumuri un tip de iti vinde un link mai ieftin sau mai scump tot ce e posibil. Preturile per general sunt alea de ti leam zis eu.

Numarul linkurilor externe de pe acel site conteaza foarte mult daca urmaresti transferul de pr, in schimb daca siteul e din aceiasi nisa si urmaresti cresterea in serp dupa cuvantul cheie nu prea mai conteaza asa mult.

Discutiile sunt foarte complexe... dar preturile de pe piate in putine cazuri se calculeaza dupe ele.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de mariuslmm Vezi Post
    Nu poti aproxima ce pr iti va da google oricat de geniu ai fi la calculele pe care le faci
    Cred ca tb sa te dezamagesc si sa iti spun ca pentru siteurile monitorizate atent (la care ai access al anumite informatii despre ele, in principiu daca siteurile iti apartin sau), lucrurile sunt simpla aritmetica (bineinteles ca la nivel statistic, pentru mine a mers aproape de fiecare data, esantionul de studiu este reprezentat de peste 70 de domenii urmarite pe timp de un an de zile). Iar principiul de calcul l-am enuntat mai deveme.

Numarul linkurilor externe de pe acel site conteaza foarte mult daca urmaresti transferul de pr, in schimb daca siteul e din aceiasi nisa si urmaresti cresterea in serp dupa cuvantul cheie nu prea mai conteaza asa mult.

Discutiile sunt foarte complexe... dar preturile de pe piate in putine cazuri se calculeaza dupe ele.
    Apreciez foarte mult ca ai dinamizat acest topic (chiar ma gandeam ca iar am deschis un subiect tabu).
    Pe de alta parte as dori ca topicul sa ramana la subiect; cristi (se pare ca al doilea tiz al meu comunica telepatic mai bine cu mine; in plus este bun prieten cu gramatica limbii romane, pe vremuri n-as fi crezut ca acesta ar fi un motiv serios de bonificare ptr cineva care scrie la calculator) si StarNET, eventual si tataraseni.

In concluzie posturile urmarite sunt:
    - primul de pe prima pagina
    - primul de pe a doua pagina: a rezultat dintr-o remarca buna a lui StarNET (nu vorbim de cifrele oferite, ci de principiile de calcul)
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 27th February 2010 la 13:41.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th April 2007
    Locaţie
    Craiova - Romania
    Vârstă
    46
    Posturi
    289
    Putere Rep
    35

Implicit

Apreciez foarte mult ca ai dinamizat acest topic (chiar ma gandeam ca iar am deschis un subiect tabu).
    Cred ca de prea multa apreciere mi-ai dat un minus la reputatie

Sau poate bunul tau prieten cristi, o mai veche cunostiinta dea mea

Bafta la amandoi.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

.

Eu zic ca ne chinuim degeaba sa facem calcule, stabilim preturi si valori, pentru ca e imposibil sa preconizezi toate variabilele luate in calcul in stabilirea trustului unui site sau link.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Sandossu Vezi Post

Eu zic ca ne chinuim degeaba sa facem calcule, stabilim preturi si valori, pentru ca e imposibil sa preconizezi toate variabilele luate in calcul in stabilirea trustului unui site sau link.
    Pai si unii cum fac daca au nevoie sa cumperie un link? Asteapta sa zica celalalt pretul si apoi spun ca ofera cu 30% mai putin?
    Iar daca vor sa vanda tot asa fac? Afla cu cat se vinde apoi cere cu 50% mai mult? Daca merge, merge, daca nu atunci il dau si la jumatatea numai ca sa mai faca un ban?
    Ai putea sa iei un oricare site in lb romana care are linkuri externe (probabil vandute) si sa-mi spui cat merita un link cumparat pe el?

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Sau poate bunul tau prieten cristi, o mai veche cunostiinta dea mea

Bafta la amandoi.
    Sistemul de confidentialitate al acordarii pct de reputatie se pare ca nu este cea mai potrivita alegere.
    Userul nu poate sti daca a fost "pontat" negativ datorita "calitatii" postului sau a fost o razbunare a cuiva (din cadrul aceluiasi subiect sau care il "pandeste" din alte topicuri). In general am vazut ca se merge pe razbunare si pe premiza ca majoritatea userilor din seopedia sunt atat de prosti incat nici sa se razbune nu stiu.
    Acum chiar ca ai merita un minus la reputatie de la mine, fiindca iar ai postat off-topic.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th April 2007
    Locaţie
    Craiova - Romania
    Vârstă
    46
    Posturi
    289
    Putere Rep
    35

Implicit

Acum chiar ca ai merita un minus la reputatie de la mine, fiindca iar ai postat off-topic.
    Imi cer scuze daca nu ai fost tu.
    Hai ca nu mai intervin. Succes cu topicul.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Parerea mea este ca Trust rankul e cel mai important in stabilirea valorii unui link, apoi mai conteaza concurenta pe nisa respectiva, si eu nu as cumpara link pe un site care are mai mult de 5 link-uri externe, si nu cred ca numarul de pagini indexate este relevant, daca iei link sitewide ar putea sa iti faca rau un unmar prea mare de link-uri, si apoi eu nu sunt petnru a lua link-uri site-wide
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. URGENT: Vand 3 sau 4 link-uri la un pret f. mic
    De style în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th October 2009, 17:24
  2. Factorii care determina valoarea unui link
    De Cristina Andrei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th September 2009, 23:21
  3. Valoarea unui domeniu de doua caractere .ro
    De bsorin în forumul Domenii
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 24th February 2008, 17:10
  4. Vanzare site, intrebare despre pret
    De GoBig în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 27th November 2006, 20:14
  5. Pretul de vanzare al unui site
    De tis în forumul Studii de caz