15th April 2016, 13:57
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Mihaela.
nu o sa ai cine stie ce trafic pe site, era suficient un pachet de gazduire shared.

E posibil ca alegerea unui VPS vs Shared sa nu aiba legatura cu traficul. Eu vad mai multe motive pentru care as alege un VPS, chiar pentru trafic scazut.
As enumera performantele, posibilitatea de a alege nginx / php7 / redis / memcache, posibilitatea de a vedea resursele necesare, monitorizarea etc.
Ontopic:
Chiar in cadrul aceleiasi firme de gazduire, poti nimeri pe un server cu vecini foarte activi, asta inseamna pentru tine ca site-ul merge prost in mare parte din timp.
Altul poate nimeri pe un server shared foarte relaxat, unde site-ul ii zboara. Cei doi vor avea pareri foarte diferite despre performanta hostului.
De asemenea, raspunsurile de la support pot parea diferite, pentru ca unul cere sa afle de ce nu-i merge pluginul X pentru wordpress, fapt care n-are treaba cu hostul. Sau il cearta pe host ca nu mai are el spatiu pe disk si tot felul de minuni.
Dupa parerea mea, hosturile ar trebui testate de cineva cu experienta si bazat pe ceva indicatori, ceva masurabil si constant in timp, altfel site-ul va deveni un fel de "hai sa ne plangem ca are viata ceva cu noi".
Ce indicatori vad eu asa, fara sa ma gandesc prea mult:
- conectivitate / latency fata de diverse puncte din tara
- viteza - testat din diverse puncte
- pret versus resurse la shared / vps / dedicat (dupa stabilirea unui punct de referinta, o medie ceva)
- timp de raspuns la tickets in timpul orelor de birou si in afara orelor de birou
- politici - daca accepta site-uri dubioase si/sau ilegale pe serverele shared
- limitari (I/O, trafic whatever)