Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Linkuri interne catre o pagina rezutat al unei cautari - Prestashop

juganc este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th December 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Lightbulb Linkuri interne catre o pagina rezutat al unei cautari - Prestashop

Am o intrebare legata de internal/external link building.

Se da: un magazin pe o platforma prestashop cu aproximativ 6000 de produse. Doresc sa promovez anumite tipuri de produse care nu apartin neaparat unei categorii anume.

De exemplu rezultatul cautarii pentru domeniu_abc.ro/cautare?controller=search&orderby=position&orderwa y=desc&search_query=inspiron este benfic sa fie promovat? sub un link intern de pe cuvantul "inspiron"?

Stiu ca este mult mai intelept ca de exemplu toate prdusele cu aceasta caracteristica sa fie atribuite unei categorii gen domeniu_abc.ro/inspiron/ care sa fie promovata insa din considerente de munca cred ca ar fi mult mai simpla prima varianta daca este si buna.

Va multumesc

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    130
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    130

Implicit

Citat Postat în original de juganc Vezi Post
    Am o intrebare legata de internal/external link building.

Se da: un magazin pe o platforma prestashop cu aproximativ 6000 de produse. Doresc sa promovez anumite tipuri de produse care nu apartin neaparat unei categorii anume.

De exemplu rezultatul cautarii pentru domeniu_abc.ro/cautare?controller=search&orderby=position&orderwa y=desc&search_query=inspiron este benfic sa fie promovat? sub un link intern de pe cuvantul "inspiron"?

Stiu ca este mult mai intelept ca de exemplu toate prdusele cu aceasta caracteristica sa fie atribuite unei categorii gen domeniu_abc.ro/inspiron/ care sa fie promovata insa din considerente de munca cred ca ar fi mult mai simpla prima varianta daca este si buna.

Va multumesc
    1. nu.
    2. da, teoretic inspiron este serie, deci cred ca se poate face abc.ro/inspiron. Nu stiu daca presta stie, dar cs-cart stie. Daca nu stie, cauta un add-on ceva, treci produsele in seria "inspiron", similar brand (dell) si presta trebuie sa-ti genereze pagina de abc.ro/inspiron, unde poti pune si texte.

Spor.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th December 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc frumos pentru raspuns. As mai avea totusi o mica neclaritate. Daca voi creea categoria ma influenteza cu ceva daca este in alta categorie?

Exemplu: pentru o cautare pe google: "Laptop Dell Inspiron" pierd mult daca mai introduc o categorie secundara in carea aceasta sa fie inclusa?

abc.ro/cele-mai-vandute/laptop-dell-inspiron/ in loc de abc.ro/laptop-dell-inspiron/

Problema esta ca tehnic nu am cum sa scap de inca o categorie care sa apara intre cele doua si din pacate categoria laptopuri nu mai este disponibila.
    In concluzie ideea e daca pierd mult pentu acel cuvant interpus intre categorii?

Va multumesc

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    23

Implicit

Poti incerca cu taguri.
    La fiecare produs din gama Inspirion poti pune tag "inspirion" iar magazinul iti va genera o categorie ce va cuprinde toate produsele ce contin tagul "insiprion"
    Apoi din .htacces poti face o scurtatura pe tagul respectiv gen site.ro/tag/inspiron, astfel sa nu mai trebuiasca sa faci categorii noi, ulterior poti promova acel link

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th December 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de RedJohn Vezi Post
    Poti incerca cu taguri.
    La fiecare produs din gama Inspirion poti pune tag "inspirion" iar magazinul iti va genera o categorie ce va cuprinde toate produsele ce contin tagul "insiprion"
    Apoi din .htacces poti face o scurtatura pe tagul respectiv gen site.ro/tag/inspiron, astfel sa nu mai trebuiasca sa faci categorii noi, ulterior poti promova acel link
    Ideea nu e rea insa as avea o mentiune care cred ca o face sa nu mai stea in piceoare. Pentru internal link building si link juice astfel incat acea categorie sa capete greutate in fata motoarelor de cautare nu trebuie sa se refere la acelasi link?

Ori tagul are link catre abc.ro/cautare?tag=Inspiron iar ceea ce am facut eu cu 301 este sa redirectionez abc.ro/cautare?tag=Inspiron catre abc.ro/tags/insipiron

Din punctul de vedere al utilizarii poate parea acelasi lucru, insa nu cred ca in ochii lui google ca si relevanta daca ar avea 100-200 de linkuri interne pagina abc.ro/tags/insipiron este acelasi lucru cu un redirect din abc.ro/cautare?tag=Inspiron

Va rog sa ma corectati daca gresesc.

In acest caz daca imi ramane sa abordez varianta cu categoriile.

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    23

Implicit

Redirectul te ajuta sa ai un url "clean". Dpdv al functionalitatii este exact acelasi lucru. Iar google va indexa rezultatul finit, respectiv abc.ro/tags/insipiron , nu ce anume era inainte de redirect.
    Dezavantajul este ca nu prea poti customiza pagina respectiva pt fiecare tag. Va fi ca si pagina 401, sau ca si pagina ce iti returneaza cautarile
    Categoriile in schimb sunt mai maleabile.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 29th July 2015, 10:05
  2. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th July 2011, 18:51
  3. Linkuri catre pagina principala sau catre paginile secundare?
    De BGDU în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 6th February 2011, 18:20
  4. Linkuri interne produse
    De Hobart în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th September 2009, 01:29
  5. O pagina catre alta pagina ? Se penalizeaza ?
    De Cata. în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 17th September 2005, 11:20

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •