30th June 2015, 10:25
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
gupi
Doua carcoteli
- abonamentele home-use risca sa nu faca fata traficului uzual (ai 10 Mbps upload, dar clientul are 1 Gbps; un singur vizitator iti poate ingenunchea site-ul)
- daca iei un server SH, trebuie sa ai si piese de schimb;
1. Nu am intalnit problema asta pana acum, am verificat cu un coleg care are fibra cu gigabite si merge totul brici. Nu stiu cand apare riscul ala de "ingenunchiere", dar sunt curios sa aflu mai multe date tehnice, sa pot aprofunda.
2. Gupi are dreptate. Eu am recomandat si inca recomand ca, pe langa server, sa existe in casa o masina in virtualbox cu totul instalat, pe care sa se poata pune repede backupurile, sa mearga site-urile in caz de defectiuni la server. Cred ca se poate rezolva si cu un VPS platit cu ora de la marii provideri, totul e sa ai backups si acces la ele (adica sa nu fie pe acelasi server care a crapat). Clodflare te ajuta sa muti traficul in cateva minute (de obicei 30 de secunde) pe alt IP.
Pe mine treaba asta m-a salvat cand am avut un spike de trafic pe unul din site-uri si a crapat un VPS, pur si simplu nu a mai facut fata. Am pus site-ul pe desktop (care era pregatit pentru asa ceva si care "duce" mai mult ca un VPS, i5 gen4 + 8GB de RAM + f*** fast SSD) si a facut fata. In cazul unei defectiuni fizice la server as face la fel. Ia cateva minute sa pui un backup si sa faci totul sa mearga daca ai sistemul de operare instalat.
Si daca ai o varianta de rezerva, ai si timp sa faci comanda de RAM, HDD sau ce mai poate lua foc pe la serverul second.
2 out of 2 members found this post helpful.
NU te complica cu server sau alte lucruri pe care nu le poti folosi daca iti vine in cap sa renunti.
I-ati un laptop sh la care sa ai posibilitatea sa ii pui un CPU quad cu minim 3GHZ core,(i7) , 8 GB ram si un SSD de 120 GB si un hard extern.
Daca ramai fara curent te-ai scos vreo 2 ore, daca vin rusii peste tine, te muti in alt oras lejer cu el, daca renunti la server tinut acasa ,macar ramai cu laptopul......etc....si ai si monitor la el , ca sa nu fii nevoit sa te conectezi cu putty etc.....
cu configuratia asta poti tine lejer 100 requesturi pe sec pe http cu abonament rds fiber. Maxim 2500 RON te costa.