Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345
Rezultate 41 la 49 din 49

Subiect: Link-uri naturale vs. link-uri generate - discutii despre principii

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    43
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Poate acest aspecta ar trebui pentru un topic nou: Unii cred ca au facut promovare spartana pentru unele site-uri. Ancora pe root cat incape (etc.) si viitorul s-ar putea sa fie trist.

Ce ar fi de facut in acest moment? Sa scoatem din link-urile si ancorele existente? Sa diversificam de acum?

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    E corect si moral sa faci SEO, eu cred ca NU. Iar daca nu e corect sa "influentezi" rezultatele si sa obtii "profit" facand acst lucru, implicit o sa faca tot posibilul sa fie interezis.
    Cred ca gresesti. Ideea este de supra-optimizare. Un SEO cu masura inseamna bani si/sau munca investita in site/continut => o probabilitate mai mare ca si continutul sa fie de calitate => ceea ce inseamna in mod sigur unul din factorii de ranking de la google. Nu uita ca SEO inseamna si usability si multe alte aspecte pe langa keyword stuffing si link biulding. Parerea mea.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    47

Implicit

asta cu SEO si usabilitatea mi se pare o vrajeala... hai sa fim seriosi, doar Matt Cutts ce mai "crede" in de astea, in rest, nu cred ca mai este careva care sa inteleaga usability cand zice SEO. SEO depinde doar de link-uri (reputatie) si optimizare on-page (relevanta). restul, usabilitatea, imbunatatirea ratei de conversie, mentinerea utilizatorilor pe site e cu totul altceva si nu are nicio treaba cu SEO, in sensul adevarat al cuvantului. seo - optimizare pt motoare, usability - optimizare pt useri. Si e diferenta mare intre un crawler si un user real. Oricat ar incerca cei de la Google sa tina cont de social signals, statistici din analytics, sa parseze CSS-ul si javascriptul si altele, nu pot simula un comportament cat de cat apropiat de al utilizatorului
    Signatura lipsa

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Google isi face "calculele" pe baza analizelor din .com, si modificarile de altgoritm le aplica peste tot.

Pe .com exista linkuri naturale?Da, putine, dar exista. In ro, eu sunt convins ca nu poti optine mai mult de 10 linkuri naturale pe an, pentru un site de business, si poate 50 pentru un blog. Dar google nu stie asta!

Cum sa obtii linkuri naturale, daca nu primesti trafic? Sa "te duci" doar pe long tail? Cati ani?

Alta problema mare este asa zisa supra-optimizare. Daca un site .com primeste 3000 de root intr-o luna, presupunand ca are deja 10-15k root, nu e spam. Dar daca un site.ro primeste 30 e spam Daca primeste 3000 e "ban" direct. Pentru ca nu poti avea mai mult de 10-20 de linkuri naturale, iar daca adaugi si directoare, ajungi pe la 150-200 root.

Cum defineste google "supra". Am 0 links site nou, si primesc 50 de root (directoare)? E supra-optimizare? NU, daca vin in timp. Dar daca vin intr-o luna? ... si asa mai departe.

Plecand de la premiza ca nu obtii linkuri naturale, fara un seo basic, si nu poti depasii 250 root pentru un site de business, banuiesc ca pe ro, supra-optimizarea o reprezinta 50 de root intr-o luna. Pai daca fac un press-release, se fac 50 Daca fac o campanie sau un concurs, se fac 50 Asa ca tot pe matematica lor, nu faci press release, decat pe 5 -10 site-uri lunar si astepti luna vitoare sa mai trimiti 5-10.

Pe nise cu > 1500 root, ai nevoie de 3 ani sa te poti bate la locul 1, cu linkuri "naturale". Cine astepta atat? Iar loc 1-3 lucreaza intre timp asa ca ramai forever in urma.

Sunt site-uri pe ro cu peste 4000 root. Ok, o sa le penalizeze in curand, dar maximul de penalizare este 1 an, peste 1 an ce fac? Eu nu strang decat 250-300 naturale iar ala cu 4k apare iar, pe locul 1

Daca mai ai si pagina interioara, si vrei sa te "bati" cu exact match, mai bine te apuci de crosetat!

Daca asta e logica google, site-urile noi sunt falimentare direct, sau pot incerca supra-optimizare si atunci dispar! Iar e lose-lose.

Si cel mai important aspect. Acum 2 ani primeai linkuri naturale de la "autoritate", erau site-uri putine, informatie putina. Acum nu mai primesti nimic, oricata informatie aduci, pentru ca deja exista link catre informatia din nisa ta Asa ca CIUCIU link MOOKA din autoritare.

