Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Despre Operatorii de date cu caracter personal

cristinam este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    1st August 2007
    Posturi
    9
    Putere Rep
    0

Implicit Despre Operatorii de date cu caracter personal

Stiati ca toti cei care avem un formular online prin care preluam nume, telefon si adresa de email - ceea ce e un simplu formular de contact - suntem operatori de date cu caracter personal?

Eu azi am aflat dupa ce am sunat la ANSPDCP -vezi siteul dataprotection.ro

Si nu doar atat...trebuie sa trimitem un formular la ei si sa primim un numar de inregistrare, ca daca nu si cineva se trezeste sa ne controleze fix pe noi, luam amenda!

Avantajul este ca acum este gratuit - inainte persoanele juridice plateau o taxa de 1000 RON .

Ma si gandeam...ce sa facem? sa ne sunam toti clientii si sa le spunem ca trebuie sa facem niste modificari si sa trimitem niste plicuri pe la Bucuresti pentru datele pe care le primesc prin formularele online...

Cine a trecut prin asta si a completat Formularul F1, poate raspunde pe topic sa schimbam niste pareri.

La baza acestei autoritati sta Legea nr 677 din 21 noiembrie 2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

serban este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    17th February 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    133
    Putere Rep
    35

Post re

bun topicul. am completat si eu formularul, am primit numar de inregistrare.

am incercat sa ii contactez prin email sa vad daca pot sa folosesc faptul ca sunt inregistrat la ANSPDCP, si sa scriu pe site asta, + ma interesau care sunt metodele de audit - nu am primit raspuns, si am observat ca pagina cu audit este in constructie. eu cred ca mai au pana sa intre in normalitate.

eu am citit acolo in lege conditiile minime, si pot sa spun ca nu multe societati ar putea asigura conditii de privacy de genul: serverele unde se stocheaza datele sa fie intr-un datacenter la cheie.

mi-am listat legea in februarie, dar nu am citit-o in amanunt. o sa revin cu impresii dupa ce o citesc.
    Serban Ghita - my website

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    1st August 2007
    Posturi
    9
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu nu am gasit de unde sa inregistrez online ...desi spun ca daca ai imprimanta si adresa de email valida te poti inregistra online... Ma rog poate sunt prea grabita si mi-a scapat.

Tu ai precizat in cerere site-ul sau site-urile pentru care depui cererea? Si daca da, ele adunau date..sau inca nu.. Ma gandesc sa nu mi-o fac cu mana mea ( desi am intrebat la telefon si au spus ca nu se da amenda daca venim noi asa mai tarziu, dar cu intentii bune )

Perioada pentru incheiere a operatiunilor --- merge oare neterminata ? Adica pe toata periaoda de functionare a websiteului

Chestia aia cu Data Center la cheie....este valabila pentru toti operatorii de date? Mi se pare stupida de-a dreptul! ( spune-mi si mie numarul si anul legii respective....asa imi place de tare sa citesc legi... )

Si textul ala , care trebuie sa il afisezi oamenilor, l-ai pus ca un link de ggenul Termeni si conditii sau in cadrul formularului omul da click ca a citit si e de acord?

Cumva din L 677 / 2001 se intelege ca este obligatoriu ca persoana vizata sa isi dea consimtamantul in mod expres si neechivoc pentru Acea prelucrare...

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    1st August 2007
    Posturi
    9
    Putere Rep
    0

Implicit

Si chiar esti obligat ca peste tot pe site unde preiei sau afisezi informatii personale sa treci acel numar de inregistrare gen " sc dfdfkd srl este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal sub nr. 5555."

Diana este deconectat Administrator
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    4th January 2006
    Locaţie
    Vatra Dornei
    Posturi
    1.696
    Putere Rep
    43

Implicit

Uite-te la ejobs.ro jos cum are trecut. E pe toate paginile.
    Am un magazin online de Cosmetice romanesti si un portal de Afaceri

BogdanM este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    27th November 2006
    Posturi
    51
    Putere Rep
    34

Implicit

Din punctul meu de vedere, nu trebuie acea nota pe fiecare pagina a site-ului, ci doar intr-un Privacy Policy care sa fie accesibil de pe fiecare pagina.
    Sigur, in cazul ejobs poate avea si un rol de promovare pentru a te determina sa te inscrii avind in vedere ca string o gramada de date cu caracter personal.

Poate putin diferit, am scris recent si despre adresa de IP ca data cu caracter personal si consecintele sale - poate va e de ajutor articolul
    Bogdan

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. host pe PC-ul personal bine sau nu ?
    De giovanni12345 în forumul Hosting
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 7th October 2009, 00:08
  2. Un proiect personal.
    De gloobal în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 24th September 2009, 20:49
  3. SmashDir.com - Director web personal
    De Andreiuk în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 21