P.S. Site-ul meu de la care a pelcat discutia cred ca a primit "penalizare-la-penalizare" Daca gogole schimba altgoritmii sau mai face un panda update 18.4 in fiecare luna, cand mai scoate penalizarea? ) O scoate azi, si pe baza noului update o adauga iara
    Ultima modificare făcută de Tom; 29th March 2012 la 21:34.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    asta cu SEO si usabilitatea mi se pare o vrajeala... hai sa fim seriosi, doar Matt Cutts ce mai "crede" in de astea, in rest, nu cred ca mai este careva care sa inteleaga usability cand zice SEO. SEO depinde doar de link-uri (reputatie) si optimizare on-page (relevanta). restul, usabilitatea, imbunatatirea ratei de conversie, mentinerea utilizatorilor pe site e cu totul altceva si nu are nicio treaba cu SEO, in sensul adevarat al cuvantului. seo - optimizare pt motoare, usability - optimizare pt useri. Si e diferenta mare intre un crawler si un user real. Oricat ar incerca cei de la Google sa tina cont de social signals, statistici din analytics, sa parseze CSS-ul si javascriptul si altele, nu pot simula un comportament cat de cat apropiat de al utilizatorului
    De curiozitate, unde incadrezi tu atunci : "Google layout algorithm" si "Page speed factor" ?

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    47

Implicit

Page Speed Factor il incadrez in categoria celor cateva sute de factori de ranking a caror valoare este insignifianta, crek toti factorii astia inutili, adunati, nu fac cat importanta titlului sau a keyword-ului exact-match in numele domeniului.

Google layout algorithm de asemenea useless. Uite pe .com (nici nu mai zic de .ro, doar ca aici hai sa zicem ca inca poate n-a facut update-ul) cate site-uri pline de reclame in partea de sus si in sidebar si peste tot rankeaza inca bine. Da-mi exemple de site-uri penalizate pt asta.

"Who is affected? Google said 1 in every 100 searches are." - astea 1% sunt site-urile alea care nu doar ca-s pline de reclame, dar sunt probabil prostii de site-uri cumparate si facute cu pachete "magice" de AdSense, cu articole dintr-alea de se gasesc peste tot, cu PLR Rights, si daca dai o cautare cu " " pt o propozitie, gasesti zeci de mii de rezultate.

Aici vorbim de factori seriosi de ranking, nu dintr-astia. Arata-mi un site care rankeaza bine fara optimizare si fara link-uri, doar pt ca n-are reclame sau se incarca in 2 secunde.
    Signatura lipsa

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Uite pe .com (nici nu mai zic de .ro, doar ca aici hai sa zicem ca inca poate n-a facut update-ul) cate site-uri pline de reclame in partea de sus si in sidebar si peste tot rankeaza inca bine. Da-mi exemple de site-uri penalizate pt asta.
    Discutai mai sus despre factori de rank-ing si nu factori de penalizare. Acel 1% poate face diferenta intre pozitia 1 si pozitia 2+
    Layout, accesibilitate si page speed determina si bounce rate si asta este iar un factor de ranking
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Bounce rate, cum ziceau intr-o discutie cei de la Google, vizitatorul poate afla informatia pe care o cauta foarte repede de pe pagina respectiva si sa paraseasca siteul. Concert Lykke Li in Romania? cand, unde pret, nu trebuie pagini despre asta, ba chiar cu cat mai rapid si usor de aflat informatia cu atat mai bine, daca ar deveni foarte important ca factor am putea avea siteuri care te pun sa dai click pentru a deschide o alta pagina, sa citesti texte foarte lungi doar pentru a afla o data, un pret.
    Si timpul petrecut pe site, e in functie de nisa, pe unele siteuri nu ai de ce sa stai prea mult.

Bounce rate e corelat si cu cat de usor se poate afla ceea ce il intereseaza pe vizitator in unele cazuri, in altele se poate trisa cu titluri senzationale dar continut slab. Vizitator e atras sa nu paraseasca pagina cu titluri care mai de care mai senzationale, informatii expuse doar pe jumatate, pentru a-l starni dar asta nu face siteul mai bun.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

din ce am citit este o problema daca majoritatea vizitatorilor stau mai putin de 10 secunde pe pagina, real bounce rate se refera nu doar la numarul de pagini ci si la timpul petrecut pe site.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Upgrade forum + Discutii despre viitor - Aug. 2010.
    De Cristian Mezei în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 197
    Ultimul Post: 25th January 2017, 09:44
  2. Discutii si pareri despre WebsiteOutlook
    De George Ginghina în forumul Utile
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 19th December 2010, 01:18
  3. Discutii despre spam
    De Krumel în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 10th October 2010, 18:10
  4. discutii link exchange
    De voidcode în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 1st April 2008, 12:40
  5. DirectoriesForum.com - Discutii despre web directories!
    De Razvanel în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 14th August 2006, 19:13

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •